1515

LITTELFUSE TILLKÄNNAGER FÖRVÄRV AV ACCEL AB OCH ACCEL ELEKTRONIKA UAB

Chicago, 1 juni 2012 - Littelfuse, Inc. (NASDAQ:LFUS), ledande tillverkare av säkringar och skydd inom elsystem, meddelade idag att man har förvärvat samtliga aktier i ACCEL AB, baserat i Vänersborg, Sverige och Accel Elektronika UAB, beläget i Litauen (ACCEL). ACCEL tillverkar avancerade elektromekaniska produkter, inklusive sensorer och brytare, främst till bilindustrin. ACCEL hade 2011 en omsättning på cirka 150Mkr.

”Förvärvet av ACCEL utökar vår produktportfölj inom sensorer för fordonsindustrin. Förvärvet är ett viktigt steg i vår strategi att växa vår fordonsverksamhet genom strategiska förvärv och expandera utanför kretsen av säkringar och skydd inom elsystem i angränsande områden, vilket kompletterar vår befintliga verksamhet ", säger Dieter Roeder, Vice President och General Manager för Littelfuse Automotive Business Unit.

"ACCELs gedigna inflöde av nya produkter och starka relationer med OEM- och Tier 1 kunder runt om i världen ger utmärkta tillväxtmöjligheter för Littelfuse. Dessutom ger ACCELs anläggning i Kaunas, Litauen, oss en bas för lågkostnadstillverkning i Östeuropa ", tillade Roeder.

Magnus Nilsson, Managing Director på ACCEL säger "Vi är glada över affären med Littelfuse. Bolagets starka närvaro globalt gör att vi bättre kan betjäna våra kunder och expandera vår verksamhet över hela världen, i synnerhet mot intressanta tillväxtmarknader. Det är en bra kulturell plattform och många synergier mellan de två företagen råder, vilka kan komma att ge långsiktiga fördelar för båda organisationerna" .

Inge detaljer beträffande transaktionen avslöjas. Förvärvet förväntas bidra positivt till Littlefuse´s resultat under 2012.

Om ACCEL
ACCEL är en ledande leverantör och tillverkare av elektriska och elektromekaniska produkter och komponenter för fordonsindustrin. Produkterna marknadsförs genom fyra huvudsakliga produktgrupper: solsensorer, bältesswitch, sensorer för detektering av vatten i bränslet och styrningskontroller. Vid grundandet 1987 började ACCEL med marknadsföring och teknisk support för japanska och italienska komponenttillverkare. År 1994 grundades produktionsanläggning i Litauen, UAB Accel Elektronika, i samarbete med UAB Terra, ett litauiskt elektronikföretag. Företaget har cirka 300 anställda. Vid försäljningen av Bolaget använde man sig av Lars Weibull AB, med projektledare Ola Weibull, som rådgivare genom hela processen. För ytterligare information www.weibull.se

Om Littelfuse
Littelfuse, Inc., grundades 1927 och bolaget är världsledande inom kretsskydd och erbjuder branschens bredaste sortiment av produkter inom säkringar och skydd av elsystem. Littelfuse produkter återfinns praktiskt taget på alla marknader som använder sig av elektrisk energi; allt från hemelektronik, bilar till industriell utrustning. Utöver sitt huvudkontor i Chicago, Illinois, har Littelfuse mer än 30 försäljnings-, distributions-, produktions- och teknikfaciliteter i Amerika, Europa och Asien.

För ytterligare information, besök företaget på www.littelfuse.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
PDF


Innehåll från Ikano BostadAnnons

Så ska bostadsföretaget nå tuffa klimatmålet

En klimatneutral verksamhet – redan år 2030. Klimatmålet som Ikano Bostad satt upp är tufft men fullständigt nödvändigt, menar hållbarhetsstrategen Stina Viktorsson. 

– Om vi inte gör det här har vi ingen framtid som företag. Men vi klarar det inte själva utan behöver kroka arm med hela branschen. 

Vid kanten av Limhams kalkbrott i Malmö växer Elinegård fram – läs allt om områdesutvecklingen 

Inspirationen kommer från många håll; forskning, Agenda 2030, klimatrörelsen och Malmö. Staden vill bli först i Sverige med att bli klimatneutral och det ska man vara just 2030. Som en del i arbetet för att nå dit startades 2018 projektet LFM30. 

– Lokal Färdplan Malmö är ett initiativ som samlar bygg- och anläggningsbranschen i staden med målet att den ska vara klimatneutral till år 2030. Det har varit otroligt inspirerande att samarbeta med andra aktörer och framförallt att se vilka resultat det kan ge när vi jobbar tillsammans. Så vi beslöt oss helt enkelt för att vi vill nå samma mål för vår verksamhet, fast på en nationell nivå, säger Stina Viktorsson, hållbarhetsstrateg på Ikano Bostad. 

Stina Viktorsson, hållbarhetsstrateg på Ikano Bostad.
Stina Viktorsson, hållbarhetsstrateg på Ikano Bostad.

Fyra områden identifierade

Processerna för att nå målet initierades 2019 och jobbet går, av nödvändighet, snabbt. 

– Arbetet kommer att innebära att vi jobbar på helt nya sätt, bland annat med en  hög grad av samarbete med andra aktörer och ”learning by doing” i dess mest konkreta form. Vi vet att vi vill och måste göra det här men hur vi ska göra det får vi ta reda på längs vägen, säger Stina.

Material, energi, transporter och avfall har identifierats som de områden med störst klimatpåverkan i verksamheten. Som ett första steg har klimatberäkningar införts för alla nya projekt. Beräkningen ligger till grund för arbetet med att minska klimatpåverkan genom att ändra hur man utformar nya bostäder och vilka material som används när man bygger.

– Att bygga nytt är en klimatbelastande process, det går inte att komma ifrån. Men genom att till exempel titta på nya material, minska spillet, använda energin smartare och använda mer miljövänliga transporter kan klimatpåverkan definitivt minskas. 

Pilotprojekt med småhus

Ett exempel på hur man som organisation lär längs vägen är det pilotprojekt som inletts i Elinegård utanför Malmö.  

– Innan 2025 ska vi byggstarta våra första helt klimatneutrala småhus. Men som ett led i att lära oss mer innan dess så har vi nu dragit igång ett projekt där målet är att minska klimatpåverkan från småhusen med 30 procent. Det blir en viktig möjlighet att testa nya kunskaper i praktiken, säger Stina. 

Stina Viktorsson understryker också, igen, vikten av samarbete för att det ska finnas en chans att nå klimatneutralitet 2030. 

– Det här är ingenting som vi kan klara på egen hand. Vi behöver dela erfarenheter och kunskap med andra och hitta nya sätt att arbeta tillsammans på, med allt från leverantörer och kollegor till kommuner. Vi måste helt enkelt kroka arm allihop för att få till den här förflyttningen. 

Att minska sin klimatpåverkan är en av Ikano Bostad viktigaste frågor att arbeta med framåt 

Mer från Ikano Bostad

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ikano Bostad och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?