1515
Annons

Smiling Faces kompenserar sin egen och sina kunders klimatpåverkan

Som enda företag i sin bransch levererar nu Smiling Faces en fullständigt klimatkompenserad kopp kaffe! Har man glädjen att dricka kaffe från Smiling Faces kaffemaskiner kan man vara säker på att hela koppen med dess innehåll är klimatkompenserad.

Som enda företag i sin bransch levererar nu Smiling Faces en fullständigt klimatkompenserad kopp kaffe. Det är inte enbart kaffet eller energiförbrukningen som klimatkompenseras utan också hela kaffemaskinen, muggen, mjölken, sockret och träskeden. Självklart även transporten ut till kund.

Alla vatten- och kaffemaskiner med innehåll kompenseras för, oavsett leverantör, kaffesort och kaffeböna. Har man glädjen att dricka kaffe från Smiling Faces kaffemaskiner kan man vara säker på att hela koppen med dess innehåll är klimatkompenserad.

Smiling Faces är sedan tidigare miljö och kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 respektive 14001, men har nu alltså valt att gå steget längre genom att klimatkompensera hela sin affärsverksamhet.

Analysen som ligger till grund för klimatkompensationen är utförd i samarbete med konsultföretaget U&W. Genom att analysera utsläppen av växthusgaser från fordon, elförbrukning, värme, pappersförbrukning, tjänsteresor, samt kaffe och vattenmaskiner, pappersmuggar, mjölk och ytterligare kringprodukter har Smiling Faces skapat en bra förutsättning för att minska företagets totala klimat och miljöpåverkan. 

- Att jobba proaktivt med miljöfrågor har alltid varit viktigt för oss, och i enlighet med ISO-riktlinjerna letar vi ständigt efter förbättringsmöjligheter inom alla områden. Vi är mycket glada över att vara först i branschen att tillsammans med våra kunder medverka till en helt klimatkompenserad lösning, säger Patrik Tysell, VD på Smiling Faces.

Smiling Faces investerar i ett projekt certifierat i enlighet med PlanVivo som är en av de mest etablerade standarderna för att plantera träd och bevara skog. Genom att motverka avskogning, något som utgör en knapp femtedel av världens totala klimatpåverkan får projektet flera positiva sociala och miljömässiga effekter, dels genom de ekosystemtjänster som träden ger, och dels genom att projektet ger intäkter till lokalbefolkningen. Trädplanteringen sker i södra Mexiko, i anslutning till kaffeproduktion, vilket naturligtvis ligger Smiling Faces varmt om hjärtat.

Genom att klimatkompensera sin verksamhet vill Smiling Faces öka medvetenheten om klimatförändringen och utsläpp av växthusgaser. Förhoppningen är att även andra företag värdesätter att Smiling Faces minskar sin egen och sina kunders klimatpåverkan och därigenom bidrar till en bättre miljö.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Smiling Faces med 25 anställda och en beräknad omsättning på 60 miljoner kronor år 2012 levererar Paus Management® till Sveriges arbetsplatser. Med innovativa starka koncept och engagerade medarbetare erbjuder Smiling Faces behovsanpassade lösningar till kunder som sätter den egna medarbetaren i centrum. För mer information, besök www.smilingfaces.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?