1515

8.90 och Högberga Vinfabrik – nu på alla Systembolag!

Inget nytt besked angående regeringens lagförslag om gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker – men nu har Systembolaget tagit ett unikt beslut som ändock kommer ge helt nya möjligheter för små lokala producenter på marknaden. I och med Systembolagets besked finns, från och med idag, Högbergas egentillverkade toscanska rödvin 8.90 på Systembolagen i hela Sverige.

Inget nytt besked angående regeringens lagförslag om gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker – men nu har Systembolaget tagit ett unikt beslut som ändock kommer ge helt nya möjligheter för små lokala producenter på marknaden. I och med Systembolagets besked finns, från och med idag, Högbergas egentillverkade toscanska rödvin 8.90 på Systembolagen i hela Sverige.

I förra veckan presenterade Systembolaget nyheten för de lokala producenter som ansökt om att ingå i den nya logistiklösningen. För systembolaget handlar det förstås ytterst om att tillfredsställa marknadens behov och kunna erbjuda produkterna i hela landet. Och för de små lokala producenterna kommer detta ha stor betydelse.

– För oss, på Högberga Vinfabrik på Lidingö, innebär det att vi kommer nå ut till alla vinkonsumenter i Sverige utan merkostnader för transporter. Fram till idag har vi endast haft möjlighet att sälja till de tre närmaste Systembolagen; Lidingö, Garnisonen och Fältöversten. säger Johan Zälle, en av de passionerade vinmakarna i Högberga Vinfabrik.


Beslutet handlar om att alla lokala tillverkare ska kunna leverera till närmaste lokala butik och att Systembolaget sedan sköter distributionen via sitt interna nätverk till den lokala butiken där kunden vill hämta ut flaskan. Detta gör att kostnaden för distributionen hamnar hos Systembolaget och inte hos producenten, som idag.– Drömmen är förstås att våra gäster ska kunna köpa vinet med sig direkt efter att de provsmakat det hos oss, säger Johan Hjort, VD på Högberga Gård. Men i väntan på att ett sådant lagförslag ska gå igenom, är vi väldigt glada över det sätt som Systembolaget nu agerar för att stötta små lokala producenter som oss själva.

Fakta:
 Högberga Vinfabrik startade 2010 på Lidingö och är den enda vintillverkaren i Sverige som arbetar med toskanska druvor vilka man själva plockar i Italien och sedan transporterar till Lidingö. Druvorna Cabernet Sauvignon och Sangiovese vinifieras sedan efter hantverkets alla regler; krossas, rensas, pressas, ekfatslagras, buteljeras och etiketteras och man erbjuder sina kunder att medverka i processen. Vinet lagras delvis på svenska ekfat från Visingsö. Totalt produceras 7500 fl per år, var av 1500 fl riservor.
Kontakt: 

Johan Zälle, Vinmakare Högberga Vinfabrik, 070-649 39 70, johan.zalle@vinfabrik.se 

Johan Hjort, VD Högberga Gård, 070-286 00 00, johan.hjort@hogberga.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Om Högberga Gård
Med en hisnande utsikt över Stockholms inlopp och med en fantastisk vy över de sista skärgårdsöarna i farleden in till huvudstaden, tronar Högberga Gård. Konferensanläggningen är centralt belägen på Lidingö och byggdes av konstmecenaten Klas Fåhraeus år 1911. Idag erbjuds extravaganta möten i form av konferens, bröllop, weekends och fester. Högberga Gård är både Svanenmärkt och +KlimatPositiv; medlem i Svenska Möten samt i IACC . I september år 2010 öppnade man Sveriges första toscanska vinfabrik.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?