1515

BOOKATABLE’S BÄSTA BORD – AUGUSTI 2011

Kanske är Sverige aldrig så vackert som på sensommaren och hösten. Det blåser lite svalare. Himlen känns oändlig tills stora moln drar in mot staden och lägger en mjuk, tröstande skugga över bilar, människor, gator och torg. Den ständiga närheten till bra mat präglar vårt land och gedigna kvarterskrogar hjälper många av oss genom både höstens rusk och vinterns kyla.

Det kan det vara bra att veta att i de flesta hörn av landet finns det mysiga krogar som vet precis hur säsongens fina rotfrukter, kött och skaldjur ska lagas för att glädja sinnena som allra bäst.

Många av oss lovar oss själva att hitta den där krogen i kvarteret som får oss att känna oss som hemma. Dit vi vill gå för att känna en form av gemenskap eller bara njuta av värmen, sorlet från vänner och familj och stearinljusens glöd – allt det där som får blodtrycket att behagligt sjunka efter en hektisk dag. Har du inte hittat den krogen ännu? Lugn. Bookatable.com kan ge dig en hjälpande knuff på vägen, genom att i alla fall tala om vilken krog i just ditt område som deras besökare bokade mest i augusti:

Flest Bookatable-bokningar per område i Stockholm:

Djurgården: Ulla Winbladh

Gamla Stan: Grill Ruby

Gärdet: Djurgårdsbrunn

Hammarby Sjöstad: Restaurang Göteborg

Kungsholmen/Lilla Essingen: Kungsholmen

Norrmalm/City. Pontus! Matsal

Södermalm: Gondolen

Vasastan: Stallmästaregården

Östermalm: Sturehof

 

Sen var det ju det där med kräftor och skaldjur så här års. Måste man verkligen äta dessa delikatesser hemma, sörplandes och snapsandes – för att sen ha hela hemmet parfymerat av dill och lag? Absolut inte. September är ju säsongen för inte bara kräftor utan även hummer, krabba och ostron. Varför inte se vad duktiga kockar runtom i landet serverar just nu? För lite festliga tillfällen kanske prova en erkänt bra restaurang Östermalm kan serva upp? Wedholms Fisk, som serverar en maffig skaldjursplatå, eller om det är lunch som gäller så styr kosan mot söderhallarna och stanna till på Melanders Fisk. Vi kan tipsa även om skaldjur i Malmö på t.ex. Johan P., eller för en riktigt bra restaurang Göteborg kan uppvisa så kolla in Sjöbaren Lorensberg. 

Självklart har vi även denna månad statistik på Sveriges mest bokade restauranger i augusti:

 1. Pontus! Matsal
 2. Sturehof
 3. Kungsholmen
 4. East
 5. Stockholm Fisk
 6. Stallmästaregården
 7. Berns Asiatiska
 8. Gondolen
 9. Rolfs Kök
 10. Riche

Och, de högst rankade restaurangerna i augusti:

 1. F12
 2. Sjögräs
 3. Långbro Värdshus
 4. Waxholms Hotell
 5. Operabaren
 6. Hello Monkey
 7. Bistro Berns
 8. Berns Asiatiska
 9. Avalon hotel och restaurang
 10. Mathias Dahlgren Matbaren


Sist men inte minst, glöm inte att Krogveckan pågår vilket innebär att du har möjlighet att testa fler bra restauranger och äta två rätter för bara 200kr. För att boka, gå till Bookatable. Och glöm såklart inte att betygsätta dina upplevelser, så att andra hungriga kanske kan följa i dina matglada fotspår. 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Om Bookatable.com

Bookatable är Europas största sajt för restaurangbokningar online och finns på 9 olika språk och är verksamma i 19 länder. Bordsbokningen nås via webben eller i mobilen, 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan med omedelbar bekräftelse. Bookatable ägs av Livebookings Holdings Ltd som är Europas ledande service för reservationer och marknadsföring för restauranger. Livebookings har valts av över 9 000 restauranger i 23 länder som en pålitlig partner för förmedling av ett växande antal restaurangbesökare, hittills över en miljon per månad.


Innehåll från Lifts AllAnnons

Så undviker du arbetsskador och viten på lagret

Lager och distributionscentraler har länge haft problem med arbetsskador med dyra kostnader som följd. Men nu finns en teknisk lösning, som kan spara pengar för arbetsgivaren och öka livskvalitén för de anställda. 

Orderplockare på lager och distributionscentraler kan ofta handplocka varor på 15-16 ton under en enda dag. Repetitiva lyft skapar i förlängningen förslitningsskador. Förutom försämrad livskvalité för orderplockaren, så drabbar det arbetsgivaren med en rad negativa konsekvenser. Dels i form av utgifter för de 14 första sjukdagarna, dels tillkommer kostnaden för ersättare med motsvarande eller högre lön. I längden kan det även leda till dyra viten, som utfärdas av Arbetsmiljöverket när företag inte åtgärdar arbetsmiljöbrister. 

Med hjälp av lyfthjälpmedel blir lasten nästan viktlös

Många företag vet inte om att det finns en lösning på deras lyftproblem. Men på DLP AB, Fuchs, samt Hillebrands dryckeslager i Jordbro valde man att investera i lyfthjälpmedel från Lifts All för att förenkla de många lyften. Med hjälp av Speedy Picker, en kranarm med lyftverktyg för plocktruckar, behöver truckförarna inte längre plocka kollin för hand. Med hjälp av vakuumteknologi suger lyftverktyget fast lasten inom loppet av ett par sekunder. Därefter kan lagerplockaren med lätthet placera den på önskad plats. Lasten blir nästan tyngdlös, vilket minskar risken för förslitningsskador.

Adnan är lagerplockare på Hillebrand och har jobbat med Speedy Picker i ett år. Han upplever en stor skillnad sedan dess. 

– Det känns bra eftersom det inte blir så hög belastning på kroppen. Man känner sig mycket mindre trött och det är enklare att plocka, berättar han.

– Jag känner mycket stor skillnad i kroppen av att använda Speedy Picker. Om man plockar med kroppen så orkar man inte mycket mer efter jobbet. Man går hem, duschar och sover. Men om man jobbar med kranen så orkar man gå på till gymmet, springa och ha kul med familjen, fortsätter Adnan.

Finns en lösning för skyddsombud att presentera

– Skyddsombud och arbetsmiljöinspektörer på lager har en viktig roll i att lyfta arbetsmiljöfrågorna med sina arbetsgivare. Lösningen på problemet finns, nu behöver den bara genomföras, säger Fenglin Wang Weidsten, försäljningschef för Speedy Picker på Lifts All.

Om Lifts All AB:

Lifts All AB är en svensk leverantör och tillverkare av lyftutrustning för lager och industri. Vi har tillverkat över 4500 olika tryckluftsdrivna lyftlösningar till våra kunder världen över. Våra skräddarsydda lyfthjälpmedel är snabba, säkra och ergonomiska. Med ett ergonomiskt lyftsystem kan företag skapa en bättre arbetsmiljö genom att ersätta manuella lyft och reducera arbetsrelaterade skador.

Fenglin Wang Weidsten, försäljningschef för Speedy Picker på Lifts All, tel. 08-594 769 88 e-post: fenglin@liftsall.se

www.liftsall.se

 

Mer från Lifts All

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lifts All och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

 • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

 • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

 • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

 • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?