ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Pressmeddelande: 100.000 kr till vinnaren av Sollos Pris på Spiltans stämma den 6 juni.

2012-06-05

I samband med Spiltans årsstämma delas, liksom förra året, pris ut till vinnaren av "Ett entreprenöriellt initiativ värt att uppmuntras".

2012-06-05

I samband med Spiltans årsstämma delas, liksom förra året, pris ut till vinnaren av "Ett entreprenöriellt initiativ värt att uppmuntras".

Tre finalister har valts ut i entreprenörstävlingen Sollos Pris, som delas ut av Sollos Minnesfond. Årets finalister är Tomas Ahlström, som är rådgivare vid InnovationskontorEtt och en framgångsrik katalysator för forskningsbaserade avknoppningsbolag, Ellinor Eineren, Vd för Agricam och en omvittnat positiv förebild genom sin innovativa och nydanande verksamhet samt Lars-Erik Nordell, ägare till Ekologistik Skandinavien och en eldsjäl inom Mjärdevi Science Park.

- Denna gång har vi valt ut tre mycket värdiga finalister som alla har visat prov på skickligt entreprenörskap som inspirerar andra, säger Kjell Rundqvist, ledamot av priskommittén och till vardags Vd för tillväxtföretaget Sonat.

Priset fokuserar särskilt på individernas personlighet och förmåga att inspirera till entreprenörskap. Vid finalen får de tre finalisterna presentera sig själva och sina verksamheter utifrån ett antal frågor om det egna entreprenörskapet nu och i framtiden och hur detta påverkar andra människor och företag.

I samband med finalen kommer även förra årets vinnare, Daniel Daboczy, CEO & co-founder till Funded By Me berätta om vad priset betytt för honom och hur hans verksamhet nu utvecklas i hög fart.
Finalen äger rum i Stockholm den 6 juni kl 14.30 – 16.30 på Kastellholmen.

För mer information kontakta:
Per H Börjesson, Vd Investment AB Spiltan: 0708-79 71 01, phb@spiltan.se   
Kjell Rundqvist, tel. 0708-62 27 21, kjell.rundqvist@sonat.se

Investment AB Spiltan är ett investmentbolag och nätverk med ett totalt kapital på cirka 250 miljoner kronor som framförallt investeras i minoritetsposter i stabila onoterade bolag. Spiltans värdeord är att köpa för att behålla, långsiktighet, vi tror på Sverige, bra avkastning och att ha roligt. Spiltan är också största ägare till ett antal nya koncept inom finansiella tjänster som Alternativa aktiemarknaden, Spiltan Fonder och Finans- och Inkassobolaget mfin.se . Spiltan har cirka 1700 aktieägare och aktien handlas på Alternativa aktiemarknaden (www.alternativa.se) Mer information finns på www.spiltan.se och www.facebook.com/spiltan

Om Sollos pris
Lars-Olof ”Sollo” Bäckman var en hängiven affärsman och entreprenör med ett stort engagemang för affärer, innovation och stimulerande nätverkande. När han gick bort alldeles för tidigt, 2010, beslutade hans närmaste vänner i affärslivet att grunda Sollos Minnesfond och instifta Sollos pris.
I år utdelas priset för andra året i rad. Sollos pris ges för "entreprenöriella initiativ som är värda att uppmuntra". Priset belönar det som Sollo verkligen brann för: entreprenörer och affärsänglar med förmågan att förena affärer med förmågan att ha kul tillsammans.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies