1515
Annons

Ny version av Sveriges bästa intranät lanseras idag

I våras fick Lindex utmärkelsen ”Sveriges bästa intranät” för sitt SharePoint-baserade intranät utvecklat av Altran. Nu är det dags att släppa den nya versionen byggd på SharePoint 2010 som skapar än mer möjligheter att blogga, samarbeta och nätverka.

I våras fick Lindex utmärkelsen ”Sveriges bästa intranät” för sitt SharePoint-baserade intranät utvecklat av Altran. Nu är det dags att släppa den nya versionen byggd på SharePoint 2010 som skapar än mer möjligheter att blogga, samarbeta och nätverka.

- Innehåll som publiceras av några få riskerar att bli läst av några få. Med SharePoint 2010 kan man vända på informationspyramiderna och låta social samverkan och ökad effektivitet gå hand i hand, säger Magnus Skebäck, Business Area Manager Altran.

Med utgångspunkt från den tidigare versionen, då Lindex intranät gick från informationskanal till kommunikationskanal, har nya funktioner arbetats fram. En av nyheterna är att medarbetare kan tagga och betygsätta informationen, vilket ger en snabb och effektiv kommunikation. Sociala funktioner såsom communities (nätverk) och bloggar inspirerar och motiverar medarbetare i butik så att de kan ge kunder en modeupplevelse i världsklass.

- Vi valde att migrera till SharePoint 2010 för att skapa en levande plats där alla enkelt kan publicera information, utbyta erfarenheter och söka efter kompetens, säger Kristina Hermansson, Internal Communications Manager på Lindex.

Altrans eget intranät är baserat på SharePoint och blev 2009 utsett till ett av världens tio bästa av amerikanska Nielsen Norman Group. Socialt nätverkande och samarbete står i fokus även här och Altrans designers premierades för att de ”förstod vikten av att skapa en uppgiftsbaserad och skalbar informationsstruktur.”

 

För ytterligare information kontakta:

Magnus Skebäck, Business Area Manager Altran, 0703-22 27 08

Lizelotte Edvinsson, Pressansvarig Altran, 0705-33 42 43


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk


Innehåll från Quant Service SwedenAnnons

Minskad totalkostnad och ökad livslängd med rätt underhållsstrategi i Greenfieldprojekt

Över hälften av den totala kostnaden för en anläggnings hela livstid fastställs redan innan den tagits i bruk. Därför bör varje aspekt vara noggrant genomtänkt redan i ett tidigt skede. Då säkerställer man att allt kan genomföras så smidigt som möjligt när det är dags att starta produktionen och minskar risken för oväntade situationer och oförutsedda kostnader.

En kritisk framgångsfaktor vid nyetablering av en anläggning är involvering av underhållsresurser i ett tidigt skede. När en ny anläggning och dess utrustning designas och köps baserat på RAMS-aspekter, det vill säga driftsäkerhet, tillgänglighet, underhållsmässighet och säkerhet, säkerställer du en hållbar och långsiktig produktion, vilket har en avgörande inverkan på investeringsavkastningen (ROI) och anläggningens prestanda.

En ny anläggning måste drivas ansvarsfullt och underhållas på rätt sätt för att den ska fungera som planerat. Vanligtvis överstiger kostnaderna för drift, underhåll och avveckling investeringskostnaderna med råge – det är inte ovanligt att dessa är två till tjugo gånger högre än de initiala anskaffningskostnaderna. 

Uppstartsfasen är vanligtvis komplex och det finns en stark press att hålla tidsplanen för att så snart som möjligt börja få avkastning på investeringen. Därför behöver varje företag vars ambition är en hållbar produktion en tydlig underhållsstrategi samt rätt metoder, kunskap och digitala verktyg integrerade i sina processer.

Mikko Haanpää, Business Development Manager för Quant Finland, har varit involverad i att utveckla underhållsverksamheten och -strategin på en av våra kunders nya anläggningar i Harjavalta, Finland.

– Genom att involvera underhållsexpertis redan i ett tidigt skede av ett nyetableringsprojekt säkerställer du en smidig upptrappning av produktionen och når hållbara produktionsnivåer snabbare. Dessutom kommer det att märkbart minska totalkostnaden under anläggningens hela livslängd, säger han.

Några av fördelarna genom Quants Greenfield Maintenance Concept:

• Tar hänsyn till hållbarhet redan från start med fokus på anläggningens hela livslängd, med hjälp av digitala analyser och simuleringar för att kunna ge underlag och alternativ för kostnadsoptimering.

• Fokuserar på RAMS-aspekter (driftsäkerhet, tillgänglighet, underhållsmässighet och säkerhet) samt livscykelkostnad redan i designfasen och dessa faktorer fortsätter att vara viktiga drivkrafter genom hela projektet. 

• Quant är en oberoende partner som stöttar kunder i kontakten med OEM och Systemleverantörer för att säkerställa att de långsiktiga målen för anläggningen uppnås.

• En väl utarbetad underhållsstrategi i kombination med implementeringen av underhållsprocesser förlänger inte bara utrustningens utan hela anläggningens livslängd.

Läs mer om Quant här

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Quant Service Sweden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?