Annons

Ipeer lanserar Cloud Computing från 14.7 öre i timmen

Ipeer, ett av Sveriges ledande hostingföretag lanserar nu Elastic Cloud Server som är en s.k. Infrastructure as a Service (IaaS)-tjänst. Tjänsten innebär att kunder hyr serverinfrastuktur per timme utan bindningstid och själv får möjlighet att bestämma exakt hur serverhårdvaran skall vara konfigurerad för varje virtuell server. Elastic Cloud Server administreras genom en webbaserad kontrollpanel alternativt via iPhone/Andriod mobil applikation. Tjänsten baserar sig på hårdvara (servrar och SAN) från Dell och mjukvara från OnApp tillsammans med Xen som virtualiseringsteknologi.

Elastic Cloud Server inkluderar en automatisk failover-funktion som gör att virtuella servrar inte blir beroende av en specifik fysisk server utan flyttas automatiskt över till annan hårdvara vid eventuella hårdvaruproblem. Tjänsten innehåller också funktioner som Auto Scaling vilket möjliggör automatisk och tillfällig uppgradering av resurser (ex. RAM, HDD, CPU) för att kunna behandla eventuella toppar i belastningen av servern. Genom Auto Scaling Cluster sätts nya virtuella servrar upp och tas därefter bort för att behandla hög last. Inkluderat i tjänsten finns också Segregation vilket innebär att användare alltid kan vara säkra på att virtuella servrar alltid hamnar på olika hårdvaror vilket medför high availibillity.

Plattformen har vid lansering stöd för 45 Linux releaser samt FreeBSD. Windows Server är under utveckling och lanseras under kvartal 1, 2012.

Företaget lanserar samtidigt som tjänsten ett fullskaligt API vilket gör det möjligt för utvecklare att ansluta tredjepartssystem direkt mot plattformen för utveckling och leverans av t.ex. SaaS tjänster. 

Johan Hedlund, Vd på Ipeer, säger;
- Det finns många företag i Sverige som betalar dyra fasta hostingavgifter som nu får ett alternativ att endast betala för det man använder och samtidigt få en skalbar driftsmiljö som enkelt kan uppgraderas vid behov.

Ditlev Bredahl, CEO OnApp säger;
- Ipeer är en av marknadsledarna i Sverige, OnApp är därför väldigt glada att få vara delaktiga i deras nya Elastic Cloud Server erbjudande. Vi är övertygade om att erbjuda en flexibel resurshantering kombinerat med en förbrukningsdebitering är viktiga egenskaper för en lyckad molntjänst. Vi förväntar oss därav att detta kommer att bli en succé.” säger Ditlev Bredahl. CEO  OnApp.

Johan Hedlund, Vd på Ipeer, fortsätter;
- Vi har i över 8 månader jobbat med tjänsten Elastic Cloud Server och vi är mycket glada att vi nu kan erbjuda den svenska marknaden en riktig Cloud Computing-tjänst av högsta kvalitet. Vi tror att tjänsten kommer bli en stor succé.

Mer information och bilder
Johan Hedlund, VD på Ipeer AB, telefon 070 375 82 61, e-post: johan.hedlund@ipeer.se. Bild på Johan finns på www.ipeer.se/pr.php, Om tjänsten: http://www.ipeer.se/elastic-cloud-server.php


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Ipeer är en leverantör av kompletta och kostnadseffektiva serverhostinglösningar med hög kvalitet. Företaget riktar sig till företag och avancerade privatanvändare i Norden.

Företaget är baserat i Karlstad där kontor, datacenter samt driftcentraler och Internetaccesstjänsterna är belägna. Organisationen har mångårig erfarenhet av affärskritisk drift av servrar och Internetaccesslösningar samt levererar hostingtjänster som bl.a.  cloud computing, dedikerad server, colocation, managed hosting samt virtuell privat server (VPS).


Innehåll från VätternpotatisAnnons

Så skapar de en cirkulär ekonomi – med förkokt potatis

Potatis är en råvara som det finns gott om här i Sverige och som vi gärna stoppar i oss, vare sig den är tillagad i ugn eller traditionellt kokt. Några som älskar potatis lite extra är Vätternpotatis, som sedan 1964 lyft den svenska råvaran och försett den till landets storkök. 

– Vi har valt svensk råvara och jobbar aktivt för att minska vår miljöpåverkan, säger Erik Petterson, vd på Vätternpotatis. 

När Vätternpotatis grundades 1964, då under namnet Hästholmens Potatisprodukter, producerade man främst råskalad och konserverad potatis till storhushåll och industri. Redan då ville man jobba lokalt och slog därför rot i Ödeshög, beläget på den bördiga slätten nära till flera potatisodlare.

– Grundarna ville hitta en plats som låg nära till råvaran och till kunder. De valde därför Ödeshög som låg nära både potatisodlare samt större städer med skolor, sjukhus och militäranläggningar med mera, säger Erik Petterson

Förkokta potatisens fördelar

Vätternpotatis är i dag marknadsledande inom segmenten konserverad och kyld förkokt potatis. 1996 lanserade de sin sous vide tillagade Minutpotatis, som säljs i stora volymer till restauranger och storhushåll. Produkterna är helt utan tillsatser och förpackas på ett sätt så att alla näringsämnen behålls. 

– Fördelen med en förkokt potatis är att det går snabbt för kunden att tillaga. De slipper därför gissa sig fram till hur mycket potatis som kommer gå åt, och kan snabbt koka upp mer potatis på några minuter om det skulle behövas. På så sätt är förkokt potatis svinn-smart, ingen potatis behöver kastas. 

Med råvaran i fokus

Vätternpotatis vill ta vara på det lokala lantbruket och jobbar tillsammans med noga utvalda certifierade kontraktsodlare, samt med noggrant utvalda potatisgrossister som ligger i närheten till anläggning på Ödeshög. 

– Våra odlare samarbetar tillsammans med våra experter på företaget med att optimera skörd och få fram den godaste potatisen. Man använder sig av kända och prövade potatissorter men följer också utvecklingen och provar nyheter för att se deras egenskaper. 

I sin strävan efter att bli ett så klimatsmart företag som möjligt går alla potatisskalrester till kommunen för tillverkning av biogas. På så sätt används allt på potatisen och man bidrar till förnybar energi. 

– Vi vill förse Sverige med svensk hållbart odlad potatis och underlätta för våra kunder. Det blir både enklare och billigare för kunderna och vi hjälper till att minska mat-svinnet. De rester som vi har kvar på anläggningen går tillbaka i form av ny energi. På så sätt sluter vi cirkeln och bidrar till en cirkulär ekonomi, avslutar Erik Petterson 

Faktaruta:

Vätternpotatis är ett FSSC 22000 certifierat företag som grundades 1964. 

Vätternpotatis AB uppfyller EU-förordning 834/2007 om ekologisk produktion av jordbruksprodukter och märkning av ekologiska produkter med tillämpningsföreskrifter samt KRAVs regelverk för livsmedelsförädling. In med EU ekologisk och KRAV logo

De tillreder och säljer potatisprodukter till storhushåll och industri inom segmenten kylt, kolonial och fryst. 

2019 omsatte företaget 110 miljoner kronor. 

Läs mer på vatternpotatis.se  

 

Mer från Vätternpotatis

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Vätternpotatis och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?