1515

Den eviga semestern – en sommarhälsning från Doppingen

Kvarteret Doppingen i Nynäshamn erbjuder ett helt unikt boende. En plats där semestern aldrig tar slut. Följande text är helt fri att publicera. Liksom de fantastiska bilderna. Trevlig sommar önskar vi på Veidekke Bostad!

Kvarteret Doppingen i Nynäshamn erbjuder ett helt unikt boende. En plats där semestern aldrig tar slut.

Följande text är helt fri att publicera. Liksom de fantastiska bilderna.

Trevlig sommar önskar vi på Veidekke Bostad!

Redan vid grinden känns det. Ett förtroligt lugn. Lena tar genast av sig barfota, Jens likaså. Moa har sparkat av sig skorna i bilen för länge sedan och pilar ivrigt iväg ner mot stranden.

Jens följer efter sin dotter och sveper med blicken över den stilla viken och det pärlband av orörd natur som möter vattnet på andra sidan. Tar en titt in i det timmerdoftande båthuset. Längre bort, på andra sidan bryggan, ligger vassen tät och ett gäckande plask får fiskehjärtat att klappa.

En bit upp för slänten har Lena hittat en stentrappa. Vita och skära pioner samsas med vilda ängsblommor och smultron i den prunkande rabatten. Smultronen smakar sött, men får konkurrens vid trappans slut där päron- och äppelträd tar vid med frukter som lovar riklig skörd senare i sommar.

Tankarna går till stugan. Den de köpte för att komma bort från hetsen och alla krav som tärde. Men med ett lantställe kom nya krav, fick de snart erfara. Gräs som skulle klippas, väggar som skulle målas, tak att lägga om. Längtan efter tid och frihet blev till slut bara ännu ett dåligt samvete de halvhjärtat försökte stilla.

Men det här är något annat. Ett nytt liv där de kan lämna stan för gott, men inte dess bekvämligheter. Semester i dess rätta mening. En semester utan slut. Här kan Jens ta upp skrivandet igen. Hon minns inte ens när han slutade, bara att det i virrvarret av alla ständiga måsten inte längre fanns någon plats för författardrömmar.

–Hej där!

En vänlig röst väcker Lena i hennes dagdrömmar. Iréne bor på Estövägen alldeles i närheten och har tittat förbi för att säga hej.

–Här har man det bra, berättar hon medan hennes sällskap, hunden Ådi, glatt hälsar på Lena med viftande svans.

–Vi har bott här i Nynäs ända sedan barnen var små och kommer aldrig att flytta. Har ni båt? Det är nära till hamnen. Ni måste förresten svänga förbi Rökeriet, de säljer dagsfärsk fiskefångst som är helt ljuvlig. Jag är på väg dit nu för att köpa rökta räkor till middagen.

Ådi står vid sin mattes sida, men när Jens och Moa närmar sig blir frestelsen för stor. Med viftande svans bär det av mot de nya vännerna. Jens skrattar när dottern borrar in händerna i den mjuka pälsen. Tiden blir luddig. För en sekund är han tillbaka i den egna barndomen. Långa upptäcktsfärder, klätterträd med tusen grenar, frihetens ljuva smak.

Lena kommer fram och lägger armen om sin makes midja. De tittar på varandra. Förtrogna blickar som speglar en gemensam tanke: Här kan vi vara en familj.

Det är dags att ta farväl av gräsmattan, fruktlunden, stranden. Men när familjen svänger ut förbi grindarna har de redan bestämt sig. Behöver inte ens säga det högt, de bara vet. Det är här de ska bo.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk


Innehåll från JamfAnnons

Viktigare än någonsin att säkra upp medarbetarnas mobiltelefoner

Cyberattacker mot företag brukade vara koncentrerade till olika typer av skadliga e-postmeddelanden, men i takt med att mobiltelefonerna blivit smartare och allt viktigare som arbetsredskap har de också blivit vanligare som måltavlor. Samtidigt visar en undersökning att bara 15 procent av företag globalt investerar i säkerhetssystem för mobiltelefoner.

Phising, eller nätfiske som det kallas på svenska, är en av de vanligaste attackmetoderna för cyberkriminella som vill komma åt känslig företags- och privatinformation. Målet med attackerna är att antingen infektera enheten med skadlig kod, komma över information eller få behörighet till andra system. 

– Attackerna har blivit alltmer sofistikerade och sker nu mindre via mail och mer via sms, telefon, digital reklam och de stora sociala plattformarna. Vi spenderar också mer tid på våra mobiler, och använder dem för både jobb och privatliv, säger Stijn Paumen, VP Business development Wandera Jamf.

Medarbetarna är den svaga länken

Undersökningen ”Phising Trends Report 2021, som Jamf genomfört, visar bland annat att 1 av 10 har klickat på nätfiskelänkar på mobilen och att antalet mobilanvändare som luras av nätfiskeattacker har ökat med 160 procent. I Sverige visar den senaste upplagan av ”Svenskarna och internet” att 40 procent** av internetanvändarna över 16 år blivit utsatta för nätbedrägerier. 

– Det är enklare att råka ut för en attack på mobilen, den har mindre skärm och mindre text vilket gör det svårare att exempelvis upptäckta skadliga URL:er. Vi använder också mobilen mer när vi är på språng med fler störningsmoment runt omkring, vilket gör att det är lättare att trycka på något av bara farten, menar Stijn Paumen.

Wandera förstärker Jamfs plattform

Jamfs applikation Jamf Pro används av systemadministratörer för att konfigurera och automatisera olika funktioner på deras Appleprodukter via molnet, som exempelvis konfigurering av WiFi och e-post, installation av appar, omfördelning av licenser, patchhantering och säkerhet. Genom förvärvet av mobilsäkerhetsexperten Wandera kan Jamf nu även erbjuda Zero Trust Network Access för mobiler på sin plattform.

– Wanderas lösning säkerställer att dina medarbetare på ett enkelt och säkert sätt kan komma åt de nätverksresurser de behöver, samtidigt som de följer organisationens policys, berättar Peo Strindlund, Senior Regional Sales Manager Jamf.

Tillsammans gör Jamf och Wandera de mobila enheterna säkrare utan att påverka slutanvändarupplevelsen.

– Vi hjälper IT- och säkerhetsteam att skydda enheter, data och applikationer. Nu har vi dessutom en unik programvara för mobilen, som aktivt söker efter sårbarheter i de applikationer och nätverk som medarbetarna ansluter sig till. Den analyserar bland annat länkar i realtid, så om någon råkar trycka sig vidare till en skadlig sajt upptäcker vår algoritm det direkt. Att vi är en Apple First leverantör gör också att våra kunder kan vara säkra på att vår programvara fortsätter fungera även när Apple uppdaterar eller lägger till nya funktioner, avslutar Peo Strindlund.

Om Jamf

Jamf, standarden inom Apple Enterprise Management, förlänger den legendariska Apple-upplevelsen människor älskar till företag, skolor och statliga organisationer genom programvara och världens största online-community för administratörer fokuserade exklusivt på Apple, Jamf Nation. För mer information, besök www.jamf.com. 

Läs ett senaste rapporten om phishing-trender från Jamf 

*Undersökning utförd av Gartner Group.

**Svenskarna och Internet, Internetstiftelsen 2021.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Jamf och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?