1515

SEKAB tecknar samarbetsavtal med Jubilant Pharmaceuticals – Nytt avtal för marknadsföring och logistik öppnar dörrar för expansion i Europa

SEKAB BioFuels & Chemicals AB har tecknat ett samarbetsavtal med Jubilant Pharmaceuticals NV Belgien, ett europeiskt dotterbolag till det Indienbaserade globala läkemedelsbolaget Jubilant Life Sciences. Enligt avtalet kommer SEKAB fungera som en försäljningsagent för marknadsföring och försäljning av Jubilant Pharmaceuticals produkter ättiksyraanhydrid och etylacetat på den europeiska marknaden.

SEKAB BioFuels & Chemicals AB har tecknat ett samarbetsavtal med Jubilant Pharmaceuticals NV Belgien, ett europeiskt dotterbolag till det Indienbaserade globala läkemedelsbolaget Jubilant Life Sciences. Enligt avtalet kommer SEKAB fungera som en försäljningsagent för marknadsföring och försäljning av Jubilant Pharmaceuticals produkter ättiksyraanhydrid och etylacetat på den europeiska marknaden. 

Jubilant Life Sciences driver anläggningar i Indien för tillverkning av ättiksyraanhydrid och etylacetat och ser det här samarbetet som ett sätt att öka sin närvaro på den europeiska marknaden. SEKAB, som redan har en etablerad säljorganisation och kundbas i Europa, kommer att bistå Jubilant med logistiskt stöd samt sköta marknadsföring och försäljning. Ett samarbete som enligt Anders Fredriksson, vd för SEKAB-koncernen, går i linje med SEKAB:s satsning på Grön Kemi. 

– SEKAB har lång erfarenhet av tillverkning och hantering av biologiskt framställda baskemikalier för kemiindustrin, främst med etanol som råvara. Samarbetet med Jubilant Pharmaceuticals innebär att SEKAB breddar sin produktportfölj och lägger samtidigt grunden för ett djupare samarbete i förlängningen, säger Anders Fredriksson, vd på SEKAB.

SEKAB har säkerställt lagerkapaciteten i Europa och de första volymerna av ättiksyraanhydrid och etylacetat väntas komma i oktober. 

Om etylacetat
Etylacetat är ett lösningsmedel som används i bland annat tryckfärger, lacker och vid tillverkning av emaljer, plaster och gummi. Etylacetat används vid tillverkning av smakämnen inom livsmedelsindustrin och som extraktionslösningsmedel vid produktion av läkemedel. Bland de organiska lösningsmedlen anses etylacetat vara ett av de minst miljöpåverkande. Det är mycket effektivt samtidigt som det lätt bryts ned i både luft och vatten.

Om ättiksyraanhydrid
Ättiksyraanhydrid är ett reagens inom organisk syntes.  Det främsta tillämpningsområdet för ättiksyraanhydrid är som råvara till cellulosaacetat, vilket används vid tillverkning av plast och textilfibrer. Det är också en viktig råvara vid framställning av tvättmedel, modifierad stärkelse, koffein, växtskyddskemikalier, läkemedel, till exempel acetaminophen (paracetamol) och acetylsalicylsyra (aspirin), aromater och andra kemiska mellankemikalier såsom monoklorättiksyra.

Kontakt:            
Anders Fredriksson, vd SEKAB, tel: +46 (0) 660 751 19
Ylwa Alwarsdotter, Marknadschef SEKAB, tel: +46(0)660 75855
Kristina Nilsson, kommunikationsansvarig SEKAB, tel: +46 (0) 660 751 20


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

SEKAB BioFuels & Chemicals AB är ett av Sveriges största cleantech-företag och tillhör Europas ledande etanolaktörer. Vi importerar, tillverkar och förädlar bioetanol till fossilfria gröna kemikalier och biodrivmedel. Vi tror att vägen till en hållbar framtid går via gröna alternativ. Därför utvecklar SEKAB även nästa generations etanolprocess baserad på förnybara cellulosaråvaror. För mer information, besök www.sekab.se


Innehåll från TaniumAnnons

Skaffa full visibilitet i företagets nätverk – med Tanium

Enligt beräkningar kommer det vid 2025 att finnas 75 miljarder endpoint-enheter uppkopplade till företagsnätverk. Detta ställer komplexa krav på hantering och skydd av verksamhetskritiska data. Trots detta finns det stora brister hos många företag vad gäller endpoint-hantering, säkerhet och visibilitet. 

Läs mer om utmaningarna med endpoint-säkerhet

Sedan Tanium startades av far och son 2008, har företaget arbetat utifrån en enda målsättning; att utveckla och förädla ny arkitektur som möjliggör bättre nätverksvisibilitet och enklare och säkrare hantering av verksamhetskritiska data. I takt med att distansarbete och antalet endpoint-enheter ökar blir detta en affärsavgörande fråga för många företag. 

– Tanium är en plattform för klientadministration som är inriktad på hantering av Säkerhet, Risk & Compliance och IT Operations utifrån samma datakälla med endast en klient och väldigt lite infrastruktur. Plattformen är baserad på öppna API:er och kan kompletteras med moduler efter behov så kunden kan växa med Tanium och dessa moduler. Det spelar ingen roll om man har sina klienter och/eller servrar on-premise eller i molnet – med Tanium kan man managera dem i nästintill realtid, med full visibilitet och minimal infrastruktur, berättar Arash Serpoushan, regionchef för Norden och Baltikum.

Vad omfattar Tanium?  

Kontrollerar viktiga parametrar

Med andra ord möjliggör Tanium komplett kontroll och översikt på var alla enheter finns samt vilka som har åtkomst till nätverket och använder enheterna, oavsett om det rör sig om 100 eller en miljon endpoints. Dessutom visar plattformen hur enheter och användare möter företagens säkerhetsstandarder vad gäller exempelvis patchning, installerade mjukvaruprogram och användarrättigheter. 

– Detta är ovärderlig information. I våra samtal med kunder ser vi att företag har mellan 10 och 15 procent fler enheter som kopplar upp sig mot nätverket än vad de ansvariga tror. Har man då 50 000 enheter i sitt nät, kan det röra sig om 7 500 extra maskiner – en enorm säkerhetsrisk. Tanium bryr sig inte om var användarna sitter; har de tillgång till internet kontrollerar plattformen samtliga viktiga parametrar innan de släpps in på nätverket, betonar Peter Lamber, ansvarig för Taniums ekosystem av partners.

Se Tanium in action 

Behöver bara 15 sekunder

Tanium utmärker sig dock på ytterligare vis. Plattformen fungerar som ett övergripande paraply, vilket omfattar företagets existerande infrastrukturer och verktyg. Därmed samlas automatiskt all data från samtliga verktyg i ett och samma gränssnitt – på 15 sekunder. 

– Med traditionella strukturer kan det i värsta fall ta dagar, eller till och med veckor, att få den information man efterfrågar. Med Tanium får man snabbt tag på det man behöver och kan uppdatera lika snabbt tillbaka, så att man motverkar risken för datasilos. Det säger sig självt att detta innebär en stor fördel, inte minst då man säkerställer att beslut fattas utifrån korrekta och aktuella data, betonar Arash.

Detektera, agera och stoppa

Möjligheten att snabbt visualisera och accessa relevant information innebär således omfattande vinningar för företag – plattformens automatiserade funktioner, i kombination med ett gemensamt gränssnitt och den minimala infrastrukturen, bidrar till en värdefull samsyn bland medarbetarna och därutöver till att livslängden på företagets enheter förlängs avsevärt. 

– Detta medför en kraftig förenkling av IT-miljö och processer, som ger förmågan att inte bara detektera, utan också agera och stoppa incidenter. Detta är ett vinnande koncept, något som bevisas av att efterfrågan på våra lösningar har ökat kraftigt det senaste året. Vi har också utökat vår personalstyrka från 6 personer till 11 personer under året som gått, så det är en spännande utveckling, avslutar Peter.

Läs mer om Tanium här 

Eller kontakta Exclusive Networks. 

Exclusive Networks är en global värdeadderande distributör med fokus på IT-säkerhet, datacenter och molnlösningar. 

Låt Exclusive Networks vara din startpunkt – vi hjälper dig! 

 

Mer från Tanium

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Tanium och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?