1515
Annons

Trätrappor Norsjö gör stor framtidssatsning!

Trätrappor Norsjö AB, nordens största tillverkare av trätrappor, som tidigare sålt sina trappor via Skellefteå Snickericentral, SSC, tar nu över försäljning och marknadsföring i egen regi. Samtidigt inleds en stor framtidssatsning med fokus på bland annat ny produktionsutrustning och marknadutveckling.

Trätrappor Norsjö gör stor framtidssatsning!


Efter ett över 50 år långt samarbete har Trätrappor Norsjö AB nu lämnat Skellefteå Snickericentral, SSC, och sköter i fortsättningen allt från försäljning till tillverkning i egen regi. Samtidigt görs omfattande framtidssatsningar.


Från den 1 oktober sköter Trätrappor Norsjö AB försäljningen och marknadsföringen av företagets produkter från huvudkontoret vid fabriken i Norsjö.
– Vi har vuxit till den storlek då det känns naturligt att vi ska sköta detta helt i egen regi. Vi är idag nordens ledande tillverkare av trätrappor, säger företagets vd Urban Malmbom.


Men den förändring som nu görs handlar om mycket mer än att bara börja hantera försäljningen själva.
– Vi vässar hela vår organisation och vårt arbetssätt för att bli en ännu bättre samarbetspartner för alla de byggföretag, husfabriker, återförsäljare och andra som köper våra trappor.


Urban förklarar att det bland annat handlar om omfattande investeringar i ny produktionsutrustning, nya och patenterade tekniska lösningar och ett nytt modellprogram.
– Vi byggde härom året ut våra lokaler för att höja vår kapacitet ytterligare och har nu inlett ett omfattande investeringsprogram i bland annat ny produktionsutrustning. Visserligen är det oroliga tider just nu men vi tror långsiktigt på branschen och på vår egen produkt, därför känns det rätt att göra detta.


Ansträngningar görs också på att hjälpa företagets samarbetspartners på olika sätt, bland annat genom utbildning. Stora satsningar görs också på företagets varumärke Drömtrappor®, marknadens ledande varumärke inom trätrappor. Till exempel har i dagarna en helt ny webbplats lanserats som bakom kulisserna öppnar för nya sätt att underlätta trapphanteringen för företagets kunder.
– Vår satsning har flera syften. Vi vill ytterligare stärka vår position. Våra kunder ska genom vårt varumärke Drömtrappor® få konkurrensfördelar på marknaden, och det i sin tur ska ge ekonomiska fördelar av att använda våra produkter. Att vi dessutom är den största leverantören betyder samtidigt att vi har en oöverträffad leveranskapacitet vilket naturligtvis är avgörande för proffsmarknaden. Våra kunder vet redan att vi håller produktkvaliteten högt, och allt detta sammantaget gör att det nu blir ännu tydligare att vi står i en egen klass.


Företagets proffskunder vänder sig nu direkt till fabriken i Norsjö istället för till SSC.
– Där möts de i många fall av samma personer och dessutom samma produkter som de redan är vana vid.


Mer information: Urban Malmbom, vd, 070-399 70 28, vxl 0918-25800

Pressbilder finns på www.dromtrappor.se/press


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Trätrappor i Norsjö grundades 1923 och har sedan dess tillverkat fler trappor för den svenska proffsmarknaden än någon annan tillverkare. Kunderna finns idag i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, England och Japan. Företaget övertog den 1 oktober ansvaret för försäljningen och marknadsföringen av företagets produkter, något som tidigare skötts av den ekonomiska föreningen SSC (Skellefteå Snickericentral) som Trätrappor Norsjö AB var med och grundade 1959.


Innehåll från SEK Svensk ElstandardAnnons

Bakom kulisserna i det uppkopplade samhället

Thomas Korssell, vd på SEK Svensk Elstandard.
Thomas Korssell, vd på SEK Svensk Elstandard.

Framtidens standardisering stavas elbilar och smarta kläder. Den fossilfria omställningen väntar runt hörnet – och det är standarder som gör den möjlig.

 – Vi kommer prata betydligt mer om standarder i framtiden. Det blir ännu viktigare när vi ska ställa om till solceller, vindkraft och batterier, säger Thomas Korssell, vd på SEK Svensk Elstandard.

Alla kommer i kontakt med standarder – men få vet om det. Idag tar vi knappar, larmsystem, automatiska belysningssystem och självkörande vattenspridare för givet. Enligt Thomas Korssell är det tack vare standarder vi kan göra det.

– Det finns en anledning till att du kan starta din elvisp hemma när du sitter i bilen och ha sockerkakan färdig när du kommer hem, skrattar han.

Ett ännu mer uppkopplat samhälle

Enligt Thomas Korssell behöver inte alla förstå de bakomliggande orsakerna till varför saker fungerar som de gör, eftersom han tror att standarder i framtiden allt mer kommer paketeras som färdiga lösningar.

– Snart kommer fler vara sina egna elproducenter, utan att man för den sakens skull måste vara en expert i frågan. Produkterna och tjänsterna räknar exempelvis ut energianvändning, energislag och vädertecken – för att man enklare ska kunna optimera sin egen energiförbrukning, säger han.

Vidare menar Thomas Korssell att bilpooler och laddstationer i förlängningen är standarder. Likaså smarta klockor och andra ”wearables”. Det finns många faktorer som spelar in för att olika smarta system ska kunna kommunicera med varandra – allt från cybersäkerhet till funktion och design.

– Man kan säga att standarder egentligen är tekniska regler för samverkan – både mellan varandra och i olika system. Men det är nog lite enklare att förklara det som anledningen till att man kan fjärrstyra sitt sockerkaksbak, säger Thomas Korssell.

Läs det senaste från SEK Svensk Elstandard här.  

Högaktuellt engagemang

Även om inte alla behöver förstå de bakomliggande principerna, är det desto viktigare att engagera sig tidigt i standardiseringsarbetet om man arbetar i branschen. För att Sverige ska kunna fortsätta vara ett framgångsrikt innovationsland krävs det att man har koll på omvärlden så att man kan attrahera rätt sorts kompetens.

– Dessutom skapar det förutsättningar för ett stort nätverk, som i sin tur leder till en bättre förståelse för energisituationen i världen.

Nyfiken på att påverka elstandarder? Anmäl dig här.  

Fakta:
SEK Svensk Elstandard är en ideell organisation, utsedd av regeringen att ansvara för all elektroteknisk standardisering i Sverige. SEK är svensk nationalkommitté i IEC och alla svenska företag, myndigheter, organisationer, högskolor och universitet kan delta i standardiseringsarbetet.

Besök SEK Svensk Elstandards hemsida.  

Mer från SEK Svensk Elstandard

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SEK Svensk Elstandard och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?