Annons

Inuit AB ingår distributionsavtal med Check Point

Inuit och Check Point har idag undertecknat ett distributionsavtal, som innebär att Inuit framöver skall distribuera Check Points IT-säkerhetslösningar till den svenska IT-kanalen. Inuit kommer att vara fullsortimentsdistributör för Check Points produktportfölj med tydligt mervärdeadderande fokus.

Inuit och Check Point har idag undertecknat ett distributionsavtal, som innebär att Inuit framöver skall distribuera Check Points IT-säkerhetslösningar till den svenska IT-kanalen. Inuit kommer att vara fullsortimentsdistributör för Check Points produktportfölj med tydligt mervärdeadderande fokus där en del av det mervärde som erbjuds kanalen är aktivt säljstöd mot slutkund, support, installationshjälp, marknadsföring och presale i stark samverkan med respektive partner. Inuit kommer att specialisera sig på Check Points Data Security-lösningar där bland annat hårddiskkryptering, VPN-lösning, klientantivirus, applikationskontroll, personlig brandvägg, Web Check, portkontrollösning och kryptering av externt media samt lösningar för dataläckage (DLP) ingår.

”Vi är mycket glada och förväntansfulla över samarbetet med Check Point”, säger Åke Wieslander, vice VD på Inuit. ”Inuit har länge jobbat med innovativa nischleverantörer och det är extra roligt att nu kunna erbjuda våra partners IT-säkerhetslösningar från en av marknadens dominanter. Vår kompentens inom IT-säkerhet och endpoint och våra påtagliga adderande mervärden i kombination med Check Points marknadsledande lösningar kommer att tillföra en viktig komponent till den svenska IT-säkerhetsmarknaden”, fortsätter Åke Wieslander.

”Som 100 procent kanalfokuserad distributör upplever vi oss som ensamma om att erbjuda aktivt säljstöd mot slutkund som mervärde till våra partners, ett mervärde som blir ytterligare värdefullt när det gäller en välrenommerad tillverkare med en djup och bred säkerhetsportfölj”, tillägger Åke Wieslander.

Check Points Country Manager Lars Berggren uttalar sig om det nya partnerskapet: ” Ett fantastiskt 2011 med mycket god tillväxt gav oss utrymme att se över vår distributionsmodell för Data Security-lösningar i Sverige. Inuits ambitioner och styrkor som äkta värdeadderande distributör var mycket tydliga och det var därför inget tvivel om att de skulle distribuera Check Point från och med 2012. Vi är glada att de tar ett speciellt fokus på våra Data Security-lösningar som är ett område där vi känner att Check Points produkter har alla förutsättningar att växa snabbare än marknaden och där Inuits erfarenhet kommer att tillföra viktiga mervärden för nya och befintliga Check Point-partners.”

För ytterligare information, kontakta vänligen:

Åke Wieslander, Vice VD Inuit AB
Telefon: 073-503 18 01
ake.wieslander@inuit.se

Lars Berggren, Country Manager Check Point
Telefon: 070-667 95 10
larsb@checkpoint.com

Om Check Point Software Technologies Ltd.
Check Point Software Technologies Ltd (www.checkpoint.com) är världsledande inom Internetsäkerhet och förser sina kunder med lösningar som ger ett kompromisslöst skydd mot alla typer av hot, samtidigt som de ger en minskad komplexitet och en sänkt ägarkostnad. Check Point var pionjärer i säkerhetsbranschen med FireWall-1 och den patenterade tekniken för Stateful Inspection. Idag fortsätter Check Point att utveckla nya innovationer baserade på sin Software Blade-arkitektur och förser sina kunder med flexibla och enkla lösningar som kan anpassas helt efter säkerhetsbehoven hos varje enskild organisation. Check Point är den enda leverantör som ser bortom tekniken och definierar säkerhet som en affärsprocess. Check Point 3D Security kombinerar policies, människor och bättre kontroll av säkerheten, på ett unikt sätt, för att bättre skydda information och för att hjälpa organisationer att implementera en bredare plan för säkerhet som överensstämmer med organisationers affärsmål. Kunderna består av tiotusentals organisationer av alla storlekar, inklusive alla företag på Fortune 100 och Global 100. Check Points prisbelönta ZoneAlarm-lösningar skyddar miljontals privatpersoner från hackers, spionprogram och identitetsstöld.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Om Inuit AB
Inuit AB (www.inuit.se) är en distributör och generalagent specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom innehållskontroll av e-post- och webbtrafik, e-postarkivering och e-posthantering, klassificering av information, hantering av mobiltelefoner och pekplattor, antivirus, antispam, kryptering, mjukvarudistribution, inventarie- och licenshantering, ärendehantering och övervakning. Exempel på tillverkare som Inuit representerar på den svenska marknaden är M86 Security, Deepnet Security, Zoho ManageEngine, New Boundary, smartMan MDM, Avecto, Titus och BlockMaster. Inuit har sitt huvudkontor i Danderyd, Stockholm.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?