Annons

MedCaps dotterbolag säljer fastighet för 7,0 MSEK

MedCap säljer produktionsfastigheten i dotterbolaget GEWAB AB som ligger i Lurbo utanför Uppsala. Abilia har tidigare bedrivit produktion och utveckling i fastigheten men lade ner verksamheten 1 maj i år. Genom försäljningen frigörs resurser och belåningen minskar. Fastigheten inbringar 7,0 MSEK och detta medför en nettovinst om cirka 2,0 MSEK i dotterbolaget GEWAB. Belåningen minskas med cirka 5 MSEK i samband med försäljningen. Försäljningen ger ett positivt kassaflöde om 1,7 MSEK. Vidare minskar kostnadsmassan i Abilia med cirka 1 MSEK på årsbasis. Fastigheten tillträds 17 september 2012.

Karl Tobieson, verkställande direktör, Telefon 46 8 34 71 10, mobil 46 709 35 85 74, e-post karl.tobieson@medcap.se

MedCap är ett marknadsnoterat private equity-bolag med investeringsfokus inom Life Science. Affärsidén är att över tiden skapa högsta möjliga avkastning genom att investera i, utveckla och avyttra företrädesvis onoterade bolag. MedCap erbjuder en investeringsmöjlighet inom onoterade life science bolag för marknadens aktörer. MedCap handlas under symbolen MCAP på First North Premier som drivs av NASDAQ OMX. Mer information finns att läsa på hemsidan www.medcap.se. Certified Adviser är Remium, www.remium.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?