1515

Spaceport Sweden välkomnar Carina Johnsson

Pressmeddelande 2012-03-15

Spaceport Sweden välkomnar Carina Johnsson

Spaceport Sweden AB, bolaget som ska etablera en världsledande rymdhamn och erbjuda rymdresor för privatpersoner, satsar nu målmedvetet vidare och välkomnar Carina till bolaget!

Spaceport Sweden tar nu nästa kliv mot visionen att bli en världsledande rymdhamn där ett av delmålen är att möjliggöra rymdresor för privatpersoner. Under 2012 ska bolaget produktutveckla och kommersialisera fler rymdäventyr samt genomföra en förstudie för att sedan påbörja infrastrukturutveckling av Spaceport Swedens Visitor & Training Center i Kiruna, i Swedish Lapland. Som ett viktigt led i den satsningen har Spaceport Sweden nu säkrat ytterligare investeringar där avtal skrivits med Inlandsinnovation. Vidare utökar bolaget sin personalstyrka där Carina Johnsson i april tillträder som Operations Manager.

Carina kommer närmast från SSC där hon bl a ansvarat för besöksverksamhet till Esrange Space Center men framförallt varit med i uppbyggnadsfasen av Spaceport Sweden 2009-2011 i rollen av affärsutvecklare inom SSC. Efter 25 år inom besöksnäringen har Carina byggt upp en gedigen erfarenhet och har bl a arbetat som marknadsansvarig på Kiruna Lappland. Johnsson är utbildad inom ekonomi, turism och projektledning och brinner för utvecklingsprocesser, effektivitet, samarbeten och företagens förankring i samhället – samt ser fram emot att ”få se jorden lite mer från ovan”.

 - Jag är jätteglad och ser med mycket fram emot att påbörja mitt nya uppdrag. För mig är det ett naturligt och efterlängtad kliv där jag får fortsätta den spännande resa som jag påbörjat inom branschen sedan flera år och vidareutveckla etablerade kontakter och möjligheter, säger Carina Johnsson

 - Det känns fantastiskt att få välkomna Carina till Spaceport Sweden där hon med sin gedigna bakgrund inom både besöksnäringen samt rymdindustrin kommer att utgöra ett starkt och viktigt tillskott för oss i den spännande utvecklingsfas vi befinner oss i, säger vd Karin Nilsdotter

Kontakt

Karin Nilsdotter, CEO Spaceport Sweden AB
070-226 88 01

Carina Johnsson, Operations Manager, Spaceport Sweden AB
070-565 58 98

 Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Swedish Lapland Tourism är en organisation byggd på ca 550 medlemmar i turistnäringen i Norrbottens län samt i Skellefteå kommun. Kommunerna har delegerat besöksnäringsfrågor till tio destinationsorganisationer. Swedish Lapland används som varumärke i marknadsföringen för turism i norra Sverige.
Verksamheten finansieras delvis av EUs strukturfonder åren 2011-2013.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?