1515
Annons

Mobil växel halverar roamingkostnad utomlands

Svenskar betalar enorma pengar för sina samtal under utlandsresor. Det många inte vet är att kostnaden ser helt olika ut beroende på om du ringer ett samtal eller om du blir uppringd. Ofta är kostnaden det dubbla om du ringer ett samtal jämfört med att ta emot ett samtal.

Svenskar betalar enorma pengar för sina samtal under utlandsresor. Det många inte vet är att kostnaden ser helt olika ut beroende på om du ringer ett samtal eller om du blir uppringd. Ofta är kostnaden det dubbla om du ringer ett samtal jämfört med att ta emot ett samtal.

- Det innebär att en användare kan minska sin kostnad med upp till 50 procent om man kan använda en lösning som gör att man kan bli uppringd istället för att användaren själv ringer, säger Dialects vd Mats Kraitsik Kalvik.

Denna funktion finns i Dialects molnbaserade mobila växel, Dialect Unified. Med hjälp av en app i mobiltelefonen kan användaren halvera kostnaden vid samtal i utlandet. I praktiken fungerar det så här:

• Användaren ringer alla samtal från utlandet till Sverige via appen i mobilen.
• Växeln vänder då på samtalet och kopplar istället upp samtalet från Sverige till utlandet.
• Användaren svarar på det inkommande samtalet och börjar prata. 

- Kopplingen går snabbt. Som användare ringer man upp sina kontakter med samma hastighet som vanligt, säger Mats Kraitsik Kalvik.

Med Dialects telefonilösning behöver inte användaren skaffa ett lokalt abonnemang eller göra andra åtgärder som innebär en fysisk förändring vid resor i utlandet.


För mer information:
Mats Kraitsik Kalvik, vd Dialect
Tel: 010-601 30 10, e-post: mats.kalvik@dialect.se

Victoria Jonsson, informationschef Dialect
Telefon: 010-601 30 14, e-post: victoria.jonsson@dialect.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Dialect levererar it- och telekommunikation till företag. Vi ser till att allt kan fungera ihop – oavsett tid, plats eller lösning. Utöver våra integrerade lösningar och vägledande kunskap erbjuder vi ett brett utbud av produkter och tjänster. Lösningarna innefattar bland annat mobil- och fast telefoni, dokument- och datatjänster, mötestjänster, installation och support. Dialect omsatte 2010 drygt en miljard kronor och har idag 650 anställda. Dialectkedjan drivs av koncernen Dialect AB, där dotterbolagen Dialect Kundservice, Dialect Systems och Dialect Sales ingår. Läs mer om oss på www.dialect.se.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?