1515

Millicom wins G20 Challenge on Inclusive Business Innovation

Stockholm, June 19, 2012 – Millicom International Cellular S.A. (“Millicom”) (Stockholmsbörsen: MIC) announced today that it is one of 15 winners in the G20 Challenge on Inclusive Business Innovation. The Challenge seeks to recognize businesses with innovative, scalable or replicable and commercially viable ways of working with people living at the base of the pyramid in developing countries.

The G20 defines inclusive business models as those which help companies turn under-served populations into dynamic consumer markets and diverse new sources of supply.

Millicom has been recognized by the Challenge for making mobile telephony affordable to even the lowest earners in developing countries by offering Tigo branded voice and data services in small denominations and accessible to all through its extensive distribution network of more than 680 thousand points of sale. The recent introduction of Tigo mobile financial services in some markets where Millicom operates has been identified as an enabler of financial inclusion for the unbanked populations.

The Challenge winners were announced and presented with awards at the G20 Leaders Summit in Los Cabos, Mexico on June 18, 2012.  “We look forward to seeing the winners of the G20 Challenge thrive and learning more on how they translated their successful models in different regions across the world, as Millicom has shown by operating in several countries in Latin America and Africa.” said Toshiya Masuoka, Director of IFC’s Inclusive Business Models Group.

Mikael Grahne, President and CEO, commented:

“We are delighted to have been recognized through this award for our innovation and our financial, environmental and social sustainability. Operating in our markets presents us with opportunities as well as responsibilities to the communities. As one of the largest foreign investors and direct and indirect employers in our markets, but also through the products we offer our customers, we can contribute positively to the economies where we operate and to the lives of the millions of people who live there.”   

Contacts

Chief Financial Officer
François-Xavier Roger
Tel: +352 27 759 327

Investor Relations
Justine Dimovic
Tel: +352 691 750 479

Emily Hunt
Tel: +44 7779 018 539

Visit our web site at www.millicom.com

About the G20 Challenge

The Group of 20 (G20)  is the premier forum for international economic development that promotes open and constructive discussion between industrial and emerging market countries on key issues related to global economic stability. www.g20.com

By recognizing businesses that have already succeeded in developing innovative, scalable or replicable and commercially viable inclusive business models, the G20 Challenge provides a global platform for all businesses to learn from successful leaders in the growing field of inclusive business and enables these leaders to come together and develop linkages with other inclusive businesses.  www.g20challenge.com  

The G20 Challenge is being managed on behalf of the G20 by The International Finance Corporation (IFC), a member of the World Bank Group,  which helps developing countries achieve sustainable growth by financing investment, providing advisory services to businesses and governments and mobilizing capital in the international financial markets. www.ifc.org

About Millicom

Millicom International Cellular S.A. is a global telecommunications group with mobile telephony operations in 13 countries in Latin America and Africa. It also operates various combinations of fixed telephony, cable and broadband businesses in five countries in Central America. The Group’s mobile operations have a combined population under license of approximately 270 million people.

This press release may contain certain “forward-looking statements” with respect to Millicom’s expectations and plans, strategy, management’s objectives, future performance, costs, revenues, earnings and other trend information.  It is important to note that Millicom’s actual results in the future could differ materially from those anticipated in forward-looking statements depending on various important factors. Please refer to the documents that Millicom has filed with the U.S. Securities and Exchange Commission under the U.S. Securities Exchange Act of 1934, as amended, including Millicom’s most recent annual report on Form 20-F, for a discussion of certain of these factors.

All forward-looking statements in this press release are based on information available to Millicom on the date hereof.  All written or oral forward-looking statements attributable to Millicom International Cellular S.A., and Millicom International Cellular S.A. employees or representatives acting on Millicom’s behalf are expressly qualified in their entirety by the factors referred to above.  Millicom does not intend to update these forward-looking statements.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Millicom wins G20 Challenge on Inclusive Business Innovation

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från SavelendAnnons

Savelend breddar sitt erbjudande – och siktar på börsnotering i sommar: ”Vi gillar transparensen”

Ludwig Pettersson, VD på Savelend.
Ludwig Pettersson, VD på Savelend.

P2P-aktören Savelend, som erbjuder en investerings- och sparplattform för krediter, siktar på börsnotering innan midsommar. 

– Nu tar vi nästa steg i bolagets utveckling och bjuder in fler investerare att vara med på dubbla resor, både på plattformen som investerare och som aktieägare, säger Ludwig Pettersson, VD på Savelend.

Börsnoteringen är ett led i att expandera på flera marknader i Europa.

Savelend tillhandahåller en egenutvecklad plattform där investerare kopplas samman med låntagare, utan att de traditionella bankerna kopplas in. Tillvägagångssättet kallas för peer-to-peer, eller P2P, och har vuxit i popularitet de senaste åren.

Savelend har i dag förmedlat över 1 miljard kronor i lån och den historiska årsavkastningen 2014-2020 på insatt kapital har varit i genomsnitt över 10%. Trots Corona har avkastningen hållit sig stabil och över plattformens målränta om 7-9%, med en avkastning från februari 2020 till januari 2021 om 10,76%. Nu siktar Savelend på en börsintroduktion på Nasdaq First North innan midsommar. Skälen är flera.

– Den huvudsakliga anledningen är att vi tror att våra investerare på plattformen och våra aktieägare ser väldigt lika ut. De är samma typ av personer med samma intressen, samma syn på risktagande och de har liknande avkastningskrav. Vi vill ge dem fler möjligheter att investera, säger Ludwig Pettersson.

Savelend vill ge kunder och investerare insyn

Med börsnotering kommer också större krav på företaget, något som Ludwig Pettersson välkomnar.

– Vi gillar den ökande transparensen som det innebär att vara noterad, som att släppa kvartalsrapporter och därmed ge våra investerare en större inblick i vår verksamhet, säger han.

Ludwig Pettersson påpekar att Savelend sedan två år tillbaka i praktiken arbetat som om det vore börsnoterat, med en extern styrelse och hög nivå på Corporate Governance.

– För oss internt blir det ingen stor skillnad, säger han.

Med börsnoteringen tar Savelend också sikte på Europa. I Polen, där man redan haft en närvaro, ska man expandera ytterligare. Finland är en ny marknad man vill in på, och där man nyligen rekryterat en landschef.

– Med en expansion i Europa ser vi en klar fördel med att vara listade på börsen. Det hänger ihop med transparensen och trovärdigheten för vår verksamhet som följer med en börsnotering, säger han.

Savelend erbjuder andrahandsmarknad för krediter

Savelend lanserade 2014 vilket gör företaget till Sveriges äldsta digitala investerings- och sparplattform för krediter. I dag erbjuder man fem olika kredittyper: Inkassoportföljer, fakturaköp, företagslån, konsumentlån och fastighetskrediter. Under Q4 2020 öppnade Savelend upp en andrahandsmarknad för krediter.

– Nu kan du köpa och sälja krediter innan löptidens slut. Om du har investerat men behöver dina pengar så kan du sälja och få tillgång till pengarna samma dag, fast det är två år kvar på löptiden. Det här är en fin och attraktiv tjänst, säger Ludwig Pettersson.

Läs mer på: www.savelend.se 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i krediter kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Mer från Savelend

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Savelend och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?