Annons

MASTERSEEK: Analys blottar nästa ”Google” bland B2B-sökmotorer

NEW YORK, N.Y. — Masterseek är en B2B-sökmotor som ger företag möjlighet att söka andra företag över hela världen utan det ”trassel” som ofta kommer till följd av sökningar i konsument-baserade sökmotorer, som till exempel Google, Bing och Yahoo.

Även om Masterseek i första hand är en B2B-sökmotor är den också en lämplig källa för konsumenter som söker specifika företag, och man tror att en procent av Masterseeks trafik kommer från konsumentsök.

Masterseek är den första B2B-sökmotorn som går över 100 000 000 gränsen vad gäller företag i databasen, de överträffar förra årets ledande B2B-sökmotor med nära 40 miljoner. En nyligen genomförd analys (* se not) av de bästa B2B-sökmotorerna visar en kraftig ökning av användningen av Masterseek, både i användarledet och hos företag som skapar profiler. Det är nu den snabbast växande och största B2B-sökmotorn i världen.

Varför är detta en stor nyhet? I analysen ser man samtidigt på uppsving hos företag som Google i det förflutna, vilka påvisar tendensen hos användningen av sökmotorn att ”konsolideras”, samtidigt som mindre populära motorer nästan totalt elimineras erhåller de stora sökmotorerna merparten av trafiken. Det noteras att Google nu besöks oftare än de följande 15 konsument-baserade sökmotorerna tillsammans.

På liknande sätt har Masterseek andel på marknaden snabbt ökat från en andra position bland B2B-sökningar till första plats, och fler än de följande fem B2B-sökmotorerna tillsammans på mindre än ett år.  Det spekuleras att Masterseek kommer att bli den enda dominerande källan för all B2B-sökning om man ska gå efter siffrorna.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?