Ny vVD på Marginalen Bank

Declan Mac Guinness är ny vVD på Marginalen Bank. Declan kommer att arbeta med att säkerställa att banken ligger i framkant inom områden som styrning, risk och regelefterlevnad. Declan kommer närmast från en tjänst som VD på Carlson Fonder.

Declan Mac Guinness är ny vVD på Marginalen Bank. Declan kommer att arbeta med att säkerställa att banken ligger i framkant inom områden som styrning, risk och regelefterlevnad. Declan kommer närmast från en tjänst som VD på Carlson Fonder.

-       Jag ser det som en spännande utmaning att få vara med och etablera en ny bank på den svenska marknaden. Vårt omedelbara mål är att anpassa verksamheten till European Banking Authority’s Guidelines on Internal Governance som förväntas införlivas i svensk rätt via nya föreskrifter av Finansinspektionen under 2013. Vi kommer att fokusera på lednings- och styrningsfrågor, internkontroll och effektiviseringsfrågor säger Declan Mac Guinness, vVD på Marginalen Bank.

Declan Mac Guinness kommer närmast från Carlson Fonder där han var VD. Declan har tidigare varit anställd som Compliance Officer på DNB Asset Management. Han ingår i Marginalen Banks ledningsgrupp och kommer bland annat att koordinera risk, regelefterlevnad och verksamhetsstöd i samarbete med den oberoende granskningen som sker av extern part. Declan har en juriskandidatexamen från Stockholms universitet.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Om Marginalen Bank

Marginalen Bank är en ny bank på den svenska marknaden som erbjuder bland annat privatpersoner och företag enkla och tydliga banktjänster. Banken, som ingår i Marginalenkoncernen, bildades i augusti 2010 genom att Finans AB Marginalen gick samman med systerbolaget Bank2 och delar av Citibanks svenska konsumentbank. I Marginalen Group ingår även Marginalen Core, som erbjuder företag och myndigheter tjänster inom Juridik, Inkasso, Ekonomiadministration och HR. Marginalen grundades ursprungligen 1979 och har cirka 350 medarbetare i Stockholm, Borås, Gävle, Kalix, Hudiksvall, Härnösand, Umeå,  Åre och Söderhamn samt i Nederländerna, Lettland och Litauen. För mer information om företaget se www.marginalen.se.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?