1515
Annons

Bohusfasad med "äkta" träkänsla och minimalt med underhåll!

Är du trött på att måla och underhålla din fasad, men gillar du utseendet av en träpanel? Bohusfasad har tagit fram en helt ny fasadpanel med äkta trästruktur och tillverkar även all snickarglädje du vill ha på ditt hus. Material är lätt att montera och kräver minimalt underhåll i minst 30 år framöver. Materialet är UV - beständigt och tål yttre påfrestningar.

Bohusfasad är en snygg färdigmålad fasadpanel med äkta trästruktur. Panelen levereras i färdiga delar som är enkla att montera ihop. Bohusfasad tillverkas av ett kompositmaterial som man under många år använt inom båtbygge. Materialet är väl beprövat och håller både färg och form. Den äkta trästrukturen och snickarglädjen gör att du verkligen får känslan av ett riktigt trähus.

Bohusfasad har varit ett mycket välkommet alternativ för husägare med t.ex. en eternitfasad som blivit gammal och sliten. När panelen har kommit på plats ser huset ut som nytt och dessutom har husägarna fått huset som de tidigare bara drömt om.

”Man måste se denna fasad på plats för att förstå hur snygg den är!” har en av våra kunder sagt.

När panelen är monterad så har du 30 års garanti på vit färg och materialet. Det enda underhåll du behöver göra är att tvätta av fasaden med diskmedel och vatten om det behövs. Tänk vad underbart att slippa underhålla och måla ett hus och istället njuta av andra saker.

 

 

Besök oss

Bohusfasad kommer att visas på Hem & Villa mässan i Göteborg

27 – 30 oktober i monter C01:30.

Mer information hittar du även på www.bohusfasad.se

Är ni intresserade av att se ett färdig hus med Boshusfasaden så kontakta oss för visning.

 

Kontakt

Bo Johnson, VD Bohusfasad/Johnson Marine Deisgn AB

Telefon: 031 – 97 25 70

Mobil: 0739 281 447

E-post: bo@bohusfasad.se

www.bohusfasad.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk


Innehåll från NynasAnnons

Cirkularitet i fokus för svenskt specialoljebolag

Bindemedel för cirkulär asfalt och transformatorolja till eldistribution är två produkter signerade Nynas. Bolaget har en viktig roll att spela i framtidens samhällsbygge. Det som krävs för att uppnå detta är stabil, grön och billig energi, menar Johan Andersson som leder Nynas hållbarhetsarbete. 

Industriutvecklingen och befolkningsökningen i världen kräver utbyggnad av infrastruktur. Här fyller svenska Nynas en viktig funktion. 

– Vi producerar bindemedlet bitumen för asfaltstillverkning, transformatoroljor som krävs vid elektrifieringen av samhällen samt specialoljor som används för att tillverka däck. Det skiljer oss från oljebolag som framställer bensin och diesel som går till förbränning. Våra produkter är antingen cirkulära eller har en väldigt lång livslängd, säger Johan Andersson, Vice President Group Strategy & Sustainable Development på Nynas. 

Företaget tar vara på restprodukter från andra oljebolag och omvandlar dessa till specialoljeprodukter. 

– Det innebär att vi hjälper våra branschkollegor att minska sina klimatavtryck. Vi investerar även i forskning för att hitta alternativa insatsvaror, till exempel biogent material, säger Johan Andersson.

Läs mer om Nynas här.

Energismart drift

Nynas produktion kräver stora mängder energi, vilket ger upphov till koldioxidutsläpp. 

– Därför har vi gjort stora insatser för att både bli mer energieffektiva och minska våra utsläpp av koldioxid. Som exempel kan nämnas att ångan till raffinaderiet i Nynäshamn sedan flera decennier tillverkas i en kraftcentral som drivs på biobränsle. Utöver det går spillvärme från raffinaderiet in i Nynäshamns fjärrvärmenät. Nästa steg kan vara att använda biogas. Men det ultimata hade såklart varit att göra raffinaderierna helt eldrivna, säger Johan Andersson.

Tillgången till el är kritisk 

Elfrågan är avgörande för många industriföretag – så även för Nynas. För att kunna spela en viktig roll i infrastrukturbygget även framåt krävs stora mängder stabil, grön och billig el, menar Johan Andersson. 

– Särskilt stabiliteten är viktig. Ett raffinaderi är som en stor kittel som måste hållas varm dygnet runt. Det fungerar inte att produktionen står stilla om vinden mojnar, solen inte skiner eller om oroligheter i omvärlden gör att energiförsörjningen blir instabil, förklarar han och fortsätter: 

– Företag som Nynas skulle kunna styra om produktionen till mindre nogräknade länder där energin är billigare och där processmarknaden inte är lika hårt reglerad som här, men vi är stolta över att vi skapar arbetstillfällen i Sverige. För att kunna behålla konkurrenskraften och fortsätta bidra till utvecklingen av ett mer hållbart samhälle måste vi bland annat bygga ut eltillförseln.   

Så är det att jobba på Nynas.

Om Nynas
Nynas är ett snart 100-årigt företag som erbjuder lösningar för omställningen till ett hållbart samhälle. Nynas tillverkar specialoljor för en rad olika tillämpningar och finns överallt i samhället – i asfalt, bildäck, bilar, vindkraftverk, transformatorer, sneakers för att nämna några exempel. Nynas har raffinaderier i Nynäshamn, Göteborg, tyska Harburg och Eastham i Storbritannien.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nynas och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?