Coeli lanserar två nya daglighandlade fonder – Select Multihedge och Select Sverige.

Coeli fortsätter att utveckla nya produkter och tjänster inom Coeli Select Förvaltning och startar nu en väldiversifierad absolutavkastande hedgefond - Select Multihedge och en mycket koncentrerad och aktivt förvaltad sverigefond – Select Sverige.

Coeli har sedan 2008 utvecklat produkter och tjänster inom Coeli Select Förvaltning. Dessa är ett resultat av Coelis ÖVERTYGELSE i syfte att få våra kunders kapital att både BEVARAS och VÄXA och inte falla offer för känslomässiga beslut.

Vi startar nu Select Multihedge med daglig likviditet. Fonden har absolutavkastning som mål och allokeras aktivt inom våra befintliga singel managed hedgefonderSpektrum, Norrsken och Coeli Power. I takt med att vi hittar nya unika förvaltarteam och förvaltningsinriktningar, så kommer också dessa att ingå i Select Multihedge. Fonden kommer även att finnas med belåning - Select Multihedge 2xL.

Vår andra fond, Select Sverige, är mycket efterfrågad och kommer att utmärka sig bland övriga sverigefonder, då det är en koncentrerad fond som kommer att investera i 8 till 15 bolag åt gången.

”Coeli har sedan årsskiftet 2010/2011 bedrivit den här typen av Svensk aktieförvaltning men i diskretionär form. Förra året var vi 4 % bättre än index och i år är vi 10 % före. Även om det är en kort tidsperiod så tycker jag resultatet är väldigt talande. Select Sverige är en koncentrerad sverigefond. Vi äger bara bolag som vi faktiskt gillar oavsett om de är stora i index eller inte. Vi köper bolag som har låga värderingar, bra kassaflöden, bra balansräkningar och som ger stabila och höga utdelningar. Det finns allt för många sverigefonder som ligger i kluster kring index och det behövs inte en till. Coeli tror på aktiv förvaltning där besluten tas med övertygelse”. säger Christian Voboril, ansvarig förvaltare för Select Sverige.

”Vi är glada att kunna addera Select Multihedge och Select Sverige till vårt utbud inom Select Förvaltningen och är mycket stolta över att fortsätta vår produktutveckling inom aktiv förvaltning med fokus på absolutavkastning, säger Lukas Lindkvist, Head of Asset Management på Coeli.”

För ytterligare information kontakta:
Lukas Lindkvist
Head of Asset Management
Coeli AB
Tel: +46 (0)8 545 916 40
Mobil: +46 (0) 768 00 58 00
Fax: +46 (0)8 545 916 41
lukas.lindkvist@coeli.se

www.coeli.se


Innehåll från Adlego BiomedicalAnnons

Testar långsiktig vaccinkandidat

Med en ny investerare i ryggen, två pågående projekt kring covid-19 och en lyckad studie som kan revolutionera hur vi bildar antikroppar mot livshotande virus har Adlego Biomedical växlat upp inför kommande utmaningar.

Kapplöpningen i att kommersialisera ett säkert vaccin mot covid-19 fortsätter. Det biomedicinska forskningsbolaget Adlego Biomedical genomför prekliniska tester inom två EU-finansierade projekt för att utvärdera effekt och kartlägga eventuella biverkningar av ett DNA-vaccin och en antiviral behandling.

– Arbetet löper på enligt plan. Det kommer dock ta lång tid innan dessa vaccinkandidater och de antivirala medlen är färdigtestade. Just den här pandemin av SARS-CoV-2 kommer säkerligen vara över innan vi kan se något av våra vaccin på marknaden, säger Urban Höglund, vd för Adlego Biomedical och fortsätter:

– Men de kandidater vi arbetar med kommer kunna anpassas för att fungera även för kommande coronavirus. De 300 miljoner vaccindoser som köpts upp av Europeiska kommissionen riktar in sig på delar av viruset som ständigt muterar, medan våra vaccinkandidater kan vara mer långsiktigt gångbara. 

Ny plattform för att framställa antikroppar 

Parallellt med detta intensiva arbete har Adlego Biomedical även haft ett fortsatt stort fokus på andra projekt. Bland annat har man deltagit i en nypublicerad studie, där forskare undersökt om RNA från det så kallade Kunjinviruset kan användas för att framställa antikroppar mot andra virus.   

– Studien bevisar att den här nya plattformen baserad på Kunjinvirus faktiskt fungerar. Genom att använda Kunjinvirus som förändras genetiskt kan man åstadkomma immunrespons mot olika typer av farliga virus som Ebola, potentiellt också SARS-CoV-2, säger Urban Höglund. 

Japansk investerare går in i företaget 

Adlego Biomedical har även fått en ny investerare som banar väg för fortsatt arbete med att testa nya behandlingsmetoder för cancer. 

– Vi har gjort ett antal projekt kring cancerbehandlingar för det japanska företaget Shigeru GmbH som har sin bas i Schweiz. De har funnit att vi är en partner som de vill investera i för att förstärka samarbetet, vilket såklart känns roligt, säger Urban Höglund. 

Fakta om Adlego Biomedical

Adlego Biomedical är ett forskningsbolag specialiserat på prekliniska tester av nya tester av nya läkemedelskandidater och behandlingsmetoder. Adlego hjälper läkemedelsföretag med alla aspekter av deras läkemedelsutveckling. Läs mer om Adlego här. 

Mer från Adlego Biomedical

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Adlego Biomedical och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?