1515

Ökat behov av stöd bland butikschefer

Butikschefer har en närmast omöjlig uppgift. De ska kunna bolla förväntningar från personal, kunder, leverantörer och ägare, arbeta med kort- och långsiktiga frågor, administrera och organisera inköp, sortimentsutveckling, logistik och lager. Efterlängtat stöd ges i nya handboken Ledarskap i butik, skriven av två verkliga butiksrävar.

Butikschefer har en närmast omöjlig uppgift. De ska kunna bolla förväntningar från personal, kunder, leverantörer och ägare, arbeta med kort- och långsiktiga frågor, administrera och organisera inköp, sortimentsutveckling, logistik och lager. Efterlängtat stöd ges i nya handboken Ledarskap i butik, skriven av två verkliga butiksrävar. 

Ökad konsumtion, e-handel, livsmedelbutiker som säljer kläder och erbjuder banktjänster, en kunnigare kund och nya marknadsföringskanaler. Detta är några exempel på nya utmaningar inom detaljhandeln som dagens och framtidens butikschefer måste förhålla sig till. Med sin mix av strategiskt tänkande och praktiska råd rustar boken Ledarskap i butik alla butikschefer för en allt mer krävande verklighet.

– De ständiga förändringarna ställer högre krav på butikschefen och vi har märkt ett ökat behov av stöd och kompetensutveckling. När nya butikschefer ska anställas tittar man idag särskilt efter folk som har gått en butikschefsutbildning eller liknande. Många större kedjor erbjuder också sina anställda interna utbildningar, säger författarna Helena Schmidt Thurow och Camilla Ås Fritz.

Ledarskap i butik ger en struktur för butikschefens många utmaningar genom att dela in dennes olika kompetensområden i tre olika roller: ledaren, affärsstrategen och arbetsgivaren. Inom varje roll krävs en rad kunskaper som steg för steg gås igenom i boken. Ledarskap i butik vänder sig till blivande och verksamma ledare inom detaljhandeln, i såväl små som stora butiker, enskilda företag och större kedjor, egenföretagare och anställda inom alla branscher.

Författarna presentera boken för första gången den 13 april, klockan 12:00 på mässanButiksleverantör 2011, Kistamässan i Stockholm.

Om författarna:

Helena Schmidt Thurow är affärsstrateg och marknadsförare med mångårig erfarenhet av detaljhandeln och kedjeföretag som ledare, styrelseledamot och rådgivare. Helena har tidigare skrivit ”Butiksboken”, en handbok för alla som arbetar inom detaljhandeln. Kontakt: webb: http://www.butiksbanken.se/, e-post: helena@thurow.se, mobil: 0706-64 67 31.

Camilla Ås Fritz är HR-chef på Apotek Hjärtat. Hon har mer än 20 års erfarenhet av ledarskap och försäljning inom detaljhandeln och olika kedjeföretag, bland annat Din Sko, Hallbergs Guld, COOP, Apoteket och Wedins Skor & Accessoarer.

Fakta om boken:
Titel: Ledarskap i butik
ISBN: 978-91-47-09521-6

Information:
Förläggare: Anders Abrahamsson, anders.abrahamsson@liber.se, 040-25 86 15.
För recensionsexemplar kontakta Fredrik Frank, fredrik.frank@liber.se.
Högupplöst bild kan hämtas här


Pressmeddelandet skickades med MyNewsdesk

Liber AB, etablerat 1973, är Nordens största läromedelsförlag med utgivning som riktar sig till hela utbildningsmarknaden och till professionella yrkesutövare inom ekonomi, juridik, beskattning, medicin/vård, pedagogik, teknik och offentlig förvaltning samt mot allmänmarknaden kartor. Ägare sedan 2007 är Bridgepoint Capital Ltd. www.liber.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?