Engelskan allt viktigare som globalt affärsspråk

Nya studier visar att det ökade behovet av en stark närvaro på internet och av att nå viktiga opinionsbildare har skapat ett förnyat intresse för högkvalitativ engelskspråkig kommunikation. Detta pressmeddelandet publicerats även på engelska den 14e maj, 2012.

Nya studier visar att det ökade behovet av en stark närvaro på internet och av att nå viktiga opinionsbildare har skapat ett förnyat intresse för högkvalitativ engelskspråkig kommunikation.

Engelskan blir ett allt viktigare verktyg, oavsett om det handlar om en HR-avdelning som vill rekrytera internationellt, finansiell rapportering eller om en kort s.k. ”elevator pitch”.

Den ökade användningen av engelska, ofta av människor som inte har språket som modersmål, innebär emellertid att kvaliteten urvattnas.

– Vi tycker det är jättebra att fler och fler använder engelska för att kommunicera, säger amerikanen David Gray, grundare av Stockholmsbaserade Open Communications som har hjälpt B2C-varumärken som H&M, Ericsson, Bentley, ABSOLUT, Electrolux, Virgin och IKEA, men även ledande B2B-varumärken som Fresenius, Mengus, Sandvik, Cavotec, Micronic, Transmode, Skanska och Scania att föra ut sitt budskap på den internationella marknaden.

– Många företag börjar nu också inse att det inte duger med vilken engelska som helst. De behöver ett mer övertygande sätt att kommunicera för att sticka ut i mediebruset.

Nick Chipperfield, copywriter på Open Communications och byråns PR-ansvarige, instämmer.

– Vi får in en stor mängd förfrågningar från företagskunder som vill vässa sitt engelska budskap på allt från sin hemsida till material för investerarrelationer.

Chipperfield listar sju tips för att förbättra engelskspråkig kommunikation i en kort guide (som kan laddas ner som pdf härifrån):

1.  Välj engelskspråkiga copywriters som är duktiga historieberättare.

2.  Insistera på att få ta del av deras referenser och arbetsprover.

3.  Välj rätt engelskspråkig copywriter för rätt jobb.

4.  Tillhandahåll insikter. Inte information.

5.  Utveckla långsiktiga samarbetspartnerskap istället för quick fix-lösningar.

6.  Leta efter samarbetspartners som är nyfikna, engagerade och bra lyssnare.

7.  Känn till din språkpolicy och informera om den på ett tydligt sätt.

Chipperfield konstaterar att många av dagens multinationella företag har engelska språkpolicys (dvs. om brittisk eller amerikansk engelska ska användas) men att personalen som är ansvarig för företagens internationella marknadsföring ofta inte nås av denna information. Allt eftersom trenden att använda engelska fortsätter att växa kommer det att bli allt viktigare för företag att tydliggöra sådana saker och att använda sig av duktiga samarbetspartners, menar han.

För mer information:

David Gray

Grundare
david@open.se

Nick Chipperfield
Copywriter och PR-ansvarig
nick@open.se

Om Open Communications

Open Communications är en strategisk marknadsföringsbyrå som hjälper globala varumärken att uppnå sina gränsöverskridande mål. Tillsammans med sina samarbetspartners har Open vunnit mer än 100 internationella priser och utmärkelser inom kreativitet och effektivitet. Företaget är baserat i Stockholm men arbetar internationellt.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Tell your story to the world – in English. Open Communications AB is a strategic communications agency that helps Scandinavian companies achieve their goals across borders. The company has a multicultural staff and works primarily in English. Founded in 2001, its clients now include H&M, Ericsson, Cavotec, IKEA, Skanska and Electrolux. Together with its partners, Open has won more than 100 international awards including Guldägg, a Silver CyberLion, Epica, Clio,


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?