1515

Micropos sluter distributörsavtal med QualiFormeD i Frankrike och Schweiz

I Frankrike finns det över 180 strålbehandlingskliniker att jämföra med Sveriges 16. Marknadsvärdet för enbart den franska marknaden med ett RayPilot® system per klinik ligger på över 300 miljoner svenska kronor med en teoretisk potential på över 400 miljoner svenska kronor per år i förbrukningsvara inom Micropos första segment, prostatacancerpatienter.

Micropos Medical som har tagit fram det patenterade RayPilot® systemet för ökad precision vid strålbehandling av prostatacancer har signerat distributörsavtal med QualiFormeD för den franska och schweiziska marknaden.

- Vi har arbetat tillsammans med QualiFormeD i drygt ett år och har ett stort förtroende för deras kompetens. Vi tror dessutom mycket på den franska marknaden som har tio gånger fler strålbehandlingskliniker än Sverige. Frankrike har dessutom en mix av offentliga och privata kliniker och beslutsprocesserna kan ofta vara snabbare hos de privata klinikerna, säger Tomas Gustafsson, VD på Micropos Medical.

I Frankrike finns det över 180 strålbehandlingskliniker att jämföra med Sveriges 16. Marknadsvärdet för enbart den franska marknaden med ett RayPilot® system per klinik ligger på över 300 miljoner svenska kronor med en teoretisk potential på över 400 miljoner svenska kronor per år i förbrukningsvara inom Micropos första segment, prostatacancerpatienter.

- Det intressanta med RayPilot® systemet är att medan affären för många andra medicintekniska produkter är av engångskaraktär så innehåller RayPilot® även en förbrukningsvara vilket gör att varje installerat system potentiellt genererar höga årliga intäkter, säger Micropos VD, Tomas Gustafsson.

QualiFormeD är ett franskt bolag med huvudkontor i La Roche sur Yon där en av grundarna och huvudägarna Stéphane Beaumont har betydande erfarenhet inom radioterapibranschen både från säljsidan och som användare och köpare av produkter inom strålbehandling i egenskap av radiofysiker. Mr Beaumont har även ett stort nätverk i branschen då han har hållit i den nationella utbildningen av franska radiofysiker.

I början på juni kommer Micropos deltaga med RayPilot® systemet på den franska SFPM kongressen i Nantes tillsammans med QualiFormeD.

För ytterligare information kontakta: 

Tomas Gustafsson, VD på Micropos Medical AB (publ), 031-772 80 99

Läs hela nyheten som PDF.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Om Micropos Medical AB (publ):

Micropos Medical AB (publ) (www.micropos.se) utvecklar och säljer framtidens produkter för precisionsbehandling av cancer. Bolagets första produkt RayPilot® är inledningsvis avsedd för att säkerställa en förbättrad strålbehandling av prostatacancer. Med en högre precision kan man på ett säkert sätt fokusera strålningen på prostata och öka stråldosen vilket därmed kan ge en ökad möjlighet till en botande behandling samtidigt som vanligt förekommande biverkningar kan minska och behandlingstiden kortas. RayPilot® kan liknas vid ett GPS-system och består av tre delar; sändare, mottagarsystem och mjukvara. RayPilot® systemet är CE-certifierat och därmed godkänt för Europeisk användning. Bolaget är listat på AktieTorget under aktiesymbolen MPOS.


Innehåll från SJAnnons

Så reser du smartare – nya X 2000 ännu en anledning att stanna på marken

Sitt bekvämt, surfa tryggt med 5G-baserat wifi och se fram emot ännu mer driftsäkra tågresor.

I dagarna är det världspremiär för X 2000 – ett supermodernt, men återvunnet och återanvänt tåg som redan erövrat priser.

Nyfiken på nya X 2000? Läs mer här

Skulle Sveriges krokiga järnväg rätas ut? Eller var det kanske dags att bygga en ny typ av tåg som kunde köra snabbt även i kurvorna? På sent åttiotal var frågan högaktuell. 

Svaret blev X 2000 – och i medierna skapades genast svallvågor i samband med premiärturen. Expressen rapporterade att vagnarna följer med i kurvorna och att det inte var några ”krängningar att tala om”.

Sedan X 2000:s lansering 1990 har det gjorts cirka 200 miljoner unika resor, och tekniken har stadigt gått framåt – på alla fronter.

Nya prisbelönta X 2000 är ett supermodernt men återvunnet tåg där SJ sparat mer än 5 000 ton rostfritt stål genom att återanvända hela stålskalet från det befintliga tåget. 

– Vi har helt enkelt byggt ett helt nytt tåg inuti ett befintligt. Det visar att det går att skapa nytt, samtidigt som vi tar tillvara och återanvänder värdefullt material, säger Andrea Persson, ansvarig för förvaltningen av SJ:s X 2000-flotta.

Nya X 2000 får 110 datorer för att styra och övervaka tåget, att jämföra med 24 dessförinnan. 

– Tåget har ett avancerat system för självdiagnostik, vilket bland annat betyder att vi från distans har möjlighet att i realtid ta emot och övervaka en mängd signaler från tågets olika tekniska system och kan på så sätt agera förebyggande. Tågresan blir mer driftsäker tack vare alla nya tekniska system, säger Andrea Persson och tillägger:

– Ny styrning av innerdörrarna gör att det blir lättare att ta sig mellan vagnar och tydligare märkning av vagn och plats sparar tid vid av- och påstigningar.

Radiotransparenta fönsterglas

1990 kommenterade tidningen Expressen imponerat de tekniska innovationerna: ”X 2000 har telefon, fax, kopieringsapparat. Vid varje fåtölj kan man via freestylelurar lyssna på P3 och två interna kanaler.”

2021 har det skapats helt andra förutsättningar.

– En ny modern bistrokassa har installerats som ska göra betalningar snabbare och smidigare. Ett nytt 5G-baserat wifi-system gör det dessutom enklare att arbeta och koppla av under resan.

Nya X 2000 har radiotransparenta fönsterglas, en teknik som är helt ny i Sverige men som finns på de allra modernaste snabbtågen i Europa. 

– Det innebär att mobilsignaler från alla mobiloperatörer längs med spåren kommer in i tåget och dessutom kan metoder som snabbar på dataöverföring användas fullt ut. 

Även övrig teknik har fått en rejäl uppdatering. När de 12 996 nya stolarna monterats in har det krävts totalt 28 mil nya kablar. 

– De nya stolarna får en smart utformning. Stolarna ger bra svankstöd, har ett stort ryggbord, dubbla eluttag, avställningsytor och möjlighet till bra lutning på ryggstödet.

Uppgraderingen av X 2000 är ett enormt projekt som har tagit flera år. Att byta ut alla väsentliga delar i ett modernt tåg kan liknas vid en avancerad transplantation av hjärna, hjärta och centrala nervsystemet samtidigt. 

– Mycket arbete har lagts ner på att få de olika systemen att kommunicera och en rad tester har gjorts. Innan varje tågsätt sätts i trafik kommer det att ha provkörts minst 15 000 kilometer.

Testa nya X 2000. Här kan du köpa biljetter. 

 

Mer från SJ

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SJ och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?