Annons

SEAT investerar 800 miljoner euro i nya Leon

/     Ny modell garanterar 1 600 jobb hos SEAT och fler än 6 000 hos underleverantörer

/     Investeringar i produktionslinjen ökar produktionskapaciteten och konkurrenskraften vid Martorell-fabriken

/     Med nya Leon ökar fabriksproduktionen och bilmärkets internationella tillväxt

/     Ny modell garanterar 1 600 jobb hos SEAT och fler än 6 000 hos underleverantörer

/     Investeringar i produktionslinjen ökar produktionskapaciteten och konkurrenskraften vid Martorell-fabriken

/     Med nya Leon ökar fabriksproduktionen och bilmärkets internationella tillväxt

Södertälje, 26/10/2012 - SEAT har inlett produktionen av nya Leon vid Martorell. Modellen presenterades nyligen vid Bilsalongen i Paris och har inneburit en total investering på 800 miljoner euro, främst inom fordonsutveckling och produktionsanläggningar.

Strategiskt sett är Leon bilen som är bäst lämpad att leda SEAT:s internationella expansion. Den kommer även att bidra till att tillverkningen ökar vid Martorell-fabriken, där de olika versionerna av SEAT Ibiza, Altea och Exeo – tillsammans med Audi Q3 – tillverkas.

Den nya modellen kommer att konkurrera i kompaktklassen, C-segmentet, (som står för 38 % av den totala försäljningen inom bilsektorn i Europa), och man har som mål att upprepa framgångssagan med Ibiza, så att den blir ytterligare en tillväxtkraft för märket.

Tillverkningen av nya Leon innebär även goda nyheter på arbetsfronten. Den nya modellen säkerställer 1 600 jobb vid Martorell-fabrikens produktionslinje plus fler än 6 000 jobb hos underleverantörer. I framtiden kan de två nya versionerna av Leon leda till att nya medarbetare behöver anställas.

Andreas Tostmann som är vice VD för produktionen berättade att “i och med nya Leon har vi ökat produktiviteten med 10 % och blivit mer flexibla, vilket garanterar en optimering av våra produktionskostnader". Tostmann sa också att “med investeringen på 800 miljoner euro i nya Leon befäster vi vår position som Spaniens ledande företag inom industriell forskning och utveckling”, och tillade att “Leon, tillsammans med Ibiza, utgör själva kärnan i det SEAT står för. Det är en bil som utstrålar kraft, precision och kvalitet”.

SEAT har nu påbörjat produktionen av femdörrarsversionen av Leon. Försäljningen på den svenska marknaden startar i Sverige i januari 2013.

Länk till videoklipp:
http://www.seat-mediacenter.com/en-stories/model-range/seat-invests-800-million-euros-in-new-leon/&v=v&p=1&overview=1

För ytterligare information, kontakta Sanna Strömbäck SEAT Sverige på 070-1651846 eller sanna.stromback@seat.se

SEAT med huvudkontoret i Barcelona ingår i Volkswagen Group. SEAT utvecklar och producerar bilar som särskiljer sig genom uttrycksfull design. Modellprogrammet i Sverige omfattar Mii, Ibiza, Leon, Altea XL, Exeo och Alhambra. Under 2011 såldes totalt 350.000 bilar i de 73 länder där SEAT är verksamma. Under 2012 firar SEAT 20 år på den svenska marknaden.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande i PDF

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?