Expansiva Viametrics räknar nu också italienska shoppingkunder

Besöksräknarföretaget Viametrics tar nu nästa steg i sin internationella expansion. Ett samarbetsavtal har knutits med det italienska företaget Systema, som kommer att marknadsföra och installera Viametrics besöksräknare i italienska butikskedjor och köpmarknader.

Besöksräknarföretaget Viametrics tar nu nästa steg i sin internationella expansion.
Ett samarbetsavtal har knutits med det italienska företaget Systema, som kommer att marknadsföra och installera Viametrics besöksräknare i italienska butikskedjor och köpmarknader. – Italien med sina närmare 60 miljoner invånare är en marknad som passar våra tekniklösningar utmärkt, säger exportansvariga Madeleine Olsen. På bara några år har företaget erövrat en marknadsledande position i Norden och har installationer i ett 40-tal länder runt om i världen.

Contare gli italiani
Napolibaserade Systema har en strategisk marknadsposition i Italien då företaget täcker in både den växande norditalienska marknaden, den tunga Romregionen och den södra delen av det italienska fastlandet. Systema har i dagsläget ett 20-tal anställda tekniker och säljare och har verkat på den italienska marknaden under drygt 15 år. Det innebär att man har en väl etablerad kundstock. Nu satsar man än kraftigare på att räkna italienska shopping-kunder. Eller contare gli italiani som man säger i landet.

Fyra miljarder räknade besökare
Viametrics omsätter idag ca 55 miljoner kronor och har etablerat sig som den ledande aktören i Norden inom besöksräkning både för stora köpmarknader och mindre butiker. Men även offentliga institutioner och marknadsplatser utomhus finns bland kunderna. – Vår strategi är att inom fem år ha fördubblat vår omsättning och vara ledande också på den europeiska kontinenten, säger Madeleine Olsen. Det som har skapat Viametrics framgångar är den egenutvecklade tekniken som gör installationerna extremt flexibla och anpassningsbara. Hittills har man på sina besöksräknare i ett 40-tal länder räknat cirka 4 miljarder människor totalt sett. Inte dåligt för ett förhållandevis litet företag på Sveriges västkust.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Viametrics AB utvecklar och marknadsför GSM-baserade kundräknare för butikskedjor och köpcentra. Viametrics har idag över 5 000 system i drift i ca 40 länder runt om i Europa. Huvudmarknaden är Norden (Sverige). Viametrics AB är ett tillväxtföretag som är inne i en expansiv fas med målsättning att etablera ett heltäckande distributionsnät i Europa. Viametrics omsätter ca 60 mkr. www.viametrics.com


Innehåll från Euro AccidentAnnons

Ohälsa – påtaglig risk för företag

Långtidsfrånvarande medarbetare är en påtaglig hållbarhetsrisk för de flesta företag. Därför erbjuder försäkringsbolaget Euro Accident även ett rehabiliteringsstöd i sin företagsbetalda sjukförsäkring. Ett stöd som hjälper åtta av tio att kunna fortsätta arbeta.

Hållbarhetsfrågan med sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter spelar en allt större roll för företag. Därmed har det också blivit viktigt för företag att förstå, identifiera och hantera sådana risker, vid sidan om till exempel affärsrisker och finansiella risker.

En av de viktigaste, men ofta förbisedda, hållbarhetsfrågorna handlar om hållbara medarbetare, alltså de egna medarbetarnas hälsa och välmående. Förutom de mänskliga sidorna så är kostnaderna för ohälsa höga i form av ökad sjukfrånvaro, högre personalomsättning och lägre produktivitet.

En modern sjukförsäkring

Att en medarbetare blir långtidsfrånvarande är emellertid en risk som du till viss del kan försäkra dig mot. Några som erbjuder en sådan försäkring är försäkringsbolaget Euro Accident Livförsäkring.

- Risken för sjukskrivning är högst påtaglig i dagens arbetsliv med många som blir långtidssjuka av stress och utmattning. Därför har vi skapat en modern sjukförsäkring som är bra både för medarbetaren som är försäkrad och för arbetsgivaren som betalar försäkringen, säger Jörgen Örnebrand, produktchef Tjänstepension, på Euro Accident Livförsäkring AB.

Vid risk för sjukskrivning

Förutom den ekonomiska ersättningen vid långtidsfrånvaro så ingår även ett rehabiliteringsstöd i Euro Accidents försäkring.

Rehabiliteringsstödet kan aktiveras redan vid första tecken på att en medarbetare riskerar att bli långtidssjukskriven eller för att hjälpa medarbetare att komma tillbaka i arbete igen. Efter en webbanmälan från närmaste chef samordnar en av Euro Accidents egna rehabiliteringskoordinatorer hela ärendet och ser till att rätt insatser kopplas in.

Goda chanser att hjälpa

Åtta av tio försäkrade som kommer in i Euro Accidents rehabiliteringsprocess genom sin sjukförsäkring blir inte långtidsfrånvarande.

- Om vi bara får möjlighet att starta processen tidigt så har vi en bra chans att komma in med rätt åtgärder innan det går för långt, säger Jörgen Örnebrand.

Det är inte alltid som rehabiliteringsstödet i försäkringen behöver aktiveras. Ibland kan det räcka långt med att medarbetaren själv tar ett eller flera samtal med psykolog, ekonom, jurist, ergonom eller hälsocoach genom samtalsstödet som också är en del av försäkringen.

- Samtalsstödet kan ge rådgivning och hjälp att komma vidare oavsett om det gäller privata eller arbetsrelaterade frågor. Det viktiga är att ta hjälp innan små problem växer sig stora, säger Jörgen Örnebrand.

Helförsäkring för trygga och friska medarbetare

Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk som tecknas av företag för deras medarbetare:

- Samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, ergonom och hälsocoach

- Chefs- och HR-stöd

- Rehabiliteringsstöd

- Ekonomisk ersättning för inkomstbortfall

Läs mer om Sjukförsäkring PlanSjuk  

Läs mer om Euro Accident

 

Mer från Euro Accident

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Euro Accident och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?