1515

Industrifonden och Northzone investerar i Widespace

Industrifonden och Northzone investerar sammanlagt 27 miljoner kronor i annonsnätverket Widespace AB, som har utvecklat ett annonshanteringssystem för visningar av annonser i mobila applikationer. Pengarna ska gå till bolagets fortsatta internationella expansion.

Industrifonden och Northzone investerar sammanlagt 27 miljoner kronor i annonsnätverket Widespace AB, som har utvecklat ett annonshanteringssystem för visningar av annonser i mobila applikationer. Pengarna ska gå till bolagets fortsatta internationella expansion.

Widespace har en egenutvecklad teknologi som används i över hundra länder. Den gör att annonsören får maximal utdelning ut av sin medieinvestering i mobilen eller på internet. Med Widespace unika algoritm, som räknas om varje sekund, flyttas mobila annonser dit de får mest uppmärksamhet och klickas på. Algoritmen maximerar också räckvidden automatiskt i hela nätverket, så att fler personer ser de mobila annonserna.

-         Att få in Industrifonden och Northzone som investerare är mycket goda nyheter både för oss och våra kunder, säger Henric Ehrenblad, ordförande och en av grundarna till Widespace. Detta betyder att vi kan fortsätta att utveckla ännu mer innovativa produkter och lägga in en högre växel i vår expansion.

Bland Widespaces annonsörer märks populära varumärken som Volkswagen och McDonald's och annonserna syns i stora appar som Wordfeud, NRJ Radio, Eurosport, Expressen med flera.

-          Vi har noga följt vad Widespace team har åstadkommit de senaste åren och ser fram emot att få vara med att ta bolaget till nästa nivå, säger Johan Englund, investeringsansvarig på Industrifonden, som nu går in i Widespace styrelse.

-          Widespace ger en fantastisk möjlighet att få vara med på den snabbväxande europeiska mobilannonsmarknaden, säger Pär-Jörgen Pärson, partner på Northzone, som också går in i styrelsen. Widespace har bevisat att de kan leverera annonser med högre kundvärde än något annat mobilt annonsnätverk.

Widespace är Nordens största mobila annonsnätverk med kontor i Sverige, Norge och Finland. Bolaget grundades 2007 och har för närvarande 26 anställda.

Detta är Industrifondens nionde nyinvestering verksamhetsåret 1 juli 2011-30 juni 2012.

För mer information, kontakta
Henric Ehrenblad, ordförande Widespace, tel 070 757 47 88
Johan Englund, investeringsansvarig Industrifonden, tel 0708 16 61 16
Pär-Jörgen Pärson, partner Northzone, tel 070 757 47 88

Industrifonden (www.industrifonden.se) investerar i små och medelstora svenska företag med internationell tillväxtpotential. Fonden har tillgångar på 3,8 miljarder kr och investeringar i 89 bolag inom teknologi, cleantech, life science och industri.

Följande bilagor finns för nedladdning:
widespace
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?