Annons

Globalt kraftbolag automatiserar sin fakturahantering med hjälp av ReadSoft via avtal värt 2,1 MSEK

Organisationen med bas i Nordamerika har valt ReadSofts automatiska fakturahanteringslösning för att effektivisera sin fakturahanteringsprocess i Oracle E-Business Suite, samt för att skapa bättre kontroll och insyn. Avtalet är värt 2,1 MSEK och undertecknades i det tredje kvartalet 2012.

Organisationen med bas i Nordamerika har valt ReadSofts automatiska fakturahanteringslösning för att effektivisera sin fakturahanteringsprocess i Oracle E-Business Suite, samt för att skapa bättre kontroll och insyn. Avtalet är värt 2,1 MSEK och undertecknades i det tredje kvartalet 2012.

Kunden, som har specialiserat sig på att konstruera skräddarsydda kraftutrustningar, har sina lösningar installerade på över hela världen. Företagets decentraliserade organisation gjorde att de saknade avgörande insyn och kontroll över koncernens fakturahantering och deras manuella fakturahanteringsprocess sträckte sig över tre servicecenter. Kundens kostsamma och manuella fakturahanteringsprocess kunde inte stödja företagets strategiska planer på att utöka sin närvaro på den globala energimarknaden. Organisationen sökte därför en leverantör som kan utveckla deras fakturahanteringsprocess för framtida tillväxt med en mer kostnadseffektiv fakturahantering och som därmed leder till en ny inriktning för företagets anställda, som arbetar med fakturahantering, mot mer värdeskapande uppgifter.

ReadSofts välrenommerade automatiska fakturahanteringslösning ansågs vara en pålitlig lösning som lever upp till kundens processhanteringsbehov då den är validerad, via ”Oracle Validerad Integration”, med Oracle E-Business Suite. På så vis minskar riskerna för kunden och implementeringscyklerna i systemet förkortas, samt det möjliggör för smidigare uppgraderingar och enklare underhåll. Företaget nämner ReadSofts lösnings inbyggda helhetsfunktionalitet, användarvänlighet och nära integration med den naturliga Oraclemiljön som kritiska beslutsfaktorer. Förmågan att granska och godkänna fakturor på mobila enheter via ReadSofts mobila lösning PROCESSIT Mobile var också ett viktigt kriterium för det växande företaget.

-I dagens konkurrensutsatta företagsklimat fokuserar företag på fakturahantering för att finna dolda kostnader och för att uppdatera omoderna processer så att dem bättre stödjer företagets strategiska mål, säger Per Åkerberg, VD och koncernchef för ReadSoft.
-Denna strategi har visat sig vara framgångsrik då fler än 7 500 företag har vänt sig till ReadSoft för att kunna få betydande besparingar i tid, pengar och manuellt rutinarbete via våra automatiseringslösningar, avslutar Per Åkerberg.


Som framgår av denna pressrelease, är ReadSofts motpart inte nämnd vid namn. Detta beror på att ReadSofts motpart har begärt att vara anonym. Denna information är sådan som ReadSoft AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande 2012-10-05 kl 13:30.För mer information vänligen kontakta:

ReadSoft AB                                                                                                        
Johan Holmqvist, Informationschef 
Tel: 042 - 490 21 98, alt. 0708 - 37 66 77
E-mail: johan.holmqvist@readsoft.com 


Om ReadSoft
ReadSoft är en världsledande leverantör av programvara för dokumentautomation. ReadSofts programvara gör det möjligt för företag att automatisera dokumentprocesser som fakturahantering, dokumentsortering, formulärhantering,e-fakturering mm. Resultaten är snabbare och billigare dokumenthantering samt ökad kontroll. ReadSoft är världens överlägset ledande aktör på automatisk fakturahantering. Sedan starten 1991 har ReadSoft växt till en världsledande koncern med verksamhet i 17 länder på sex kontinenter, och med ett omfattande nätverk av globala och lokala partner. Huvudkontoret finns i Helsingborg och bolaget är noterat på NASDAQ OMX Stockholms Small Cap lista. För mer information, besök www.readsoft.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressrelease i PDF

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från SnowflakeAnnons

Snowflake samlar och delar tillförlitlig Covid19-data

Snowflake samlar data på ett och samma ställe för värdefull analys.
Snowflake samlar data på ett och samma ställe för värdefull analys.

Coronapandemin har visat att vi behöver ta del av information på rätt sätt – från pålitliga källor, strukturerat och uppdaterat i realtid. Snowflake tar fasta på detta och samlar tillförlitlig data på sin Cloud Data Platform.

I Snowflakes Data Cloud Platform kan användaren skapa en ”single source of truth” med realtidsdata som samlats in från källor som WHO och John Hopkins-universitet. Data över antalet smittade i världen sammanställs på Snowflake Data Marketplace. Plattformen kan hjälpa företag och organisationer att fatta välgrundade beslut och bli mer datadrivna. 

– Datan är redan förberedd för analys när den ligger på vår plattform vilket gör informationen lätt att hantera. Den är även enkel att kombinera med sin egen data för att skapa en bättre bild över sin verksamhet, säger Sam Bäcknäs, Senior Sales Engineer på Snowflake i Sverige. 

Kombinerar datakällor för värdefull analys

Data över antalet smittade kombineras med data om befolkningstäthet och även geolokalisering. För globala bolag kan denna information vara avgörande vid planering kring när kontor och butiker på olika platser i världen ska öppna igen, eller för att förutse hur försäljningen kommer att påverkas i olika länder och regioner. Enligt Sam Bäcknäs är det just kombinationen av datakällor som möjliggör intressanta och värdefulla analyser. 

EXTERN LÄNK: Få tillgång till Covid19-data genom Snowflake Data Marketplace  

– Genom att binda ihop data på Snowflake Data Marketplace över antalet smittade med exempelvis befolkningstäthet och väderinformation kan man göra prediktioner om hur smittspridningen kommer utvecklas och var man borde satsa mer på förebyggande arbete, säger han och fortsätter:

– Jag ser även stor potential för ”data sharing” mellan olika sjukhus i Stockholmsregionen som exempel. Då skulle personalen kunna få information om lediga intensivvårdsplatser i realtid i en dashboard istället för genom telefonsamtal mellan sjukhusen. Detta är lättare att överblicka och innebär mindre belastning för personalen. 

EXTERN LÄNK: Nyfiken på Data Sharing? Läs mer här 

Molnlösning innebär många fördelar

Sam Bäcknäs menar att många företag och organisationer i dag sitter på värdefull data som kan kombineras och visualiseras för viktiga insikter om den egna verksamheten, och som de även kan sälja vidare. Genom att samla all data på Snowflakes plattform kan kunden dra nytta av alla fördelar med den skalbarhet och administrativa enkelhet som en molnlösning erbjuder. 

Fakta Snowflake
Snowflake är en helt molnbaserad data-plattform som finns på Azure, AWS och GCP och är skapad för framtidens datahantering. Produkten fungerar som ”software as a service” och möjliggör att kunder samlar sin värdefulla data på ett och samma ställe. Genom Snowflake Data Marketplace ges också möjligheten att sälja egna dataset som kan vara av intresse för andra bolag.
Läs mer på www.snowflake.com  

 

Mer från Snowflake

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Snowflake och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?