1515

Haldex celebrates 70 millionth Brake Adjuster

Haldex Automatic Brake Adjuster for commercial vehicles has surpassed the 70 million production mark. Today Haldex offers a wide range of technical versions of the Automatic Brake Adjuster. Haldex’s share of the world market for Automatic Brake Adjusters is about 60 percent.

Haldex Automatic Brake Adjuster for commercial vehicles has surpassed the 70 million production mark. Today Haldex offers a wide range of technical versions of the Automatic Brake Adjuster. Haldex’s share of the world market for Automatic Brake Adjusters is about 60 percent.

Automatic Brake Adjusters is one pillar of Haldex’s worldwide business and have now surpassed the 70 million mark. Haldex begun the serial production of Automatic Brake Adjusters over four decades ago and today the company has a 60 percent share of the world market. Designed to withstand millions of brake applications, Haldex offers a wide range of technical versions of the Automatic Brake Adjuster. Every Automatic Brake Adjuster can be adapted to suit virtually all customer’s installation needs and is supplied for commercial vehicles as trucks, buses and trailers.

Bo Annvik, President and CEO of Haldex comments: “The success of the Automatic Brake Adjusters over the years demonstrates how important Haldex technology has been for the global safety on the roads. Haldex pursues continuous research and development in all aspects of brake technology to keep the best position to anticipate and meet customer’s demands even in the future.”

Automatic Brake Adjusters are based on the clearance principle, which is state-of-the-art, a principle based on an almost 100 year old breakthrough invention. In 1913, the Swedish railway engineer Axel Diurson was granted a patent for a ‘device for the automatic adjustment of brakes’, which was based on the clearance principle. This was the beginning of the end of manual adjustment of railway brakes, a time consuming operation performed by railway personnel. It was not until the late 1960s that the Automatic Brake Adjuster was introduced on road vehicles.

The Automatic Brake Adjuster has generated jobs for thousands over several decades and today the product is manufactured in Sweden, U.S., Brazil, India and China.

For further information, please contact:
Bo Annvik, CEO and President, +46 418 47 60 00
Kristina Brink, Corporate Communications Manager, +46 418 47 60 82 or +46 705 90 91 40

Haldex (www.haldex.com), headquartered in Landskrona, Sweden, is a provider of proprietary and innovative solutions to the global commercial vehicle industry, with focus on products in vehicles that enhance safety, environment and vehicle dynamics. Haldex is listed on the Nasdaq OMX Stockholm Stock Exchange and had net sales of approx 4 billion SEK in 2011. The number of employees amounts to about 2,350.

Följande bilagor finns för nedladdning:
20120824_eng.pdf

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från 24sevenOfficeAnnons

24SevenOffice: Vi hjälper HSB att spara mer än 25 000 timmar per år i fakturahantering

Genom en fullt ut automatiserad AI-lösning i molnet kan företag nu effektivisera sina bokföringsfunktioner och ta nästa steg i digitaliseringen. Vi har pratat med Ståle Risa, VD i 24SevenOffice, som förklarar hur deras AI Assistant mer än halverar tidsåtgången vid fakturahantering i jämförelse med lösningar utan AI och ger 90% tidsbesparing i snitt per bokförd verifikation. 

För att få full effekt av automatiseringen behövs en äkta AI-lösning. Man behöver ta steget från robotic process automation, RPA, till en fullskalig AI lösning med machine learning, där systemet utvecklar sig och lär sig företagets behov längs vägen. Ett företag som verkligen har sett den positiva effekten av detta är HSB som använder sig av 24SevenOffices AI-lösning.

– Vi är på väg att spara över 25 000 timmar årligen genom att automatisera manuell fakturahantering när AI Assistenten är implementerad i alla våra regioner. Detta är en otrolig tidsbesparing som gör att de anställda kan lägga mer tid på andra värdeskapande uppgifter i verksamheten, såsom företagsstrategi, fastighetsbehov och kapitalinvesteringar. AI Assistant förändrar våra anställdas vardag och även hur vår verksamhet fungerar, säger Fredrik Wiktor, Applicant Management Lead i HSB Affärsstöd.

AI skapar bättre underlag för affärsbeslut

AI Assistant kan enkelt integreras med alla kända svenska redovisningssystem eller användas separat, och effektivitetsvinsterna är stora. 

– AI har många fördelar, det effektiviserar verksamheten så att du kan använda din personal för mer värdeskapande uppgifter. I tillägg frigör du tid och sparar pengar samt minskar felmarginalen. Datadriven redovisning gör också att du får tillgång till mer kvalitativ data och uppdaterade nyckeltal, som genererar mer relevanta prognoser och underlag för bättre affärsbeslut, berättar Ståle Risa, VD på 24SevenOffice.

Stark tillväxt i Norden

24SevenOffice, som grundades i Norge 1997, är marknadsledande i Norden när det kommer till att automatisera ekonomifunktioner. Med företagets affärssystem kan kunderna skräddarsy moduler, funktioner och integrationer, för att automatisera fler processer inom administration.

– Innovation och automatisering ligger i vårt DNA, vi är pionjärer inom branschen och levererar nu det första AI-baserade systemet för fakturahantering på marknaden. Vi utvecklar våra tjänster hela tiden för att hjälpa företag att fullt ut automatisera administrativt arbete, säger Ståle Risa.

24SevenOffice ser idag en stark tillväxt i både Sverige och Norge, och förutom HSB i Sverige använder sig även bland annat PwC och BDO i Norge av företagets AI Assistant. 

– Vi vänder oss främst mot medelstora och stora redovisningsbyråer och företag som hanterar stora fakturavolymer. De är dem som kan göra de största vinsterna, avslutar Ståle Risa. 

Läs mer

Om 24SevenOffice

Vi är Nordens ledande molnbaserade affärssystem med över 62 000 nordiska företag på kundlistan. 24SevenOffice är börsnoterat på Spotlight Stock Market i Sverige och har över 150 anställda. Bolaget föddes i molnet och är i framkant inom teknologi gällande AI och digitalisering av ekonomistyrning både för företag och redovisningsbranschen.

Mer från 24sevenOffice

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med 24sevenOffice och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?