1515
Annons

Botkyrka väljer AllTele

Botkyrka kommun har i upphandling tilldelat AllTele ett treårigt avtal med option på förlängning med två år. Avtalsvärdet är initialt ca 27 miljoner och vid utnyttjande av förlängning ca 45 miljoner. Avtalet omfattar en komplett kommunikationslösning för fast och mobil telefoni, med s.k. unified messaging realiserad i en IPCentrex-baserad plattform för drygt 5 000 anknytningar.

Leveransstart med mobila och fasta telefonitjänster sker under fjärde kvartalet och komplett teknikleverans planeras vara i full drift under första kvartalet 2013.

Botkyrka kommun har i upphandling tilldelat AllTele ett treårigt avtal med option på förlängning med två år. Avtalsvärdet är initialt ca 27 miljoner och vid utnyttjande av förlängning ca 45 miljoner. Avtalet omfattar en komplett kommunikationslösning för fast och mobil telefoni, med s.k. unified messaging realiserad i en IPCentrex-baserad plattform för drygt 5 000 anknytningar.

Leveransstart med mobila och fasta telefonitjänster sker under fjärde kvartalet och komplett teknikleverans planeras vara i full drift under första kvartalet 2013.

Omfattningen av leveransen innebär bl.a. att Botkyrka kommun nu fritt väljer fasta eller mobila abonnemang och kombinationer av dessa för full flexibilitet och tillgänglighet. Unified messaging med integrerade SMS, messaging, konferens och hänvisningssystem utgör bara exempel på de tjänster som nu blir tillgängliga för samtliga inom kommunen.  Visionsutveckling AB kompletterar leveransen med marknadens modernaste telefonistarbetsplatser. 

-       Att Botkyrka kommun, efter en mycket omfattande upphandling, ger oss förtroendet som leverantör i denna omfattande affär är speciellt roligt då det för kommunen innebär ett stort tekniskt steg att ta från en äldre traditionell växelmiljö till framtidens IPCentrex-lösning.

-       Målet är givetvis att kommunens interna kommunikation, liksom servicenivå och tillgänglighet för kommunens innevånare, ska förbättras avsevärt. För AllTele, som efter Venteloförvärvet 2011 redan har en stark position på marknaden med ett 40-tal kommuner, majoriteten i äldre teknik, är detta en mycket viktig affär. IPCentrex som redan är väl etablerad inom den privata företagsmarknaden tar nu också steget in i kommunerna.

-       Botkyrka Kommun blir med denna satsning en av landets första storkommuner som tar steget in i framtiden, kommenterar Ola Norberg, vd AllTele.

Kontakt AllTele
Ola Norberg, vd
Telefon: 46 (0) 910 20 00 00
Mobil: 46 (0) 70 666 00 50
E-post: ola.norberg@alltele.se

Om AllTele (www.alltele.se)

AllTele Allmänna Svenska Telefonaktiebolaget (publ) är en utmanare på den svenska tele- och bredbandsmarknaden. Bolaget har sedan 2007 haft en av branschens högsta tillväxttakter och aktien handlas sedan 15 juni 2009 på Nasdaq OMX Stockholm, Small Cap.

AllTele har idag en av marknadens bredaste produktportföljer för privatkunder samt små och medelstora företag. I samarbete med infrastrukturoperatörer som stadsnät och fastighetsägare levereras fast telefoni, TV och bredbandstjänster. Till detta levererar AllTele internettjänster, mobila tjänster samt kompletta molnbaserade växeltjänster för företag. Allt paketerat med slutkundens behov i fokus.

AllTeles fasta telefonierbjudande kan fås både som modern och billig IP-telefoni och traditionell kopparbaserad fast telefoni. Bredbandstjänster tillhandahålls via stadsnät, direktansluta fastigheter, ADSL och mobilnät. Mobila tjänster tillhandahålls genom att AllTele är en fristående virtuell operatör i Telias mobila nät.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Botkyrka väljer AllTele

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från Lunds universitetAnnons

De tog sin cancerforskning från idé till verklighet

Lao Saal, en av de två grundarna av SAGA Diagnostics AB.
Lao Saal, en av de två grundarna av SAGA Diagnostics AB.Foto:André de Loisted

På Lunds universitet är cancerforskningen ett av akademins flaggskepp. I nära samarbete med vården och andra aktörer är målet att ta universitetets innovationer ut i den verkliga världen där den kan göra verklig skillnad. Ett lyckat exempel är SAGA Diagnostics AB – ett spinoff-företag som nu arbetar med bland annat AstraZeneca.  

Allt började 2009 när Lao Saal, idag universitetslektor på Lunds universitet, flyttade till Lund och startade en cancerforskargrupp. Forskargruppen fick finansiellt stöd av bland annat Cancerfonden och Vetenskapsrådet och studerade flera olika typer av behandlingssätt för cancersjukdomar. Men, ett område som fick dem att höja på ögonbrynen lite extra var vätskebiopsi.  

– Istället för att behöva göra ett större ingrepp på patienten där man tar ett vävnadsprov, som man vanligtvis gör, kan man genom vätskebiopsi ta ett prov baserat på vätska. Antingen blod, urin eller i vissa fall saliv, säger Lao Saal. 

Här kan du läsa mer om vätskebiopsi

Genom vätskebiopsi kan man mäta hur många cancerceller en patient har i kroppen och hur den förändras. Teknologin mäter nämligen en specifik biomarkör, så kallad cirkulerande tumör-DNA (ctDNA). 

– Det finns idag ett stort behov av förbättrade biomarkörer för att diagnostisera cancer, välja bäst behandling och övervaka hur patienten svarar. Genom ctDNA kan vi lösa de problemen på ett minimalt invasivt sätt, förklarar han. 

Från forskargrupp till spinoff-företag

Åren gick och cancerforskningen fortsatte att blomstra. Forskargruppen hade något stort på gång och en organisation på universitetet såg potential i att ta forskningen ett steg längre. Som en avknoppning bildades cancergenomikföretaget SAGA Diagnostics under 2015, som idag utvecklar ultrakänsliga flytande biopsitester för tidig upptäckt av canceråterfall och precisionsmedicin vid cancerbehandling.

– Vi hade egentligen inga planer på att starta ett företag, utan vi fokuserade bara på forskningen. Men när idén presenterades och chansen kom så tog vi den. Lunds universitet och Lunds universitets cancercentrum (LUCC) har spelat en stor roll för att kunna ta det här betydande steget, säger Lao Saal som är en av de två grundarna av SAGA Diagnostics AB. 

Läs mer om SAGA Diagnostics här 

Lunds universitet en möjliggörare

Sex år har passerat sedan företaget startades och idag har bolaget 20 anställda som strävar efter att förbättra vården med deras ultrakänsliga tjänster och produkter. Företaget finansieras av stora investerare såsom Segulah Medical Acceleration och samarbetar bland annat med läkemedelsjätten AstraZeneca och svenska Alligator Bioscience. 

– Jag är oerhört stolt att vår teknik har nått till vården och kan användas i praktiken. Vi är ett ungt företag som kommit långt på kort tid. Den utveckling och kommersialisering vi har gjort från Lund universitet till att faktiskt kunna göra skillnad för patient och samhälle betyder otroligt mycket, säger Lao Saal. 

Om Lunds universitet cancercentrum
LUCC samordnar cancerforskning vid Lunds universitet och startade under 2019. LUCC ska ge stöd till universitetsledning, fakultetsledning och Region Skånes ledning till att fatta välinformerade och strategiska beslut som rör cancerområdet inom verksamheterna forskning, utbildning, innovation och samverkan. Läs mer om LUCC här.

 

Mer från Lunds universitet

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lunds universitet och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?