Annons

Bactiguard samarbetar med Karolinska Universitetssjukhuset, Innovationsplatsen om framtidens hälso- och sjukvård

Bactiguard AB har träffat Samarbetsavtal med Innovationsplatsen, Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge om samverkan inom området Life Science, fokus är på vårdrelaterade infektioner och kringliggande processer. Brister i vården kräver 3 000 liv i vården varje år i Sverige. Vårdrelaterade infektioner (VRI) är ett av de allvarligaste hoten mot patientsäkerheten inom all sjukvård.

Bactiguard AB har träffat Samarbetsavtal med Innovationsplatsen, Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge om samverkan inom området Life Science, fokus är på vårdrelaterade infektioner och kringliggande processer.

Brister i vården kräver 3 000 liv i vården varje år i Sverige. Vårdrelaterade infektioner (VRI) är ett av de allvarligaste hoten mot patientsäkerheten inom all sjukvård världen över. Även inom svensk sjukvård är vårdrelaterade infektioner ett stort och allvarligt problem, inte minst med tanke på den alltmer hotande utvecklingen av resistenta bakterier i världen.

Karolinska Universitetssjukhuset arbetar för att skapa en patientsäker vård och bidra till utveckling av generellt säkrare och effektivare vårdprocesser. Karolinska Universitetssjukhuset har beslutat att vårdrelaterade infektioner är ett prioriterat område.

  • Genom avtalet med Bactiguard skapas ett viktigt verksamhetsnära exempel på hur samverkan mellan vården och näringslivet kan utvecklas för att skapa effektivare vårdprocesser och ökad patientsäkerhet, säger Professor Johan Permert, Innovationsplatsen.

Innovationsplatsen skall utgöra basen för denna samverkan mellan vård, forskning och näringsliv (en Triple-Helix- ansats). Detta skapar konkreta och nya förutsättningar för utveckling och förändring av vården samt för implementering av för sjukvården användbara metoder och medicin tekniska produkter.

  • Ett samarbete med Karolinska Universitetssjukhuset skapar ovärderliga förutsättningar för Bactiguard att vidareutveckla och testa sina evidensbaserade lösningar och produkter på ett av världens främsta sjukhus säger Christian Kinch, VD Bactiguard.

Bactiguard stärker även sin närvaro i Skåne genom att etablera ett strategi- och marknadskontor i Medicon Village. Härmed skapas samverkan i 2 noder med komplementära kompetenser som kan stärka Sveriges konkurrenskraft för MedTech branschen nationellt och internationellt inom Life Science, säger Ewa Ställdal, Vice VD Bactiguard.

Ytterligare upplysningar:

Linda Nyberg, Bactiguard AB.
Tele: 0760-006 1915

Johan Permert, Innovationsplatsen vid Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge.
Tele: 08-585 80 000


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Bactiguard är ett snabbt växande svenskt medicinteknikföretag, som tillverkar och exporterar ett patenterat ytskikt för infektionskänsliga produkter. Bactiguard®-behandlade urinvägskatetrar är marknadsledare i USA och Japan, länder med stora krav på sin sjukvård. Bactiguard har de senaste åren expanderat sin verksamhet till nya marknader, såsom EU,
Kina och Mellan Östern, med ett starkt fokus på forskning och utveckling. Bactiguards portfölj omfattar dels BIP CIP – ett koncept för infektionskontroll samt katetrar belagda med Bactiguard®-ytan för urin-, luft och blodvägar.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera