1515

Örebrobostäder väljer ännu en gång RemoteX

Ett av Sveriges största kommunala fastighetsbolag, Örebrobostäder har valt att uppgradera befintlig lösning till den senaste versionen av RemoteX för att rationalisera hanteringen av mobila serviceorder. Lösningen integreras med befintlig IT-miljö och innebär bl.a. att man får en större valfrihet gällande Smartphones och surfplattor för att genomföra service och reparationer.

Örebrobostäder (ÖBO) med 22 500 lägenheter och nästan 400 anställda är ett av Sveriges största fastighetsbolag inom allmännyttan.

ÖBO har sedan 2003 arbetat med lösningar från RemoteX men väljer nu att uppgradera till den senaste versionen. Med den integrerade lösningen från RemoteX får Örebrobostäder ett komplett stöd för service med allt från registrering, kompetensmatchning, återrapportering och attestering.

- ”Våra behov handlar primärt om enkelhet och användbarhet, samtidigt som vi har en relativt skiftande och komplex process med elektriker, reparatörer m.fl. Efter att undersökt övriga alternativ på marknaden har vi nu valt att uppgradera befintlig lösning till det senaste RemoteX har att erbjuda”, säger Thomas Carlsson, It-chef på Örebrobostäder AB.

För ytterligare information RemoteX, vänligen kontakta
Conny Berghald, CEO, RemoteX. E-post: conny.b@remotex.se Telefon: 08 559 23 427, Mobil 0708 580 110 www.remotex.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Om RemoteX – En ledande leverantör av mobila ärende- och arbetsordersystem.

RemoteX Technologies är ett ledande svenskt mjukvaruföretag och en internationell leverantör av mobila ärende- och arbetsordersystem. Vi arbetar hårt för att ge våra kunder ett optimalt verksamhetsstöd för alla typer av processer mellan kontoret och fältet. Sedan 2001 har vi framgångsrikt levererat tusentals labonnemang för ärendehantering och mobila arbetsorder. Arbetsordersystemet levereras som en tjänst över internet (SaaS) utan höga investeringskostnader och kan köras både off- eller online oavsett val av teknik. Dessutom så finns standardiserade kopplingar mot vanliga ekonomi- och affärssystem på marknaden.

Med mobila arbetsorder kan våra kunder minska sin administration och miljöpåverkan, förkorta ledtider från order till faktura och att enklare styra fältverksamheten mot bättre lönsamhet och högre kundservice. Mobilt stöd finns för typiska ärenden så som felanmälan, installationsorder, sk. ÄTA-order, serviceprojekt, besiktningar, ronderingar, serviceorder, planerat underhåll, garantijobb, driftsavtal, checklistor, tidrapportering, resursplanering, mobil orderhantering, fakturaunderlag, veckorapporter och löneunderlag m.m.

För mer information: www.remotex.com


Innehåll från Akademiska HusAnnons

A Working Lab – en katalysator för det mänskliga mötet

Pandemin har förändrat vår bild av den traditionella arbetsplatsen och i en allt mer digitaliserad värld går det att arbeta var som helst. Tack vare dessa faktorer, men även ett ökat fokus på delningsekonomi, har allt fler börjat intressera sig för co-working. A Working Lab är Akademiska Hus nationella koncept som erbjuder samverkan och kreativa mötesplatser i campusnära miljöer – med syfte att skapa möten mellan akademi och näringsliv.

När livet i sakta mak återgår till det mer normala börjar tankar på hur arbetet på ens vanliga kontor kommer se ut. Vilka friheter för distansarbete kommer att finnas? För många är mycket ovisst, men ett som är säkert är att det i dag drivs många initiativ för att skapa fysiska möten människor emellan. Akademiska Hus nationella koncept A Working Lab ett av dessa. 

– Vårt syfte är att skapa en plats för innovation och agera en katalysator för det mänskliga mötet. Hos oss samlas människor med olika referensramar som tillsammans kan byta erfarenheter med varandra för att nå insikter som kan leda till nya innovationer. I förlängningen handlar det om att stärka Sverige som kunskapsnation, säger Ulf Däversjö, direktör för innovation och hållbar utveckling Akademiska Hus. 

Rum för alla behov

 I dag finns A Working Lab på campus i Solna och Umeå samt vid Johanneberg Science Park på Chalmers i Göteborg. Vilken inriktning de olika co-workingmiljöerna har styrs mycket av sammanhang, partners och campus. A Working Lab i Göteborg var den första samverkansarenan som öppnade och ligger i ett av Sveriges starkaste kluster för samhällsbyggnad. Ebba Kullin är verksamhetsledare på platsen och hennes arbete handlar mycket om att agera en nod som för samman människor.

– Att befinna sig på ett kontor ska ge mer energi än vad det tar och det är vad vi försöker uppnå. I hela huset finns det massa olika rum och funktioner som vi hoppas ska ge inspiration och främja krockar mellan människor, säger Ebba Kullin.

Stor flexibilitet

 Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra i lokalerna. I Göteborg har man ett Makerspace som är en verkstad där innovationer kan skapas och testas med hjälp av modern teknik. Det finns även ett Learning Lab som är ett tjänsteerbjudande där man tillsammans kan utforska rummets betydelse för lärande och kreativitet.  

– Grundtesen är att man som medlem har tillgång till alla dessa gemensamma ytor. Man hyr in sig månadsvis och syr ihop ens medlemskap utifrån de behov man har. Du kan ha ett litet privat kontor eller flexplatser. Om du har en person som ska jobba på ett tidsbegränsat projekt kan du sedan enkelt addera personen till medlemskapet, säger Ulf Däversjö. 

En hållbar byggnad

 När byggnaden som rymmer A Working Lab i Göteborg byggdes var ambitionen att hållbarhet ska vara en del av husets DNA, med hjälp av såväl materialval som energieffektiv teknik. Men det handlar också om hur byggnaden nyttjas och för att kunna analysera det har en digital tvilling av byggnaden skapats.

– Tack vare den digitala tvillingen kan vi identifiera ytor med lite aktivitet och addera och testa nya sätt för bättre lokalutnyttjande baserat på användarinsikter. Vi vill också att fastigheten ska nyttjas fler timmar på dygnet och öppna upp den för spännande verksamheter som adderar ett värde till platsen. Vi vill vara så flexibla som möjligt, avslutar Ebba Kullin.

Läs mer om A Working Lab

Erbjudande

* Flexplatser, fasta platser och privata kontor

* Flexibla mötesrum och framtidens lärandemiljöer

* Fullservice: wifi, kaffe, skrivare mm. 

* Community, event, värdskap. 

* Ett medlemskap och tillgång till alla AWLs platser

* Smidig access med digitala nycklar

 

Mer från Akademiska Hus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Akademiska Hus och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?