1515

Sökteknologi från Softbool på hitta.se!

hitta.se använder Boolware som teknisk sökplattform för samtliga onlinetjänster.

hitta.se använder Boolware som teknisk sökplattform för samtliga onlinetjänster.

hitta.se har sedan flera år använt indexerings- och sökverktyget Boolware för de mobila tjänsterna samt för matchning av data och nu har även www.hitta.se lanserats med Boolware som sökplattform.

– Våra IT-specialister kan i ännu större grad fokusera på förbättring av tjänstens enkelhet, relevans, prestanda och användarupplevelse nu när vi har en och samma sökteknologi för webben, mobilsajten och app:arna, säger Bimal Dey, CIO, hitta.se.

– Genom att använda Boolware håller vi våra ledtider från idé till produktionsfärdig lösning väldigt korta, säger Ulf Modig, Informationsarkitekt och sökmotorspecialist, hitta.se.

– Vi är mycket glada för det fortsatt starka förtroendet från hitta.se vilket återigen visar att vår teknologi för indexering, återsökning och analys i stora informationsmängder är oerhört konkurrenskraftig, säger Zoltan Lentenius, vd Softbool AB.

 
 
För ytterligare information vänligen kontakta:
Zoltan Lentenius, vd Softbool AB, telefon: +46 (0)8 519 775 01, e-post: zoltan.lentenius@softbool.com

Softbool erbjuder marknaden, inom segmentet söktjänster, ett kraftfullt indexerings- och sökverktyg för återsökning, analys och beräkning av stora informationsmängder. Se vidare på www.softbool.com

Om hitta.se
hitta.se gör det enkelt att snabbt hitta företag, personer och platser – via mobil eller dator - och är idag en av Sveriges största sajter enligt KIA-index med totalt 3,5 miljoner unika besökare varje vecka sammantaget webb och mobil. hitta.se är även Sveriges 8:e starkaste varumärke enligt Superbrands 2010 och rankas bland landets 100 bästa sajter enligt tidningen Internetworlds Topp 100 lista, 2011. hitta.se ägs av Schibsted Media Group.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från PayerAnnons

Returpack väljer Payer för en ny digital utbetalningslösning för pantpengar

Returpack har valt betalningsbolaget Payers plattform för att ta in pantsystemet i en ny och digital era. 

Den nya digitala utbetalningslösningen börjar nu rullas ut på Returpacks egna storpantarautomater, Pantamera Express, i hela landet.

Sedan 1980-talet har svenskarna vallfärdat till landets pantmaskiner för att lämna in sina burkar och flaskor. Returpack är företaget som införde pantsystemet och bolaget hanterar nu över 2 miljarder burkar och flaskor varje år.

Returpack valde 2019 Payer som partner att digitalisera pantsystemets utbetalningslösning av pantpengar och bolaget har nu utvecklat den tekniska plattformen som gör det möjligt att starta tester och utrullning över hela landet.

Utbetalning till bankkontot

88% av alla flaskor och burkar som säljs i Sverige i dag pantas och materialåtervinns genom Returpacks pantsystem.

Returpack jobbar med att ständigt utveckla systemet för att förenkla och öka tillgängligheten för pantaren. Att kunna betala ut pant på fler sätt än via det traditionella pantkvittot är ett av förnyelseområdena. Den digitala överföringen direkt till det egna bankkontot ger en smidig lösning och följer digitaliseringsutvecklingen i samhället. 

Returpack har implementerat denna lösning i de egenägda storpantarautomaterna,  Pantamera Express. Ett test ihop med dagligvaruhandeln planeras och därefter tas beslut om vidare implementeringar.

– Pantamera Express-automaterna är en viktig del i vårt utvecklingsarbete kring framtidens pantsystem. Här har vi haft möjlighet att testa en ny digitaliserad utbetalningslösning i stor skala och kan nu erbjuda en säker, enkel och smidig tjänst för överföring av pantpengar direkt in på bankkontot, säger Carita Classon, produktchef på Returpack/Pantamera.

Internet-of-things – kommunikation mellan pantmaskin och mobilapp

Payer valdes för att utveckla motorn, en digital betalningslösning direkt till konsumentens bankkonto. Lösningen fungerar i en kombination mellan pantmaskinen, molnet och en mobilapp. Den nya Pantamera-appen är tillgänglig för både iOS och Android. Redan efter två månader har appen laddats ned 20 000 gånger.

Innan appen kan användas första gången kopplas bankkontot genom Mobilt Bank-ID av användaren. Det är en process som tar mindre än 1 minut att genomföra. Efter att pantaren hällt i sina burkar och PET-flaskor i Pantamera Express, skannar pantaren en QR-kod med mobilappen för att slutföra transaktionen.

I den första fasen av utrullningen ingick Returpacks 57 egenägda storpantarautomater, Pantamera Express. Dessa står utplacerade på större återvinningscentraler över hela landet. Under 2020 pantades 90 miljoner förpackningar via Pantamera Express.

Under pilotfasen har över 25% av användarna valt den digitala lösningen. Det är något som Returpack tror kommer öka snabbt ju fler svenskar som känner till appen. Den digitala lösningen är ett komplement till papperskvittot som kommer finnas kvar.

– Payer har varit mycket lyhörda för våra önskemål och vi har hela tiden känt oss trygga med att dom levererat en stabil och säker lösning för vårt digitala genombrott, säger Henric Oscarsson, Utvecklingsansvarig på Returpack/Pantamera.

– Vi på Payer är otroligt stolta över att vi fick förtroendet att utveckla nästa generations utbetalningslösning i det svenska pantsystemet. Ett system som alla svenskar har en relation till och bidrar till. Förutom att det är smidigt för konsumenten att få pengarna direkt på kontot, när man pantar, säger Peder Berge, vd och grundare av Payer.

Klicka här för att läsa mer om samarbetet mellan Returpack och Payer 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?