1515

SAAB och VOLVO på Affärsracet 26-27 maj

Stor fokus på branscher som fordonsindustri och medicinteknik är innehållet i AFFÄRSRACET:s program torsdag 26 och fredag 27 maj i Anderstorp. Affärsracet är en mässa som samlar 200 företag från Sveriges mesta industriregion, Gislaveds kommun. Namnet Affärsracet syftar till att mässan arrangeras i en annorlunda miljö, Anderstorp Raceway.

SAAB och VOLVO på Affärsracet 26-27 maj

Stor fokus på branscher som fordonsindustri och medicinteknik är innehållet i AFFÄRSRACET:s program torsdag 26 och fredag 27 maj i Anderstorp. Affärsracet är en mässa som samlar 200 företag från Sveriges mesta industriregion, Gislaveds kommun. Namnet Affärsracet syftar till att mässan arrangeras i en annorlunda miljö, Anderstorp Raceway. Temat inriktar sig på innovation och entreprenörskap och i seminarier och workshops inspireras utställare och besökare av flera kunskapsbärare:

I ett nyinsatt program på torsdag 26 maj kommer Åsa Mossberg, SAAB Purchasing Service, att hålla i ett öppet seminarie på temat ”inköpssamverkan genom industriellt nätverkande”.

Derek Jessiman, fabrikschef Volvo Torslanda förespråkar svensk produktion.


Stefan Lorentzson
, VOLVO Group, talar om hur samverkan i Småland kan driva en agenda för nationell samling vad gäller entreprenörskap.


Annie Johansson
, ekonomisk talesperson från centerpartiet medverkar i temadebatt om innovation och tillväxt och hur en innovationsstrategi kan påverka tillväxten för Gnosjöregionen.


Peter Eriksson,
Chalmers Vehicle tar upp betydelsen av framtida utveckling för svensk fordonsindustri.


Jonathan Rice
, Chalmers berättar om sitt arbete som koordinator mellan näringsliv och studenter för examensjobb, praktikplatser och karriärmöjligheter. 


Anders Wennerberg
, vice VD Swedish Medtech, diskuterar i en utvald grupp innovationsvänlig upphandling. Där medverkar bl.a. hjälpmedelsföretagen ETAC och EUROVEMA samt HartmannScandiCare.


Den 26-27 maj är näringslivet i Gislaveds kommun på banan. Under två dagar blir Anderstorp Raceway en arena för affärsmannaskap och utveckling. Affärsracet är en mässa som gör skillnad. I en region som kan ge prov på ett mästerskap av entreprenörskap, har diskussionen om forskning innovation och tillväxt stor betydelse. Det handlar inte bara om Gnosjöregionens utmaningar och innovativa lösningar.  Det handlar om Sveriges framtid. Välkommen att ta del av och medverka i dessa samtal. 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

 

BUSINESS REGION GISLAVED | 6 näringslivsföreningar | 450 medlemsföretag
Gislaved Näringsliv AB | telefon 0371 80 600 | info@gna.se

Affärsracet Innovation & Entreprenörskap 26-27 maj | Anderstorp Raceway | www.affarsracet.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?