Annons

Sustainable production – combining Lean, agile and green philosophies

In a recent PhD thesis at Chalmers University of Technology and FlexLink, the integration framework of Lean, agile and green concepts for material handling system design is developed. The thesis was presented at a PhD defense seminar on September 28:th.

In a recent PhD thesis at Chalmers University of Technology and FlexLink, the integration framework of Lean, agile and green concepts for material handling system design is developed. The thesis was presented at a PhD defense seminar on September 28:th.

Material flow is a significant factor in the design of manufacturing plants. Failure to fully integrate proper production logistics solutions including handling devices results in huge waste of production time, space, resources and energy.

In a manufacturing plant, these important factors can be related to the concepts of:
- Lean (resources and space)
- Green (energy and life cycle)
- Agile (time)

In his PhD thesis, Maziar Mashaei develops a sustainable design framework combining methods and models to realize automated material handling systems that fulfill the criteria of the mentioned philosophies.

"This results presented in this thesis are clearly addressing the issues in today's production environment. We aim to apply the framework and models in the design of systems and controls from FlexLink. I know this will give unique opportunities to our customers as the optimizing of their production logistics solutions will be based on their real need and with a minimum of resources, already at the design stage." concludes Fredrik Boberg, R&D manager at FlexLink.

Klas Ålander

Corporate Communications
FlexLink AB

Tel: +46 31 337 2499
klas.alander@flexlink.com

FlexLink is a leading production logistics supplier – providing material and information flow management solutions to assembly and manufacturing industries. Headquartered in Göteborg, Sweden, FlexLink operates sales units in 23 countries and is represented in more than 60. In 2011, FlexLink had 716 employees and the group turnover was 1,614 million SEK (179 M€).

FlexLink is part of the Coesia Group consisting of 13 companies specialized in the production of automated machinery, related products and services. In 2011, the Coesia Group had a turnover of 1,149 million Euro and 4700 employees.  

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?