1515

Körjournalen i mobilen

Är du trött på papperstrassel och excel-ark när du kör med bilen i tjänsten? Ribomation lanserar nu Drive-Journal, en ny Android app som hanterar körjournalen direkt i mobilen. På ett snabbt och enkelt sätt rullar du app:ens mätarställning till rätt siffror och får en snabb och tydlig översikt över alla gjorda tjänsteresor.

Är du trött på papperstrassel och excel-ark när du kör med bilen i tjänsten? Ribomation lanserar nu Drive-Journal, en ny Android app som hanterar körjournalen direkt i mobilen. På ett snabbt och enkelt sätt rullar du app:ens mätarställning till rätt siffror och får en snabb och tydlig översikt över alla gjorda tjänsteresor.

"Jag tröttnade helt enkelt en dag på allt papperstrassel med att föra körjournal, så jag beslöt att göra något åt problemet", säger Jens Riboe CEO/CTO för Ribomation.

Android app:en Drive-Journal lanseras både i Sverige och internationellt. "Jag är rätt övertygad om att även folk i farten utanför Sverige, har nytta av Drive-Journal", säger Jens Riboe.

Ett ständigt problem när månaden är slut är att räkna ut den statliga drivmedelsförmånen, eftersom den är en funktion av privat körsträcka tillsammans med genomsnittligt bensinpris för aktuell månad. Därför kan användaren mata in funktionsuttryck, för att räkna ut t.ex. drivmedelsförmån och/eller skattefri milersättning. Ett funktionsuttryck kan sedan vara beroende av en eller flera variabler, vilka kan ha ett nytt värde för varje månad.

Med Android app:en Drive-Journal blir det busenkelt att skicka en färdig körjournal till löneavdelningen, den första i varje månad. Det är lika enkelt att maila rapporten som att lägga den i en delad mapp på DropBox eller liknande tjänster.

Mer information om Drive-Journal finns på http://www.drive-journal.com

Så fungerar Drive-Journal

För att komma igång laddar du ned app:en från Android Market . Om man vill prova först innan köp, så finns det också en demo version  att ladda ned. Sedan är det bara att mata in tjänsteresor och sammanställa körjournalsrapporter.

Om du inte vill manuellt mata in (gamla) tjänsteresor, så går det bra att sammanställa en CSV fil med genomförda resor och importera dessa till app:en, eller också generera några hundra slumpmässiga resor. Mer information om hur man importerar resor, tar backup och genererar låtsasresor finns på How-to sidan . En sammanställning över alla egenskaper finns på Screen-shots sidan

Snabblänkar till Android Market finns på Get-it-now sidan

För mer information kontakta:

Jens Riboe CEO/CTO

Mobil: +46 (0)730 314 040

E-post: jens.riboe@ribomation.com


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Om Ribomation

Ribomation är ett svenskt konsultbolag, med uttalad målsättning att alltid vara verksam inom ledande och nydanande programvaru-teknik. Bolaget erbjuder både konsultuppdrag och kurser inom programutveckling.

Ribomation är idag verksam över ett brett programvaru-tekniskt område som spänner över Android, Java, Groovy, C++, Perl, Erlang, Cloud Computing och prestanda-monitorering.


Innehåll från HP DevelopmentAnnons

HPs EliteBook - säkra kontorsdatorer optimerade för distansarbete

Framtidens arbetsplats kommer troligtvis vara en hybrid, en blandning av kontors- och distansarbete. Därför är det viktigt nu att företagen ser till att medarbetarnas datorer är optimerade för att arbeta på distans, för att säkerställa produktiviteten. 

– Det har verkligen blivit en positiv effekt av en mycket jobbig situation, i och med att företagen har sett under det senaste året att det fungerat för medarbetarna att jobba på distans. Vi är övertygade om att framtidens arbetsplats kommer att vara någon form av hybridmiljö, där vi kommer att se att man både jobbar på kontoret och på distans, exempelvis hemma, säger Niclas Oldmark, produktchef på HP Sverige.

Utöver att företagen sett att det går att driva sin verksamhet i full skala på distans finns det fler fördelar. Som exempelvis att medarbetare slipper långa pendlingsresor till jobbet, vissa arbetsuppgifter presteras bättre i lugn miljö och det blir lättare att få ihop livspusslet med minskad stress som följd. 

– Det som är viktigt är att företagen säkrar upp att medarbetarnas datorer verkligen är optimerade för distansarbete, vilket många kanske inte har hunnit under själva pandemin. Med våra enheter i serien HP EliteBook får du datorer som verkligen är optimerade för hög produktivitet, berättar Niclas Oldmark. 

Datorerna i HP EliteBook-serien har hög prestanda, kraftfulla processorer och batterierna kommer med tre års garanti. Där lång batteritid medför att jobbet kan skötas en hel dag även när det inte finns tillgång till el. Då distansarbetsplatser oftast inte är anpassade enbart för arbete, som en kontorsplats är, så går det också att välja starkare ljusstyrka på panelen. Så att den går att använda även vid starkt solljus, precis som en mobiltelefon.

– Våra datorer i HP EliteBook-serien har dessutom avancerade inbyggda konferensverktyg, med strategiskt placerade högtalare och mikrofoner för att skapa en bra ljudbild för alla som deltar i videomötet. Vi har också inbyggd brusreduceringsprogramvara som gör att störande bakgrundsljud reduceras bort, ljudteknik som vi utvecklat ihop med Bang & Olufsen, säger Niclas Oldmark. 

Du kan välja på sex olika formfaktorer i EliteBook-serien, från 13,3 tum till 15,6 tums datorer. Säkerheten är inbyggd så dina medarbetare kan surfa säkert när de är uppkopplade på externa nätverk, datorerna kommer med HP Sure View, ett inbyggt sekretessfilter som skyddar din skärm från nyfikna blickar, och Camera Shutter, kameran har en inbyggd slutare som gör att den kan täckas för med ett knapptryck. Skärmen kan på vissa modeller vridas 360 grader, så att datorn fungerar som en datorplatta. 

– För att säkerställa en lång livslängd har HP EliteBooks hög servicebarhet, och de är lätta att uppgradera, exempelvis om det skulle behövas mer kapacitet. Och skulle någon av dina medarbetare ha en svajig uppkoppling hemma är det enkelt att i efterhand koppla till en 4G modul. Datorerna i EliteBook-serien är verkligen våra mest avancerade, bärbara kontorsdatorer och de går att konfigurera på många olika sätt, avslutar Niclas Oldmark. 

Om HP

HP skapar innovativa lösningar för att förenkla och förbättra för alla, överallt. Produktportföljen består av hårdvara och programvara inom en mängd produktområden som skrivare, datorer, skärmar och 3D-skrivare. Läs mer på www.hp.com.

Läs mer om EliteBooks 

 

Mer från HP Development

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med HP Development och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?