Annons

Landstinget i Östergötland valde Antura Projects

Landstinget i Östergötland har upphandlat ett komplett system för projektplanering, projektstyrning, projektportfölj, projektuppföljning, resurshantering, dokumenthantering och kommunikation. Valet föll på Antura Projects som var det enda utvärderade systemet i upphandlingen som uppfyllde samtliga obligatoriska krav.

Landstinget i Östergötland har upphandlat ett komplett system för projektplanering, projektstyrning, projektportfölj, projektuppföljning, resurshantering, dokumenthantering och kommunikation. Valet föll på Antura Projects som var det enda utvärderade systemet i upphandlingen som uppfyllde samtliga obligatoriska krav.

Landstinget i Östergötland

Landstinget i Östergötland omfattar Östergötlands län med tretton kommuner och 429 640 invånare. Landstinget ansvarar främst för hälso- och sjukvård och tandvård. Den östgötska hälso- och sjukvården består av närsjukvård med 42 vårdcentraler och specialistsjukvård på sjukhus i Motala, Norrköping och Linköping. Folktandvården har 40 kliniker i länet. Landstinget i Östergötland är länets största arbetsgivare med cirka 11 300 medarbetare.

Behov

Den centrala funktionen för IT inom Landstinget, IT-centrum, beskrev behovsbilden och agerade kravställare för vad ett projektsystem behöver innehålla för att stötta projektverksamheten på bästa sätt. Bland annat värdesatte man standardfunktioner som fullt projektmodellstöd, effektiv projektplanering och – uppföljning samt flexibel resurshantering med integrerad tidrapportering. För att enkelt kunna överblicka hela eller delar av projektverksamheten krävdes också en kraftfull portföljhantering. På olika nivåer i organisationen fanns dessutom ett stort behov av att kunna planera resurserna i ett större perspektiv, som t.ex. arbetsbelastning på olika avdelningar, funktioner och roller.

Den enskilt viktigaste faktorn var dock användarvänlighet. Ett system måste vara enkelt att ta till sig för både sällananvändare i enskilda projekt och för rutinerade projektledare som driver stora komplexa uppsättningar av projekt varje dag.

Upphandlingen

Efter en omfattande kravanalys av landstingets samlade behov idag och i framtiden, valde Landstinget att gå ut på offentlig upphandling. Förutom Antura deltog Microsoft (Camako), ProjectPlace, Webforum, Canea Projects 2011 och Designtech i upphandlingen. Landstinget i Östergötland valde i denna upphandling att testa och utvärdera varje system mot varje enskilt krav, vilket Antura välkomnade. Denna utvärdering ledde fram till följande resultat:

  • Anturas anbud bedömdes efter utvärdering vara det enda inlämnade kvalificerade anbudet. Antura uppfyllde samtliga obligatoriska krav.

  • Canea Projects 2011, Designtech och Webforum visade sig efter utvärdering ej uppfylla samtliga obligatoriska krav.

  • Microsoft (Camako) och ProjectPlace utvärderades inte då dessa inlämnat anbud med en kostnadsbild som var alltför hög.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Antura är en ledande leverantör av projektverktyg på den svenska marknaden med Antura Projects - en webbaserad helhetslösning för projekt-, portfölj- och resurshantering.

Antura Projects erbjuder ett modernt, heltäckande och användarvänligt stöd för hela projektverksamheten.

Antura Projects har ett stort antal företagskunder och närmare 100.000 nöjda användare över hela världen. I Sverige utgörs kunderna av flera av Sveriges mest välkända företag och organisationer såsom SJ, Folksam, Sveriges Radio, Lantmännen och Husqvarna.

Vår målsättning är att Antura Projects alltid skall vara det främsta valet för alla organisationer som behöver ett etablerat och välfungerande projektverktyg.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?