1515

Anolytech: Miljövänlig desinfektion från Ystad får global distribution

Anolytech har fått ett stort genombrott i och med kontraktssigneringen med Chick Master, ett av världens största företag inom utrustning för fjäderfäbranschen, med verksamhet i mer än 30 länder. Anolytech har en teknik för desinfektion med hjälp av vatten, vanligt koksalt och elektricitet för kläckerier och fjäderfäuppfödning. Avtalet beräknas omfatta en försäljningsvolym på MSEK 70 - 100.

Anolytech AB i Ystad sluter avtal med det amerikanska bolaget Chick Master, ett av världens största företag inom utrustning för fjäderfäbranschen, med verksamhet i mer än 30 länder. Avtalet är långsiktigt och beräknas omfatta en försäljningsvolym på MSEK 70 - 100 under de första tre åren.
   Detta är ett stort genombrott för tekniken att skapa desinfektion med hjälp av vatten, vanligt koksalt och elektricitet. Effektivt, miljövänligt och utan risk för att bakterier utvecklar resistens.
   – Vi ser det som en kraftfull bekräftelse på att vår teknik är mogen för en bred lansering inom en rad områden, säger Catherine Ehrensvärd, VD på Anolytech. Tisdagen den 17 april kom Chick Masters VD, Robert Holzer, till Ystad Saltsjöbad för officiell kontraktssignering och officiellt inledande av samarbetet

Anolytech har utvecklat en mycket miljövänlig och ekonomisk teknik och utrustning för desinfektion av vatten, utrustning, inredning och lokaler inom bl a husdjursproduktion. Tekniken används inte minst inom kläckerier och fjäderfäuppfödning där den eliminerar behovet av starka kemikalier, förbättrar djurhälsan och minskar dödligheten. Dessutom finns det ingen risk att bakterier utvecklar resistens. Bland annat använder Blenta AB, ett av Sveriges största kläckerier, Anolytech med stor framgång – kraftigt sänkta bakterietal, ökad djurhälsa och en klart bättre arbetsmiljö.

Enkla råvaror
Anolytechs teknik använder tre enkla råvaror; vanligt koksalt, vatten och elektricitet. Genom elektrolys av saltvatten i en specialcell bildas en enkel oorganisk förening, hypoklorsyra (HClO, underklorsyrlighet), som är ett mycket effektivt bakteriedödande medel. Det räcker med mycket låga koncentrationer, för t ex dricksvatten bara någon ppm. För kraftfulla punktinsatser kan man använda koncentratet direkt från maskinen med endast 0,05%.

Miljövänligt och godkänt
Hypoklorsyra är inte helt stabil, varför vätskan måste användas inom några veckor efter produktion för att ge effekt. Det betyder att man behöver en Anolytech Animal 4000 till varje verksamhet, för kontinuerlig produktion. Sönderfallsprodukterna är helt ofarliga och produkten är godkänd av EU för desinfektion av dricksvatten, inom veterinärmedicin och inom livsmedelshantering. Den får användas i ekologisk produktion och det finns inga begränsningar för avlopp.

Chick Master möter Blenta
Genom ett möte med Blenta AB fick Chick Master höra talas om Anolytech, och hur effektivt det fungerar inom fjäderfäbranschen. Som stor leverantör av kläcknings- och ruvningskammare, ventilation och dimningsutrustning ser Chick Master ett starkt komplement till sitt sortiment. Efter några månaders förhandlingar står det nu klart att Chick Master ska sälja Anolytechs utrustning i 30 av de länder man är verksam i, i Europa, USA, Sydamerika och Asien.

Kontrakt och utbildning
I vecka 16 kommer Chick Master till Ystad för att underteckna avtalet. Både säljare och tekniker kommer att utbildas i hur Anolytechs maskiner fungerar och hur de installeras.
     – Vi är oerhört stolta och glada över förtroendet som Chick Master visar oss och vår teknik. Tillsammans kan vi skapa bättre förutsättningar för såväl djuren som fjäderfäbranschen och alla som arbetar i den, säger Catherine Ehrensvärd, VD på Anolytech.

Enorm potential
Chick Master har över 1000 kläckerier som kunder runt om i världen, och de i sin tur  levererar kycklingar till 25-50 uppfödare vardera.
     – Var och en av dessa, såväl kläckerier som uppfödare, behöver en Anolytech Animal 4000. Och en del av dem behöver flera, säger Robert Holzer, VD på Chick Master.
     – Vi ser en stor tillväxt bara i detta segment, påpekar Catherine Ehrensvärd, och det betyder utbyggnad och många nya arbetstillfällen här i Ystad.

Mer än fjäderfä
Anolytechs teknik är egentligen generell. Den fungerar lika bra inom annan husdjursverksamhet, som mjölkproduktion och svinuppfödning. Dessutom kan den med fördel användas inom annan verksamhet där bakteriebelastning är ett problem, och där man har höga eller mycket höga hygienkrav.
     – Vår teknik är ett både enkelt och lättskött sätt att förbättra hygienen till en mycket låg kostnad. Dessutom är den miljövänlig och helt ofarlig, berättar Catherine Ehrensvärd.

Foto och information: www.anolytech.se/press

Folder: Anolytech ANK Anolyt – enkel, säker och miljövänlig desinfektion i mjölk- och animalieproduktion    

För ytterligare information, kontakta:
Catherine Ehrensvärd, VD
Tel: 0411-24 30 33
E-post: catherine@anolytech.se

 Stefan Fischlein, teknisk chef
Tel: 0411-24 30 32
E-post: stefan@anolytech.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Anolytech AB grundades 2009 i Ystad, med målet att utveckla ett effektivt, ekonomiskt och lättskött system för desinfektion av vatten, utrustning, lokaler och inredning inom husdjursproduktion och andra verksamheter med höga hygienkrav. Inom ett år finns ett 100-tal maskiner i drift inom mjölkproduktion, fjäderfä och svinuppfödning. Företaget har 5 anställda med direktförsäljning Sverige och Tyskland, samt ett antal agenter i Beneluxländerna. I slutet av året kommer ett 100-tal maskiner att vara i drift inom mjölkproduktion, fjäderfä och svinuppfödning. Med Chick Master-affären kommer företaget att växa snabbt, med fler anställda och utbyggd produktionsanläggning i Ystad. www.anolytech.se


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?