1515

Hermods förvärvar EC Utbildning

Hermods AB förvärvar samtliga aktier i EC Utbildning AB av Elektronikcentrum i Svängsta AB per 22 februari 2011. EC Utbildning är en av Sveriges ledande aktörer inom Yrkeshögskola inom framförallt IT- och logistikutbildningar. EC Utbildning driver även ett gymnasium i Svängsta utanför Karlshamn samt förser bl.a. försvaret med utbildningstjänster.

Hermods AB förvärvar samtliga aktier i EC Utbildning AB av Elektronikcentrum i Svängsta AB per 22 februari 2011.

EC Utbildning är en av Sveriges ledande aktörer inom Yrkeshögskola inom framförallt IT- och logistikutbildningar. EC Utbildning driver även ett gymnasium i Svängsta utanför Karlshamn samt förser bl.a. försvaret med utbildningstjänster. Den starka kvalitetsorientering som präglat EC Utbildning kommer att leva vidare och elever och studerande kommer inte att påverkas av förvärvet.

EC Utbildning har en stark bas i södra Sverige med etableringar i Helsingborg, Malmö, Västra Frölunda, Svängsta, Trollhättan och Stockholm. Exempel på utbildningar är Sharepointuvecklare, Databasdesigner, IT-projektledare och Affärsutvecklare logistik. Bolaget omsätter ca 30 Mkr och utbildar varje år cirka 500 studerande. Verksamheten kommer även fortsatt drivas under namnet EC Utbildning.

”EC Utbildning är ett professionellt bolag med en spännande utveckling i intressanta nischer. Affären stärker båda parters hela affärsprocess, bl.a. i form av ett bredare produktutbud och en ömsesidig överföring av kunskap och kompetens” säger Hermods VD Keith Fransson.

”Hermods kombinerar tradition och kvalitet med entreprenörskap och tillväxt. Jag är övertygad att Hermods är rätt företag att utveckla EC Utbildning vidare” säger Lars Elmberg, VD för Elektronikcentrum i Svängsta AB.

Proforma 2010 omsätter det gemensamma bolaget drygt 250 Mkr och har etablering på 10 orter i Sverige. Hermods ambition är att genom kvalitet och innovation bygga vidare på en stark, kvalitetsorienterad rörelse, där långsiktighet och entreprenörskap är nyckelord. 

För mer information kontakta
Keith Fransson, VD Hermods Group AB, Mobil: 0709-919182
E-post: keith.fransson@hermods.se
Lars Elmberg, VD EC-Gruppen AB, Mobil: 0708-237004
E-post: lars.elmberg@ec.se


Pressmeddelandet skickades med MyNewsdesk

Om Hermods
Hermods är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag, grundat 1898. Sedan starten har över 4 miljoner svenskar studerat på Hermods. Idag är bolaget en av Sveriges största aktörer inom yrkesutbildning, gymnasie- och vuxenutbildning samt arbetsmarknadstjänster. Bolaget är marknadsledare inom vuxenutbildning och bl.a. Sveriges största byggutbildare. Fler än 30 000 studerande och deltagare runt om i världen väljer Hermods varje år. Bolaget driver även en gymnasierörelse under namnet Design & Construction College. 2010 omsatte Hermods ca 220 Mkr.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?