1515

Precise Biometrics lanserar Tactivo™ för iPhone och iPad globalt

Precise Biometrics produkter för mobil säkerhet för smartphones och surfplattor, Tactivo, har nu blivit certifierad av Apple. Den första volymen av Tactivo för iPhone har redan levererats från bolagets nya produktionspartner Flextronics i USA. Precise Biometrics uppskattar att första orderna av Tactivo för iPhone kommer under sommaren 2012.

Precise Biometrics produkter för mobil säkerhet för smartphones och surfplattor, Tactivo, har nu blivit certifierad av Apple. Den första volymen av Tactivo för iPhone har redan levererats från bolagets nya produktionspartner Flextronics i USA. Precise Biometrics uppskattar att första orderna av Tactivo för iPhone kommer under sommaren 2012.

“Tactivo är en unik milstolpe i företagets historia. Vi har under flera år jobbat med att identifiera kommersiella möjligheter där vår kärnteknik och kompetens skulle kunna tillämpas utanför vår traditionella kundbas. Tydliga indikationer från kunder, även utanför myndighetssegmentet, antyder att vi nu är på rätt spår och att vi har hittat ett nytt och viktigt tillväxtområde, säger Thomas Marschall, VD och koncernchef på Precise Biometrics.

Tactivo är ett smart mobilskal för surfplattor och smartphones med inbygggd fingeravtrycks- och smartkortsläsare. Tillsammans med olika typer av appar gör Tactivo det möjligt för myndigheter och företag att bihålla en hög säkerhet när anställda använder mobila enheter för att nå känslig information.

Första generationen av Tactivo lanseras för iPhone 4S och iPhone 4. Apple har nu certifierat Tactivo inom sitt Made For iPhone-program (MFi). Redan efter sommaren kommer Precise Biometrics även att lansera Tactivo för iPad.

Tactivo erbjuder en unik ökning av de redan befintliga säkerhetsfunktionerna i iPhone och iPad. Det finns stort intresse från myndigheter, företag och sjukvård runt om i världen som vill använda iPhone och iPad för att kunna arbeta mer effektivt utanför den traditionella kontorsmiljön. Denna trend av högre produktivitet avspeglar sig tydligt i det intresse som Tactivo redan har fått inom just dessa segment. Precise Biometrics jobbar för närvarande väldigt aktivt med sälj- och marknadsrelaterade insatser mot myndigheter, företag och sjukvård. Kund- och partnerpresentationer pågår runt om i världen samtidigt som den första volymen av Tactivo är levererad från produktionspartnern Flextronics i USA.

Precise Biometrics app, BioSecrets, finns nu tillgänglig på Apples App Store. Tillsammans med Tactivo möjliggör appen att lösenord och annan känslig information kan sparas säkert i iPhone 4S och iPhone 4. Fler appar, både egenutvecklade och partnerappar, kommer kontinuerligt lanseras under den närmsta tiden.

“Vi förväntar oss omfattande försäljning av både Tactivo för iPhone och Tactivo för iPad under 2012”, säger Thomas Marschall, VD och koncernchef på Precise Biometrics. ”Vi lägger stora resurser på försäljning och marknadsföring och som ett led i detta lanseras vi i dag en ny företagsprofil samt ny hemsida. I dag inleds också försäljning på vår webbshop www.idapps.com. Initialt är försäljningen endast är öppen för den amerikanska marknaden. Med idApps vill vi göra det möjligt för konsumenter att köpa mindre volymer av Tactivo direkt ifrån oss. Syftet är att utnyttja den världsomfattande Bring-Your-Own-Device-trenden (BYOD) som innebär att anställda använder egna smartphones och surfplattor på jobbet för att i nästa led inspirera arbetsgivaren att köpa större kvantiteter av produkten”, avslutar Thomas Marschall.

iPhone and iPad är registrerade varumärken i USA och andra länder för för Apple Inc.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Precise Biometrics AB (publ) ska offentliggöra enligtlagen om börs- och clearing verksamhet och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 28 maj 2012 kl. 08:00

För mer information
Thomas Marschall, VD och koncernchef, Precise Biometrics AB
Telefon 046 31 11 10 eller 0734 35 11 10
E-post thomas.marschall@precisebiometrics.com

Patrik Norberg, CFO, Precise Biometrics AB
Telefon 046 31 11 47 eller 0734 35 11 47
E-post patrik.norberg@precisebiometrics.com

Precise Biometrics är en marknadsledande leverantör av lösningar för igenkänning av fingeravtryck och för att säkerställa människors identitet. Med spetskompetens inom fingeravtrycksbiometri erbjuder Precise Biometrics snabb, exakt och säker verifiering av en person.

Tekniken kan användas för ID-, företags- och bankkort samt för tillgång till mobila lösningar, datorer och nätverk. Precise Biometrics levererar sina lösningar till företag och myndigheter över hela världen och företagets teknik är licensierad till nära 160 miljoner användare.

Mer information finns på www.precisebiometrics.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande i PDF


Innehåll från FonditaAnnons

Succéfonden som hittar hållbara vinnare

Genom att investera i bolag vars produkter och tjänster minskar globala koldioxidutsläpp och bidrar till den gröna omställningen har fonden Fondita Sustainable Europe skördat stora framgångar. Under de senaste tre åren har den stigit med över 65 procent. Men enligt förvaltaren Marcus Björkstén har man bara skrapat på ytan på en trend som kommer hålla i sig under många år.

– Regeringar, myndigheter och bolag håller på att strama åt sina mål för att bli koldioxidneutrala och 'miljösmarta'. Den trenden kommer accelerera ytterligare under de kommande fem åren och innebära stora investeringar, säger Marcus och fortsätter:

– Bolag som är väl förberedda inför denna kraftiga våg av investeringar kommer sannolikt att åtnjuta en marknad med strukturell tillväxt.

Det är just denna tillväxt som Fondita Sustainable Europe försöker ta tillvara på. Genom att investera i bolag som har produkter eller tjänster som är en del av lösningen på klimat- och miljörelaterade hot, ska fonden långsiktigt avkasta bättre än marknaden. 

Koncentrerad portfölj av ”klimatkämpar”

Fonden förvaltas aktivt enligt Fonditas förvaltningsfilosofi som bland annat går ut på att identifiera bolag med unik marknadsposition, stark ledning och lönsamma och hållbara affärsmodeller. Varje innehav ska ha ett meningsfullt bidrag till avkastningen, varför portföljen är koncentrerad till ett trettiotal europeiska bolag, med tonvikt på Norden. 

Bland fondens toppositioner märks de danska vindkraftsbolagen Vestas Wind och Orstedt samt den norska solenergiproducenten Scatec. Men även mindre kända bolag som ligger tidigt i sin produktutveckling finns i portföljen. 

Till dessa hör det norska miljöteknikbolaget Aker Carbon Capture, det holländska vattenreningsbolaget Ekopak och den brittiska batteritillverkaren Ilika. 

– Vi har en mindre andel av portföljen i bolag som utvecklar innovativa lösningar för att bekämpa klimathotet, men som har en bit kvar att vandra vad gäller produktutveckling. Ilika är ett typexempel. Bolaget utvecklar så kallade 'fast-fast' batterier som är mindre än traditionella bilbatterier, laddas snabbare och är mindre brandfarliga. En sådan produkt skulle naturligtvis vara revolutionerande för elbilsmarknaden, säger Marcus. 

Hållbarhet i fokus

Med tanke på fondens inriktning är det naturligt att hållbarhet blir en central del när förvaltarna utvärderar bolag. Och enligt Björkstén är Fondita Sustainable Europe en av få fonder som placeras i den mest hållbara kategorin enligt EU:s nya taxonomi.  

– Vi tar hållbarhet på största allvar, inte minst då vi är övertygade om att bolag med stark hållbarhetsprofil också tenderar att överprestera på andra områden och därmed bli bra investeringar på längre sikt. 

– I fallet Fondita Sustainable Europe är miljö och samhällsansvar integrerat i affärsmodellerna hos de bolag vi investerar i. Därför placeras fonden också i den mest ambitiösa kategorin enligt EU:s taxonomi. Det är faktiskt väldigt få fonder som klarat av det trots att hållbarhet har varit på tapeten länge, avslutar förvaltaren.  

Läs mer här

Om Fondita Sustainable Europe

Fondita Sustainable Europe är en aktivt förvaltad fond som investerar i bolag vars produkter och tjänster möjliggör en minskning av globala koldioxidutsläpp och som bidrar till att naturresurser använd på ett mer effektivt sätt. Fonden har belönats med såväl det nordiska miljöcertifikatet Svanen som det österrikiska miljöcertifikatet Ecolable. Dessutom har den fått högsta betyg – fem stjärnor – av Morningstar. 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Fondita och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?