Annons

Nytt spännande samarbete kring yrkeshögskoleutbildning i Blekinge

EC Utbildning och Ronneby Kunskapskälla startar ett nytt och spännande samarbete kring EC Utbildnings YH‐utbildning ”Specialist inom Business Intelligence”.

EC Utbildning och Ronneby Kunskapskälla startar ett nytt och spännande samarbete kring EC Utbildnings YH‐utbildning ”Specialist inom Business Intelligence”.

”Vi vet att företagen ropar efter spetskompetens inom beslutsstöd, Business Intelligence, och att arbetsmarknaden ser mycket ljus ut.” säger Carina Wehlin, utbildningsledare på EC Utbildning.

Utbildningen kommer att, förutom i Ronneby, erbjudas i Stockholm, Göteborg och Helsingborg. Den är ettårig och som vid alla yrkeshögskoleutbildningar blandas teori och praktik, där 13 veckor av utbildningstiden sker som arbetsplatsförlagda studier. ”Samarbetet med näringslivet ger våra studenter ett bra kontaktnät redan under studietiden.” säger Erica Hallberg på Kunskapskällan i Ronneby.

Business Intelligence blir allt viktigare för företagen, där analyser och rapporter ligger till grund för olika typer av beslut inom en organisation. Den som har förmågan att sammanställa information inför ett viktigt beslut blir därför snabbt en nyckelperson. Utbildningen riktar sig till studerande som har tidigare yrkeserfarenhet inom databashantering eller har en avslutad eftergymnasial utbildning inom området.

Undervisningen i Ronneby sker som semi‐distansutbildning med föreläsningar via videokonferenssystem. ”Att vi, med teknikens hjälp, kan starta denna utbildning även i Blekinge öppnar möjligheter för studerande, som inte kan eller vill flytta, att få en kvalificerad BI‐utbildning på hemmaplan” fortsätter Carina Wehlin.


Utbildningen startar redan den 12:e september och rekryteringen är i full gång.


För mer information kontakta:
EC Utbildning AB
Carina Wehlin, utbildningsledare
tel. 042‐444 96 87 eller 0721‐55 25 16
mail: carina.wehlin@ecutbildning.se


Ronneby Kunskapskälla
Erica Hallberg, verksamhetsledare
tel. 0457‐ 61 79 30 eller 0733‐17 04 24
mail: erica.hallberg@ronneby.se

 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Hermods har bedrivit utbildning sedan 1898 och utbildat över 4 miljoner personer. Hermods har betytt mycket för många och har varit en del av det moderna svenska samhällsbyggandet. I mer än ett sekel har ”Hermods-kurs” varit synonymt med individuellt lärande. Företaget har gjort det möjligt för alla, var de än bor, att få tillgång till aktuell kunskap. På det sättet har vi bidragit till att stärka det demokratiska samhället och förverkligat många drömmar. Grundidén har alltid varit densamma; att förmedla kunskap med högsta möjliga pedagogiska kvalitet och att lärandet skapas i samspel mellan individen och omgivningen.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?