1515

Skoda Rapid – nya klassens Skoda

Bara två månader innan den svenska lanseringen av Citigo presenteras de första officiella bilderna på nästa modell från Skoda. Skoda Rapid är en bil som storleksmässigt lägger sig mellan Fabia och en framtida Octavia. Rapid blir nästa steg i Skodas produktoffensiv med ett mål att sälja 1,5 miljoner bilar 2018.

Bara två månader innan den svenska lanseringen av Citigo presenteras de första officiella bilderna på nästa modell från Skoda. Skoda Rapid är en bil som storleksmässigt lägger sig mellan Fabia och en framtida Octavia. Rapid blir nästa steg i Skodas produktoffensiv med ett mål att sälja 1,5 miljoner bilar 2018.

För knappt ett år sedan utlovade Skoda en produktoffensiv med en ny bilmodell var sjätte månad de kommande åren. Nu har den tjeckiska biltillverkaren inlett sitt anfall på allvar med en rivstart bland de mindre bilmodellerna. Skoda Citigo lanseras i Sverige i september och lagom tills dess presenteras nästa nya bil. Återigen en helt ny modell, med det nygamla namnet Rapid, som ska täppa till luckan mellan Fabia och kommande Octavia.
- Det här är en bil som sätter en ny standard i kompaktklassen (A-segmentet). Skoda Rapid är rymlig, elegant och prisvärd. Den imponerar med smarta lösningar, beprövad modern teknik och en väldigt god körekonomi. Detta kombinerat med ett klimatsmart paket gör den till en rätt bil i rätt tid, säger Skodachefen Winfried Vahland.

Skoda har redan lanserat en bilmodell med samma namn i Indien, men nu handlar det om den europeiska versionen, en längre, bredare och mer utrustad bilmodell. Kärnvärdena är att skapa en produkt som ger mycket bil för pengarna, imponerande utrymmen och med en elegant och tidlös design som symboliserar nya Skoda.

Rapid är den första bilen från Skoda som helt är signerad chefsdesignern Jozef Kaban. Senast han satte en bil på marknaden var som exteriördesigner för Bugatti Veyron. I formspråket för Skoda Rapid har han jobbat för att få fram perfekta proportioner, rena linjer med exklusiv känsla, allt för att bilen ska ge ett tilltalande intryck och ett övergripande attraktivt uttryck.

Skoda Rapid är 4,48 meter lång och 1,7 meter bred. Den förbereds för fem olika bensinmotorer och två dieselversioner. Skoda Rapid visas upp för allmänheten första gången på bilsalongen i Paris i september. Lanseringen i Sverige beräknas till mitten av 2013.

För ytterligare information kontakta Mikael Sandberg pressansvarig Skoda Sverige, 08-120 811 12, 073-26 26 043, mikael.sandberg@skoda.se 

Fabrikerna i Tjeckien och sex andra länder producerade sammanlagt 879 200 bilar under 2011. Företaget tillverkar för närvarande sina bilar i Tjeckien, Ukraina, Kazakstan, Ryssland, Bosnien-Hercegovina, Indien och Kina. Totalt har Skoda Auto 27 000 anställda world wide med en ambition att öka försäljningsvolymen ytterligare mot nya framgångar.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från BenQAnnons

Teknikstrul under möten är något i det förflutna – med hjälp av BenQ:s smarta lösningar

Alla har vi troligtvis någon gång deltagit i möten där tekniken strular eller inte fungerat. Detta kan leda till stor frustration och även leda till att mötet inleds med dålig stämning eller upplevs som oprofessionellt. BenQ arbetar för att göra arbete, möten och undervisning enklare och mer effektivt med smarta lösningar där du slipper teknikstrul.

BenQ har sett flertalet trender när det kommer till mötesrumslösningar och arbetar ständigt för att möta sina kunders behov. Grunden till BenQ:s lösningar ligger i att effektivisera möten och den teknik som krävs för att du ska slippa lägga tid på teknikstrul och kunna presentera material i hög kvalité.

– Vi har nolltolerans mot strul och att det tar tid att starta möten. Vilket rum du än är i på kontoret och vare sig mötet sker på plats eller på distans ska möteslösningarna fungera snabbt och smidigt från början. Därför är våra produkter anpassade efter alla typer av enheter, operativsystem och dessutom molntjänsterna Google Drive, Dropbox och OneDrive, säger Daniel Assarson, Nordic Sales Manager på BenQ

Effektivare med trådlösa möten

I Norden tar vi ofta med oss en egen dator eller tablet och använder den för att utföra presentationer. Med BenQ:s InstaShow behöver du inte slösa tid på att leta reda på rätt kabel eftersom den funkar till alla enheter. Till synes är InstaShow en nätt puck som tar lite plats och där du med ett enkelt knapptryck ansluter din dator, mobil eller tablet till enheten du ska presentera på. Du kommer garanterat igång snabbt, enkelt och utan strul.

InstaShow är dessutom inbyggd med en hög säkerhetsstandard som klarar av att hantera sekretessbelagda och konfidentiella dokument inom bank- och militärsektorn samt hos polisen. Därmed kan du känna dig trygg och veta att överföringen sker säkert.

Den digitala samarbetsytan

Ytterligare en trend BenQ har lagt märket till är behovet av en digital samarbetsyta, något som de har besvarat med sina stora touchskärmar. Ett enkelt och bra verktyg både inom utbildningssektorn och på företagsmiljön. Istället för en vanlig whiteboard där du ständigt behöver sudda har du på touchskärmen oändligt med utrymme och kan dessutom spara innehållet och kan dela det med de som deltar på mötet. Om de är några som seltagare som är med på möte digitalt går de även att dela touchskärmen online så att de kan ta del av innehållet i realtid.

Touchskärmen har även en inbyggd luftkvalitetssensor som indikerar när det börjar bli dålig luft i rummet och kanske dags att ta en paus. Skärmen är dessutom antibakteriell, flimmerfri och har låg nivå av blått ljus. På så sätt bidrar det till en bekvämare arbetsmiljö där hjärna och ögon inte blir lika uttröttade. Touchskärmarna kan även dem anslutas till diverse molntjänster.

Smarta projektorer

Det ser kanske ut som en vanlig projektor utanpå men inuti är den smartare än någonsin. Du har möjlighet att hämta innehåll från olika molntjänster och den fungerar dessutom likt en smart-TV där du enkelt kan komma åt olika arbetsrelaterad appar, dokument, bild- och videofiler. Den smarta projektorn från BenQ har även den en trådlös presentationstjänst och tillsammans med InstaShow får du en lösning som är överlägsen när det gäller att spela upp rörligt presentationsmaterial och video. Du kan därmed presentera snabbt, enkelt och i utmärkt kvalité.

Om BenQ

BenQ står för – ”Bringing Enjotment and Quality to Life” och har sedan tidigt 2000-tal varit ett ledande varumärke inom tekniksektorn.

Förutom ett stort fokus på trender i vården har vi också en stor strävan efter att lämna ett grönt fingeravtryck och försöker inkorporera en miljövänlig strategi i varje steg vi arbetar med från innovation till användning och återvinningen av våra produkter.

- Över 100 000 anställda runtom i världen

- Kontor i 28 olika länder

- Närvaro i över 130 länder.

Läs mer om BenQ här

 

Mer från BenQ

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med BenQ och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?