Landsbygdsministern inviger Erik Lallerstedts nya såsfabrik

Landsbygdsministern Eskil Erlandsson invigde den nya livsmedelsanläggningen som Svenska Smakupplevelser förlagt i Vinsta strax väster om Stockholm. En mycket glad styrelse för Vinsta företagsgrupp närvarade när Eskil tryckte på startknappen och de första såserna lämnade bandet.

Landsbygdsministern Eskil Erlandsson startade upp den nya livsmedelsanläggningen som Svenska Smakupplevelser förlagt i Vinsta strax väster om Stockholm. Förväntningarna är höga och anläggningen anses vara en av norra europas modernaste. En glad styrelse för Vinsta företagsgrupp närvarade när Eskil tryckte på startknappen och de första såserna lämnade bandet.

-Det är den största och mest spännande industriella etableringen Vinsta haft under det senaste decenniet.

 Vi ser mycket positivt på att Svenska Smakupplevelser har kommit hit till området, framförallt för att det är ett industriellt bolag vilket var tanken med VInsta Företagsområde från början, säger Staffan Lundmark, Kanslichef Vinsta Företagsgrupp.

 - Nya fabriken klarar en kapacitetsökning till 450 MSEK från tidigare ca 100 MSEK och ligger i ett blivande A-läge rent industriellt, vid förbifart Stockholm. Vår nya  anläggning kommer att möjliggöra de expansionsplaner som vi har i Sverige men framförallt internationellt, säger Fredrik von Essen VD Svenska Smakupplevelser.

 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Svenska Smakupplevelser/Eriks Såser:
Bolaget lanserade sina första såser maj 2008 under varumärket Eriks Såser av Erik Lallerstedt. Företaget kommer under innevarande år omsätta ca 100 MSEK och är i dagsläget störst inom kategorin kylda såser. Vi producerar våra produkter i huvudsak av svensk rapsolja och ägg från det Svenska jordbruket. Bolaget har aktivt satsat på en mångkulturell arbetsplats och är stolta över att ha sju nationaliteter i bolaget på 35 anställda. Företaget har i dagsläget börjat exportera till övriga skandinavien med distribution i Norge , Finland och Danmark. För mer information se: Erikssåser.se.

Vinsta Företagsområde

Området etablerades i tidigt 50-tal som en del av ABC staden Vällingby. ABC står för Arbete, bostäder och Centrum. VInsta var till största delen ett industriområde där ca 4.000 personer arbetade fram till slutet av 80-talet.

Idag finns fler företag än någonsin (ca 230) men antalet anställda har sjunkit till ca 1500 personer. För mer info se Vinsta.com 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?