1515

Världens första Sportbörs öppnar för handel med svenska travhästar

Trade in Sports öppnar idag sportbörsen Tradeinsports.se där kunder initialt kan investera och spekulera i andelar i lovande travhästar.

Trade in Sports är en ny svenskutvecklad tjänst som möjliggör för sportintresserade privatpersoner och företag att investera i det som engagerar dem. På Tradeinsports.se kommer kunder initialt att kunna investera i och få utdelning från travhästar, fotbolls-, golf- och tennisspelare. Andelar kan sedan köpas och säljas precis som i ett börssystem. Fördelen för svensk idrott är att fler utövare ges finansiella möjligheter att fokusera på sin sport.

Trade in Sports fokuserar vid lansering på trav, då det är en sport där andelsprodukter idag är väl inarbetat. Den rutinerade Solvalla-baserade travtränaren Rainer Björkroth kommer att träna den första travhästen som erbjuds via Trade in Sports, 3-årige hingsten Wild Like. Wild Life kommer att starta nu under våren och har en mycket känd pappa, Offshore Dream, som under sin karriär bl a vann Prix d’Amerique och totalt sprang in drygt 21.5 mkr.

För Svensk Travsport är hästägarna nyckeln till tillväxt. Utan hästägare finns ingen travsport. Ulf Hörnberg, Generalsekreterare för Svensk Travsport, säger: Svensk Travsport har som mål att bredda travintresset och travhästägandet i Sverige. Vi välkomnar lanseringen av Trade in Sports då deras sportbörs möjliggör detta, samt gör travhästägandet enklare och mer tillgängligt för allmänheten

Claes Holmström, VD och grundare för Trade in Sport säger "Vi vill underlätta för svenska idrottare att få finansiering via fans, privatpersoner och företag som tror på dem. Nu när vi lanserar vår sportbörs är vårt fokus svenskt trav. Inom kort ser vi även att andelar i lovande golfspelare, tennisspelare, andra individuella idrottare och även lagidrottare, svenska som utländska, kommer att erbjudas hos oss.”

”Genom att erbjuda andelar till ett så lågt pris som runt en hundralapp så banar vi väg för ett betydligt bredare travhästägande bland svenska traventusiaster. Vi begränsar också risken för andelsägarna, då andelen inkluderar alla kostnader under den period andelen gäller för. Att vara andelsägare innebär alltså inga löpande kostnader. Trade in Sports vision är att alla travintresserade, oavsett storlek på plånbok, ska kunna köpa andel i en travhäst!”, fortsätter Claes Holmström.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Trade in Sports Europe AB, är ett svenskt företag som har utvecklat sportbörsen www.tradeinsports.se. Trade in Sports gör det möjligt att enkelt och säkert köpa och sälja andelar i lovande travhästar - precis som man handlar med aktier på en vanlig börs.

Trade in Sports har ett nära samarbete med Handelshögskolan i Stockholm och är ett av företagen på SSE Business Lab.


Innehåll från TaniumAnnons

Skaffa full visibilitet i företagets nätverk – med Tanium

Enligt beräkningar kommer det vid 2025 att finnas 75 miljarder endpoint-enheter uppkopplade till företagsnätverk. Detta ställer komplexa krav på hantering och skydd av verksamhetskritiska data. Trots detta finns det stora brister hos många företag vad gäller endpoint-hantering, säkerhet och visibilitet. 

Läs mer om utmaningarna med endpoint-säkerhet

Sedan Tanium startades av far och son 2008, har företaget arbetat utifrån en enda målsättning; att utveckla och förädla ny arkitektur som möjliggör bättre nätverksvisibilitet och enklare och säkrare hantering av verksamhetskritiska data. I takt med att distansarbete och antalet endpoint-enheter ökar blir detta en affärsavgörande fråga för många företag. 

– Tanium är en plattform för klientadministration som är inriktad på hantering av Säkerhet, Risk & Compliance och IT Operations utifrån samma datakälla med endast en klient och väldigt lite infrastruktur. Plattformen är baserad på öppna API:er och kan kompletteras med moduler efter behov så kunden kan växa med Tanium och dessa moduler. Det spelar ingen roll om man har sina klienter och/eller servrar on-premise eller i molnet – med Tanium kan man managera dem i nästintill realtid, med full visibilitet och minimal infrastruktur, berättar Arash Serpoushan, regionchef för Norden och Baltikum.

Vad omfattar Tanium?  

Kontrollerar viktiga parametrar

Med andra ord möjliggör Tanium komplett kontroll och översikt på var alla enheter finns samt vilka som har åtkomst till nätverket och använder enheterna, oavsett om det rör sig om 100 eller en miljon endpoints. Dessutom visar plattformen hur enheter och användare möter företagens säkerhetsstandarder vad gäller exempelvis patchning, installerade mjukvaruprogram och användarrättigheter. 

– Detta är ovärderlig information. I våra samtal med kunder ser vi att företag har mellan 10 och 15 procent fler enheter som kopplar upp sig mot nätverket än vad de ansvariga tror. Har man då 50 000 enheter i sitt nät, kan det röra sig om 7 500 extra maskiner – en enorm säkerhetsrisk. Tanium bryr sig inte om var användarna sitter; har de tillgång till internet kontrollerar plattformen samtliga viktiga parametrar innan de släpps in på nätverket, betonar Peter Lamber, ansvarig för Taniums ekosystem av partners.

Se Tanium in action 

Behöver bara 15 sekunder

Tanium utmärker sig dock på ytterligare vis. Plattformen fungerar som ett övergripande paraply, vilket omfattar företagets existerande infrastrukturer och verktyg. Därmed samlas automatiskt all data från samtliga verktyg i ett och samma gränssnitt – på 15 sekunder. 

– Med traditionella strukturer kan det i värsta fall ta dagar, eller till och med veckor, att få den information man efterfrågar. Med Tanium får man snabbt tag på det man behöver och kan uppdatera lika snabbt tillbaka, så att man motverkar risken för datasilos. Det säger sig självt att detta innebär en stor fördel, inte minst då man säkerställer att beslut fattas utifrån korrekta och aktuella data, betonar Arash.

Detektera, agera och stoppa

Möjligheten att snabbt visualisera och accessa relevant information innebär således omfattande vinningar för företag – plattformens automatiserade funktioner, i kombination med ett gemensamt gränssnitt och den minimala infrastrukturen, bidrar till en värdefull samsyn bland medarbetarna och därutöver till att livslängden på företagets enheter förlängs avsevärt. 

– Detta medför en kraftig förenkling av IT-miljö och processer, som ger förmågan att inte bara detektera, utan också agera och stoppa incidenter. Detta är ett vinnande koncept, något som bevisas av att efterfrågan på våra lösningar har ökat kraftigt det senaste året. Vi har också utökat vår personalstyrka från 6 personer till 11 personer under året som gått, så det är en spännande utveckling, avslutar Peter.

Läs mer om Tanium här 

Eller kontakta Exclusive Networks. 

Exclusive Networks är en global värdeadderande distributör med fokus på IT-säkerhet, datacenter och molnlösningar. 

Låt Exclusive Networks vara din startpunkt – vi hjälper dig! 

 

Mer från Tanium

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Tanium och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?