1515
Annons

Njut av smyckesprakt på Kaplans Exklusiva auktion

Kaplans Exklusiva höstauktion är auktionen för alla som är intresserade av riktigt stora briljanter blandat med högkvalitativ smyckeformgivning och fantastiska guldsmedsarbeten. Många tar chansen att investera i diamanter som har ett så fördelaktigt pris på andrahandsmarknaden. Diamanten, världens hårdaste material är precis lika ”bra” begagnad som ny. Den enda skillnaden är det lägre priset!

Kaplans Exklusiva höstauktion är en av auktionsbranschens riktiga höjdpunkter. Det är auktionen för alla som är intresserade av riktigt stora briljanter blandat med högkvalitativ formgivning och fantastiska guldsmedsarbeten. Visningen är öppen för alla och många passar på att titta förbi på lokalerna på Biblioteksgatan 5, Stockholm, för att njuta av såväl moderna som tidlösa smycken.

- Det är roligt att kunna presentera en visning så välfylld med riktigt exklusiva diamantsmycken och stora briljanter som är eftersökta av många kunder, berättar Anna-Maria Andrén, smyckevärderare hos Kaplans Auktioner.   

Att köpa en diamant hos oss på auktion är mycket ekonomiskt fördelaktigt då priserna på andrahandsmarknaden blir avsevärt mycket lägre än ute i handeln. Den stora fördelen är att diamanten, som är världens hårdaste material kan vara precis lika ”bra” begagnad som ny. Den enda skillnaden är det lägre priset.

- En stor trygghet för både våra säljare och köpare är att vi skriver ut och garanterar kvalitén och graderingen på diamanterna. Det gör det möjligt för kunderna att kunna göra en kvalificerad jämförelse mot nypriserna, utan att själva vara experter på ädelstenar, säger Anna-Maria Andrén.

En av auktionens höjdpunkter är auktionsnummer 26. Det är en enstensring på ca 3,20 ct och kvalitén ca W(H)/VVS1. Den imponerande ringen har utropspriset 410 000 sek. Det är halva priset mot vad ringen förmodligen skulle kosta ny.

För den som vill vara med och skapa ett egendesignat smycke finns det möjlighet att ropa in en oinfattad diamant i passande storlek. Auktionsnummer 179 är en briljantslipad diamant på 2,02 ct, TW(F)/VVS2, som har ett utropspris på 263 000 kronor.

Ett imponerande smycke presenteras med auktionsnummer 292, en ring i 18K vitguld med en droppslipad diamant 6,01 ct, Fancy Yellow/VS1 samt små briljanter med en totalvikt på ca 2,00 ctv, ca TW-W/VS. Utropspriset för denna praktjuvel är 830 000 kr.

Avslutningsvis kan man inte undgå att nämna ett underbart collier med auktionsnummer 231. Ett arbete i platina med briljant-, navett- och droppslipade diamanter som sammanlagt uppkommer i ca 42,98 ctv, ca TW-W/VS-SI. I sammanhanget känns utropspriset på 850 000 kronor som en riktigt god affär.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Guldsmedsaffären Kaplans Safir. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Safir är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.

Genom att vi i ett hus samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad har vi förmåga att erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans når en stor publik av köpare i Storstockholm och Sverige, de Nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 120 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.


Innehåll från Transfer GroupAnnons

Experten: Säkerhet allt viktigare för företag

Skjutningar och sprängdåd är vanligt förekommande i Sverige, visar statistik från bland andra Brottsförebyggande rådet och Polismyndigheten. 

Det har fått många verksamheter att se över sin säkerhet.

– Många av de som i dag efterfrågar våra tjänster har ingen egen hotbild mot sig – de har bara fel grannar, säger säkerhetsexperten Magnus Ahde från Altum Security AB.   

 

Läs mer om hur sectech tar säkerhetslösningar till nästa nivå

En studie från Brottsförebyggande rådet, Brå, konstaterar att Sverige är det värst drabbade landet i Europa när det gäller dödligt skjutvåld. I studien har svenska dödsskjutningar jämförts med 22 andra europeiska länder under perioden 2000 till 2019.

Även sprängdåd har varit vanligt förekommande under de senare åren, visar statistik från polismyndigheten. 2021 anmäldes 79 stycken i Sverige.

Ökad efterfrågan på säkerhet

En konsekvens har blivit att efterfrågan på fysisk säkerhet har ökat. Det berättar Magnus Ahde, som har arbetat över 20 år i säkerhetsbranschen och i dag är säljare på Altum Security AB.

– Eftersom det är svårt att rikta bomber mot en speciell mottagare riskerar alla inom en viss area att bli drabbade vid en explosion. Man behöver alltså inte ha en hotbild mot sig för att drabbas. Och det betyder att allt fler inser att de behöver skydda sig mot den typen av händelser, säger han.

Snyggt – och farligt

Från att tidigare framför allt haft ambassader och myndigheter som kunder så märker Magnus Ahde och hans kollegor, som är experter inom säkerhetskonsultation och skalskyddslösningar, att även andra typer av verksamheter efterfrågar deras tjänster.  

– Exempelvis kan en sådan sak som att ha en glasfasad på sitt huvudkontor idag utgöra en stor säkerhetsrisk. Det är snyggt – men väldigt farligt om det skulle ske en explosion.

Kombinationslösningar

Altum Security är en del av säkerhetskoncernen Transfer Group AB som förutom skalskyddslösningar erbjuder allt inom fysisk säkerhet; från bevakning och säkerhetskontroller till larm, och mjukvarulösningar som förenklar och effektiviserar helhetserbjudandet. 

– Vår styrka är att våra bolag täcker olika delar av fysisk säkerhet och att vi därför kan erbjuda olika typer av kombinationslösningar, förklarar Transfer Groups vd Pernilla Jennesäter.

– Vi gjorde exempelvis nyligen en kombinationslösning på en ambassad tillsammans med vårt systerbolag Sensec AB för att skydda både byggnaden och inpassering. Sensec stod för röntgen och metalldetektion, och Altum för beskjutnings- och explosionsskydd, berättar Magnus Ahde. 

Unika inom högsäkerhet

Magnus Ahde menar att det finns få andra bolag i branschen som jobbar så heltäckande med skalskyddlösningar som Altum Security. 

– Många fokuserar på en specifik produkt eller lösning, medan vi kan leverera en mängd olika produkter inom högsäkerhet, allt från skottsäkra fönster och dörrar till panic rooms. På så sätt sticker vi ut, säger han. 

 Läs mer om hur sectech tar säkerhetslösningar till nästa nivå 

 

 

 

Mer från Transfer Group

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Transfer Group och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?