1515
Annons

Världsdebut för Mercedes-Benz Antos i Sverige – tung distribution med Euro VI som standard

www.mercedespress.info

Nu på onsdag den 22 augusti öppnar Lastbil 2012 i Jönköping. På mässan visas Mercedes nya lastbil - Antos - publikt för allra första gången. Antos är den första lastbilen avsedd för tung distribution som har en motor med den senaste reningstekniken (Euro VI).

- Vi är mycket glada och stolta över att få vara det första land som får visa nya Antos, säger chefen för Transport- och lastbilsdivisionen inom Mercedes-Benz Sverige AB, Markus Denzler.www.mercedespress.info

Nu på onsdag den 22 augusti öppnar Lastbil 2012 i Jönköping. På mässan visas Mercedes nya lastbil - Antos - publikt för allra första gången. Antos är den första lastbilen avsedd för tung distribution som har en motor med den senaste reningstekniken (Euro VI).

- Vi är mycket glada och stolta över att få vara det första land som får visa nya Antos, säger chefen för Transport- och lastbilsdivisionen inom Mercedes-Benz Sverige AB, Markus Denzler.Mercedes-Benz är världens största tillverkare av lastbilar. Antos är primärt framtagen för det som i vardagslag kallas tung distribution. Den helt nya modellen byggs dels som dragbil, dels som jämnlastare avsedd för påbyggnad.

Den för distributionstrafik anpassade hytten görs i standard- och förlängt utförande. Mycket utvecklingsarbete har lagts ned på att göra hytten komfortabel och ergonomisk. Förarstolen kan ställas in efter individuella önskemål och i standardutrustningen ingår multifunktionsratt med vilken telefon, ljudanläggning och många andra funktioner kan manövreras.

Med multifunktionsnyckeln kan 16 funktioner fjärrstyras från upp till hundra meters avstånd från bilen. Föraren kan exempelvis kontrollera bilens belysning, fjädring och däcktryck utanför bilen.

Euro VI-motorer från 238 - 510 hästkrafter

Antos kommer från säljstarten i höst med ett brett utbud av Euro VI-godkända raka, sexcylindriga motorer med 7,7 l, 10,7 l eller 12,8 liters cylindervolym. Effektuttaget spänner mellan 238 och 510 hästkrafter. Samtliga har den senaste reningstekniken för avgaserna.

Mercedes PowerShift 3 växellåda är standard i Antos. För att underlätta distributionskörning i trånga utrymmen har växellådan ett speciellt krypläge. Med hjälp av det kan föraren i låg fart och trånga utrymmen manövrera bilen med enbart bromspedalen.

För mer information kontakta:

PR Man Mercedes-Benz Sverige AB

Sverker Dahl

Mail: sverker.dahl@daimler.com

Phone: 46 40 671 84 71
Fax: 46 40 671 84 70

Mercedes-Benz Sverige AB

Mercedes-Benz Sverige AB är den officiella importören av Mercedes-Benz i Sverige.  Företaget ingår i den globala bilkoncernen Daimler, som har huvudkontor i Stuttgart, Tyskland.

Mercedes-Benz Sverige AB har sitt huvudkontor i Öresundsregionen, närmare bestämt i både Malmö och Köpenhamn. Vi har en gemensam svensk-dansk organisation där flera funktioner delar på ansvaret för bägge våra marknader. Sammanlagt har vi cirka 250 medarbetare som arbetar med en rad varierande uppgifter inom bland annat försäljning, marknadsföring, teknik och service.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från Prostatype GenomicsAnnons

Gentest och AI ger bättre beslutsunderlag vid prostatacancer

Varje år får ungefär 1,3 miljoner män jorden runt diagnosen Prostatacancer, i Sverige drabbas årligen ca 10.000 män. Hittills har det saknats exakta metoder för att avgöra hur farlig cancern är och hur den bäst behandlas. Prostatype är ett nytt genetiskt test som använder artificiell intelligens för att bättre bedöma vilken behandling som passar den enskilda patienten.

Prostatacancer är den vanligaste cancerformen hos män i västvärlden och en växande sjukdom i många länder. I de fall initiala tester visar på att patienten har en mindre aggressiv cancer räcker det ofta med regelbundna kontroller. Tumören finns där, men utvecklas så långsamt att den inte kommer att påverka patientens livskvalitet i någon större utsträckning under dennes livstid. De patienter som lider av ett mer aggressivt sjukdomsförlopp får ofta behandling i form av operation eller strålning, med tillhörande biverkningar och kraftigt sänkt livskvalitet.

Gentestet Prostatype finns tillgängligt för patienter och läkare, läs mer här.  

– Svårigheten idag är att välja rätt behandling för alla de som ligger i gråzonen. Ungefär 70 procent av alla patienter ligger i låg- och mellanrisksegmentet, och där kan testet Prostatype ge en objektiv bedömning av hur aggressiv cancern är, och därmed ett individanpassat beslutsunderlag avseende vilken behandling som ska väljas, säger Fredrik Persson, VD på Prostatype Genomics.

Prostatype är ett marknadsgodkänt gentest som identifierar patientens genetiska fingeravtryck genom att via vävnadsprov mäta information från cancerstamcellens gener. Resultatet ger en unik bild av hur aggressiv cancern är vilket minskar risken för över- eller underbehandling. Externa valideringar visar att Prostatype omklassificerar cancerns aggressivitet i hela 35 procent av alla granskade sjukdomsfall.

Prostatype Genomics noterades i November 2020 på Nasdaq First North Growth Market, och marknadsför idag testet i Norden och på ett antal nyckelmarknader i Europa.

 – Under första halvåret 2022 kommer vi att intensifiera marknadsbearbetningen i Storbritannien, Tyskland, Spanien och Italien. Vi har nu också kommit en bra bit på vägen med att förbereda vår kommande lansering i USA. Den affärsmodell vi erbjuder är mycket lönsam för både Prostatype Genomics och våra samarbetspartners, men också för vården som helhet då besparingarna för minskad överbehandling är avsevärda, det är en verklig win-win, avslutar Fredrik Persson.

Läs mer om varför Prostatype Genomics är ett spännade företag att investera i här. 

Om Prostatype Genomics  
Prostatype Genomics grundades 2007 och har utvecklat Prostatype, en färdig gentestprodukt som finns tillgänglig för patienter och behandlande urologer som ett kompletterande beslutsunderlag inför frågeställningen behandling eller inte behandling av prostatacancer. Testet är utvecklat av en forskargrupp på Karolinska Institutet och tillhandahålls av Prostatype Genomics AB. Prostatype Genomics är noterat på Nasdaq First North Growth Market, kortnamn PROGEN.

Lär dig mer om Prostatacancer hos Cancerfonden.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Prostatype Genomics och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?