1515
Annons

Verksamhetsnära beslutsstöd trotsar krisen – ExOpen Systems blir Gasellföretag för femte året i rad

ExOpen Systems, en svensk leverantör av beslutsstödslösningar, har återigen lyckats med bedriften att bli utsedd till Gasellföretag av tidningen Dagens Industri. - Tack vare engagerade medarbetare, nöjda kunder och verksamhetsnära beslutsstödslösningar har vi lyckats med lönsam tillväxt även under krisens år 2010. Och det avser vi att fortsätta med, säger Oskar Ahlberg, vd på ExOpen Systems.

ExOpen Systems, en svensk leverantör av beslutsstödslösningar, har återigen lyckats med bedriften att bli utsedd till Gasellföretag av tidningen Dagens Industri.

– Att bli utsedd som Gasellföretag av tidningen Dagens Industri är något som är få svenska företag förunnat. Ett normalt år är det mindre än 0,5 procent som uppfyller de hårda kriterierna. Än ovanligare är det att lyckas med det i två, eller flera, år i rad. Att som ExOpen Systems lyckas med att bli utsedd till Gasellföretag fem år i följd är därför närmast ett unikum ”, säger Oskar Ahlberg, vd på ExOpen Systems.

ExOpen Systems fortsätter uppvisa lönsam tillväxt.

– Tack vare engagerade medarbetare, nöjda kunder och verksamhetsnära beslutsstödslösningar har vi lyckats med lönsam tillväxt även under krisens år 2010. Och det avser vi att fortsätta med, säger Oskar Ahlberg.

 

Ett Gasellföretag enligt Dagens Industris kriterier har:

- en omsättning som överstiger 10 Mkr
- minst tio anställda
- offentliggjort minst fyra årsredovisningar
- minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret
- ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
- ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
- i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
- sunda finanser


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

ExOpen Systems är en snabbväxande leverantör av beslutsstödslösningar (Business Intelligence) på den svenska marknaden. Av tidningen Dagens Industri har företaget klassificerats som ett Gasellföretag fem år i rad. Great Place to Work Institute utsåg 2010 och 2011 ExOpen Systems till en av ”Sveriges Bästa Arbetsplatser”. Företagets produkter är certifierade av Microsoft och ratingföretaget Soliditet ger ExOpen Systems betyget "AAA - Högsta kreditvärdighet". 94 procent av ExOpen Systems kunder menar att företagets beslutsstödsprodukter ger dem bättre kontroll på sin verksamhet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?