SPP fortsatt starkt framåt

SPP inleder året med att första kvartalet leverera ett ökat resultat om 414 miljoner kronor före skatt jämfört med 300 miljoner kronor under motsvarande period 2011. Det högre resultatet beror till stor del på ett ökat finansiellt resultat och en oförändrad kostnadsnivå. Avkastningen i den öppna premiebestämda portföljen uppgick under kvartalet till 2,8 procent.

SPP inleder året med att första kvartalet leverera ett ökat resultat om 414 miljoner kronor före skatt jämfört med 300 miljoner kronor under motsvarande period 2011. Det högre resultatet beror till stor del på ett ökat finansiellt resultat och en oförändrad kostnadsnivå. Avkastningen i den öppna premiebestämda portföljen uppgick under kvartalet till 2,8 procent. Av den totala nyförsäljningen under perioden utgjorde fondförsäkring 67 procent (69 procent).

-  Vi har haft en positiv start på 2012. Vår regionförsäljning och den försäljning som går via förmedlare ökade med 21 procent, säger Sarah McPhee vd för SPP. Vi är nöjda över att vi fortsätter att leverera en konkurrenskraftig avkastning till våra kunder och jag är särskilt stolt över att vi för fjärde året i rad utsetts till ”Årets fondförsäkringsbolag” och fått det högsta betyget för vårt fondförsäkringserbjudande av den oberoende försäkringsförmedlaren Söderberg & Partners. SPPs ambition är att bli ledande inom fondförsäkring och utnämningen är ett bevis på att vi har ett av marknadens absolut bästa och långsiktigt mest konkurrenskraftiga erbjudande inom fondförsäkring.

Stark solvens
Under första kvartalet har solvensen stärkts avsevärt. Solvenskvoten för SPP Livförsäkring AB uppgick till 2,26 och för SPP Liv Fondförsäkring AB till 1,81 per den 31 mars 2012. Förstärkningen beror på att marknadsräntan stigit men också som en följd av en effektivisering av SPP koncernens bolagsstruktur. Förändringen innebär att SPP koncernen numera består av tre jämställda dotterbolag till Storebrand Holding; SPP Livförsäkring AB, SPP Liv Fondförsäkring AB samt SPP Fonder AB.

Den stärkta solvensen i SPP Livförsäkring AB har också möjliggjort en extra utdelning till Storebrand Holding AB om 700 MSEK. Av utdelningen skall 500 MSEK användas för återbetalning av ett seniort lån till Storebrand ASA och 200 MSEK som aktieägartillskott till SPP Liv Fondförsäkring AB.

Årets uppstickare inom hållbarhet
- SPP blev en av årets uppstickare på listan över Sveriges mest hållbara varumärken, Sustainable Brands, och klättrade 65 placeringar till 34e plats av 200 företag. Undersökningen mäter konsumenternas bedömning av hur hållbart varumärket är utifrån miljöansvar, mänskliga rättigheter, arbetsförhållanden och motverkan av korruption. Storebrand/SPP kvalificerade sig dessutom återigen till det erkända hållbarhetsindexet FTSE4Good.

- Vi har en hög ambition och arbetar innovativt inom hållbarhet som en integrerad del av vår verksamhet. På SPP är vi övertygade om att hållbara investeringar är det som skapar långsiktigt värde och det är viktigt att vi kan erbjuda våra kunder de bästa alternativen, avslutar Sarah McPhee.

Under perioden fick SPP rätt i tvisten med Svenskt Näringsliv enligt en dom i tingsrätten, en dom som Svenskt Näringsliv överklagat till hovrätten.

Försäljningen exklusive valcentraler ökade med 5 procent. SPPs totala förvaltade kapital ökade med 6 miljarder kronor och uppgick till 129 miljarder kronor (123 Q1 2011). Inbetalda premier uppgick till 1 841 miljoner kronor. Av de inbetalda premierna var andelen fondförsäkringspremier 53 procent (54 procent Q1 2011). Försäljningen mätt i APE uppgick till 348 miljoner kronor (366 Q1 2011), en minskning om 5 procent, främst som ett resultat av en lägre försäljning inom kollektivavtalade tjänstepensioner.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

SPP är en del av norska Storebrandkoncernen. Tillsammans är vi en av Nordens ledande koncerner för sparande och försäkringslösningar. SPP erbjuder kvalificerad rådgivning och ett brett sortiment av spar- och pensionslösningar för företag, organisationer och privatpersoner. Storebrandkoncernen utmärker sig bland annat genom sitt fokus på samhällsansvar och är bland de ledande i Europa inom ansvarsfulla investeringar. SPP har idag drygt 500 anställda och huvudkontoret ligger i centrala Stockholm.

Vill du prenumerera på våra nyheter och vara säker på att du får dem först av alla.  Klicka på: Följ–knappen överst på sidan. Upprätta din profil (Logga in med LinkedIn alt. Facebook).


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?