1515

Ipeer lanserar nästa generations Cloud Computing

Ipeer, ett av Sveriges ledande hostingföretag med ansvar för över 4,000 virtuella servrar lanserar nu nästa generations Cloud Computing-tjänst. Tjänsten som nu lanseras är en vidareutveckling av Elastic Cloud Server som Ipeer lanserade i januari 2012. Den nya tjänsten heter Elastic Cloud Server 2.0 och är den mest kostnadseffektiva och innehållsrika IaaS-tjänst som finns på den Svenska marknaden idag. Elastic Cloud Server är i grund och botten en ”Infrastructure as a Service” (IaaS)-tjänst där infrastuktur och mjukvaror hyrs per timme och användaren har möjlighet till uppgradering och nedgradering i realtid. Elastic Cloud Server 2.0 innehåller flera banbrytande nyheter så som möjligt till drift av Windows Server 2008 R2 och kostnadsfri användning av Anycast DNS.

Den största nyheten med Elastic Cloud Server 2.0 är att Ipeer nu slår upp portarna till ett världsomspännande CDN-nätverk. Nätverket består idag av 45 POPs och ökande där serveradministratörer och webmasters kan mellanlagra en hemsidas statiska innehåll. Detta leder till både bättre redundans och bättre svarstider för hemsidans besökare genom att webförfrågningar automatiskt fördelas över CDN-nätverkets alla POPs. Genom Anycast DNS och CDN hämtas det statiska innehållet från den CDN POP som svarar snabbast från den plats hemsidebesökaren befinner sig.

Johan Hedlund, Vd på Ipeer, säger;
-Med lanseringen av ECS 2.0 förbättrar vi en redan uppskattad molntjänst och tillsammans med starka produkterbjudanden ger Ipeer de övriga molnleverantörerna en riktig match under lång tid framöver.

Elastic Cloud Server 2.0 innehåller givetvis alla de uppskattade funktionerna från Elastic Cloud Server så som automatisk failover, API, Iphone/Ipad app, lastbalansering samt auto-scaling.

Ipeer erbjuder från och med nu Elastic Cloud Server 2.0 kostnadsfritt året ut. För mer information besök: http://www.ipeer.se/elastic-cloud-server.php

Johan Hedlund, VD på Ipeer AB, telefon 070 375 82 61, e-post: johan.hedlund@ipeer.se. Bild på Johan finns på www.ipeer.se/pr.php, Om tjänsten: http://www.ipeer.se/elastic-cloud-server.php


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Ipeer är en leverantör av kompletta serverhostinglösningar och riktar sig till företag och privata användare med avancerat IT-behov. Bolagets kontor och serverhall finns i Karlstad och driftar ca 2 300 fysiska servrar och har 35 anställda. Tjänsterna innefattar cloud computing, dedikerad server, colocation, managed hosting, cloud online backup, hosted hyper-v, hosted exchange 2010 samt virtuell privat server (VPS). Serverhallen har redundanta elförbindelser, redundanta dieselgeneratorer, redundanta Internetförbindelser samt redundanta kylanläggningar. För att leverera förstklassiga tjänster samt att säkerställa de högsta av kvalitetsnivåer används i huvudsak leverantörer såsom Coromatic, Skanova, Banverket, Teracom, TeliaSonera, Microsoft, Dell, HP och Fortigate.Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?