Ny app från Qmatic låter kunder köa utan att kasta bort sin tid

Qmatic, världens största leverantör av system för kundflödeshantering, fortsätter att lansera nya innovationer som förbättrar kundservice och ökar effektiviteten. Företaget lanserar nu sin senaste app och SDK som gör det möjligt att boka plats, ta en kölapp och övervaka kösituationen redan innan man kommer till butiken eller bankkontoret. Det sparar tid åt kunden och gör kundflödet mer effektivt.

Qmatic, världens största leverantör av system för kundflödeshantering, fortsätter att lansera nya innovationer som förbättrar kundservice och ökar effektiviteten. Företaget lanserar idag sin senaste mobilapp och SDK för iPhone och Android som gör det möjligt att boka plats, ta en kölapp och övervaka kösituationen redan innan man kommer till butiken eller bankkontoret. Det sparar tid åt kunden och gör kundflödet mer effektivt

Alla vill ha nöjda kunder som spenderar mer tid och pengar i butiken. Trots det så misslyckas många med att uppmärksamma och ta kontakt med butikens besökare och ge dem vägledning. Kunder upplever sig inte sedda och att deras tid slösas bort genom att de inte hittar rätt säljare eller att betalningen tar onödigt lång tid.

I England har YouGov släppt en studie som pekar på att detaljhandeln har mycket att vinna på att minimera sina köer. Undersökningen visar att de flesta kunder inte är beredda att vänta i en kö. I studien fann man att 59% av kunderna är ovilliga att köa, vilket motsvarar 21 miljoner tappade kunder varje år.

Att gå på banken idag är något som inte sker så ofta, men när man är där så känns det onödigt att behöva sitta och vänta på att få prata med en rådgivare. Och för att inte tala om varför man skall behöva sitta och vänta på apotek, vårdcentraler, passexpeditioner, arbetsförmedlingar eller försäkringskassor.

Vi kastar helt enkelt bort en massa värdefull tid som skulle kunna användas till något annat istället.

Med en mobil lösning som styr kundflödet kan man hantera fler kunder med oförändrad personalstyrka, man kan fånga kunder redan utanför butiken eller kontoret, man kan hjälpa kunden att hitta rätt och man kan förbättra servicen. Man kan faktiskt också öka försäljningen - genom att skicka med reklam i form av t.ex. en QR-kod i påminnelser till kunden så kan man påverka inköpsbeslut redan då kunden är på väg till butiken.

Förutom själva appen så tillhandahåller Qmatic dokumentation, ett utvecklarkit (SDK) och en middleware som en molntjänst för att förenkla utvecklingen av kundspecifika lösningar och integrationer till andra appar.

Sven-Olof Husmark, VD på Qmatic i Norden berättar: "Vi vill ge tid tillbaka till våra kunder. Vi har under alla år bevisat att det finns stora vinster med att använda kösystem; man kan sänka kostnader, öka försäljningen och förbättra sin kundservice. Med vår app och SDK så kan våra kunder nu erbjuda en mobil service som är bra för både dem och deras kunder. Det fina är att man kan bygga in funktionen i sina redan befintliga appar. En bank kan till exempel addera en extra funktion "ta en kölapp i mobilen" till sin bankapp. Eller så kan man låta kunderna se kösituationen för varje kontor så man väljer det med kortast kö. Jag ser personligen fram emot att börja använda den här typen av tjänster - jag har annat att göra med min tid än att köa"

Sven-Olof fortsätter, "Qmatic har i 30 år som global marknadsledare inom kundflödeshantering haft en tydlig vision om att göra köandet mer rättvist och effektivt. Med vår nya app så tar vi steget att ge värdefull tid tillbaka till de som köar. Det är utan tvekan i linje med vår devis Valuing Time", avslutar Sven-Olof.

Se vår film på Youtube här>>

För ytterligare information kontakta:

Sven-Olof Husmark, VD Qmatic Nordic
www.qmatic.com/se

Telefon: 070-105 4628
Epost: sven-olof.husmark@qmatic.com


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Qmatic har skapat Customer Flow Management (CFM) och är världens största företag inom effektivisering av kundflöden. Qmatics lösningar och kösystem finns i mer än 122 länder inom bank, offentlig sektor, sjukvård och detaljhandel. De senaste åren har koncernen haft en stark tillväxt och omsätter idag cirka 540 MSEK. Varje år passerar två miljarder människor, motsvarande nästan en fjärdedel av jordens befolkning, genom ett Qmatic-system.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?