Bilfrakt.se köper NKL

Transport- och logistikkoncernen Bilfrakt.se, som är verksamt inom flera transportgrenar, främst i Västerbotten och Norrbotten, köper NKL, Nordisk Kyl Logistik AB, i Östersund, en ledande operatör inom dagligvarutransporter i mellersta Norrland. Genom förvärvet blir Bilfrakt.se den största svenska aktören inom dagligvarutransporter.

Bilfrakt.se köper NKL, Nordisk Kyl Logistik AB i Östersund, som är en ledande operatör inom dagligvarutransporter i mellersta Norrland. Genom förvärvet blir Bilfrakt.se den största svenska aktören inom dagligvarutransporter.

Bilfrakt.se, som är verksamt inom flera transportgrenar, främst i Västerbotten och Norrbotten, ser betydande synergifördelar med NKL som är starkast i mellersta Norrland.

”Med NKL vid vår sida kan vi erbjuda än mer effektiva och hållbara transport- och logistiklösningar till dagligvaruhandeln. NKL är en mycket välskött, effektiv och utvecklad verksamhet som vi är glada att ha med oss”, säger Fredrik Persson, koncernchef i Bilfrakt.se.

NKLs vd, Fredrik Fjellström kommer att finnas kvar i NKL, både som vd och som delägare.

”Vi har sedan en tid känt behov av en stark partner som kan matcha oss och när Bilfrakt.se visade intresse så visste vi att vi funnit rätt partner”, säger Fredrik Fjellström.

För Bilfrakt.se innebär förvärvet ytterligare ett stort steg närmare kunderna inom dagligvarubranschen.

”Vi är i dag verksamma inom flera logistikområden, anläggning, biotransporter, industri, specialtransporter. Inom vart och ett av dessa områden ska vi vara den effektivaste partnern till våra kunder för att kunna skapa helhetslösningar såväl geografiskt som integrationsmässigt. Nu blir vi en ännu starkare partner inom dagligvarulogistik”, säger Fredrik Persson.

Kontakt

Fredrik Persson, Bilfrakt.se

Tel: 072-214 28 58, Mail: fredrik.persson@bilfrakt.se

Fredrik Fjellström, NKL AB

Tel: 070 6471982, Mail: fredrik@nkl.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Bilfrakt.se är verksamt inom dagligvarutransporter, anläggning, industri, specialtransporter och Trä & Bio i huvudsak inom Västerbotten och Norrbotten och omsatte 1,4 miljarder kronor 2010 och NKL omsatte cirka 100 Mkr på livsmedelstransporter.


Innehåll från K2AAnnons

Vill leda fastighetsbranschen med skarpa hållbarhetsmål

Karina Antin är ny hållbarhetschef på det gröna fastighetsbolaget K2A.
Karina Antin är ny hållbarhetschef på det gröna fastighetsbolaget K2A.

Det går att göra lönsamma affärer utan att tumma på hållbarhetsmålen. Det menar fastighetsbolaget K2A som riktat in sig på Svanenmärkta hus och låter klimatfrågorna leda vägen framåt. Företaget har redan tuffa hållbarhetskrav, men siktar ännu högre.

Med en ny hållbarhetschef på plats vill fastighetsbolaget K2A fortsätta pusha gränserna för sitt hållbarhetsarbete – trots att man redan nu ligger i framkant. Företaget har en hög andel miljöcertifierade fastigheter, och var dessutom först i världen med att få sina aktier grönklassade av forskningsinstitutet CICERO Shades of Green.

– Detta innebär att en oberoende part har bedömt att K2A:s kapitalflöden och investeringar är i linje med en koldioxid- och klimatresilient framtid. Vi är väldigt stolta över våra gröna aktier som visar att vi vill accelerera vårt hållbarhetsarbete, säger Karina Antin, hållbarhetschef på K2A.

K2A är det enda bolaget i världen som har en tredelad grön finansiering, där de gröna aktierna är en del och gröna lån och obligationer är två andra. Företaget har själv kontroll över hela värdekedjan – från produktionen av Svanenmärkta lägenhetsvolymer i trä, till långsiktigt ägande och förvaltning av färdigställda bostäder.

– Fördelen med att äga hela processen är att vi har full kontroll på materialflöden och aktivt kan reducera vår klimatpåverkan i varje steg av värdekedjan. Det gör det möjligt att ha ett långsiktigt arbetssätt som är hållbart både miljömässigt och finansiellt över tid, säger Karina Antin.

För K2A innebär hållbarhet inte bara satsningar för att kvalitetssäkra byggprocessen och minska klimatpåverkan, utan företaget tar också ett socialt ansvar och har som målsättning att ha de mest välmående hyresgästerna. Vi vill att samhället som påverkas av vår verksamhet också ska gynnas av den.

– Allt fler kommuner tar hållbarhetsaspekten i beaktande vid fördelning av mark och kraven på byggaktörer kommer att öka. Inom kort ser vi att hållbarhet i den här branschen är do or die, säge Karina Antin.

Många företag har i dag som målsättning att ha netto-noll utsläpp av växthusgaser år 2030. K2A vill gå längre än så och satsar på att bli klimatpositiva innan 2030.

– Vi kommer att sätta ännu vassare hållbarhetsmål framöver, och vi vill nå dit utan att behöva köpa utsläppsrätter. Vi ser redan nu att vi kan göra lönsamma affärer utan att tumma på vårt hållbarhetsarbete, säger Karina Antin.

Fakta om K2A 

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB – det gröna fastighetsbolaget, äger, utvecklar och långsiktigt förvaltar hyresrätter för alla typer av boenden samt samhällsfastigheter. K2A är det första bolaget i världen med gröna aktier. Kontakt: info@k2a.se 

Läs mer om K2A:s viktiga och hållbara arbete här

 

Mer från K2A

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med K2A och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?