Svensk Byggtjänst lanserar grundligt omgjord webbplats

Hitta. Handla. Fråga. Det är begrepp som står i centrum på nya byggtjanst.se som lanseras idag, måndagen den 31 januari.

Hitta. Handla. Fråga. Det är begrepp som står i centrum på nya byggtjanst.se som lanseras idag, måndagen den 31 januari.

–Med den nya webbplatsen stärker vi vår position som Byggsveriges webbnav och som branschens ledande informationsföretag, säger Svensk Byggtjänst vd Erik Hellqvist.

–Byggtjanst.se är omgjord från grunden. Med modern design och utvecklad interaktivitet vill vi hjälpa besökaren på bästa sätt, säger Margareta Myleus, projektledare.

Hela utvecklingsarbetet har utgått från de tre vanligaste sakerna besökarna gör på webbplatsen: att söka information, handla i webbutiken och ställa frågor till företaget.

Ny sökfunktion

Överst på nya byggtjanst.se finns därför mycket tydliga ingångar till de tre begreppen Hitta, Handla och Fråga.

Under Hitta finns en ny och effektiv sökmotor. Härifrån kan användaren söka i alla informationskällor och webbtjänster som Svensk Byggtjänst har - från Byggkatalogen och AMA till E-bokhyllan och Webbutiken.

–Sökträffarna presenteras i en överskådlig svarssida. Här kan användaren enkelt bläddra sig fram genom den totala informationsmängden eller avgränsa och se svaren från en enskild källa med en enda knapptryckning, säger Mats Hultgren, som är mediechef på Svensk Byggtjänst.

Enkelt att handla

Från rutan Handla överst på webbplatsen kommer man direkt till den förnyade Webbutiken. Här finns Sveriges största utbud av bygg- och fastighetslitteratur – både i form av pappersböcker och e-böcker anpassade för exempelvis Ipad. Kopplingen till Webbutiken och varukorgen finns på flera platser för att förenkla för besökaren.

–Under våren kommer det att dyka upp temasektioner med aktuell litteratur inom viktiga områden som exempelvis Plan- och bygglagen, Juridik, Tillgänglighet, Arkitektur med flera, berättar Margareta Myleus.

Kundservice via chatt

Under rubriken Fråga kan besökaren komma i direktkontakt med företagets kundservice genom en helt ny chatt.

–Ytterligare en nyhet är det nya supportforumet. Det är en interaktiv plattform där besökare kan publicera frågor och få svar, antingen från någon av Svensk Byggtjänsts medarbetare eller från andra besökare som kan ge svar. Möjligheten att ställa frågor via e-post eller telefon finns givetvis kvar, säger Mats Hultgren.

Dessutom finns en avdelning på webbplatsen avsedd att stödja med svar på vanliga frågor. Avdelningen uppdateras kontinuerligt och är självklart sökbar med hjälp av den nya söktjänsten.

Flera nyheter

Svensk Byggtjänts nya webbplats innehåller flera övergripande och generella förbättringar. Bland annat har kundens Mina sidor setts över och förenklats, Byggkalendern med de viktigaste händelserna i Byggsverige introduceras och de första kopplingarna till de stora sociala plattformarna Facebook och Twitter integrerats. Även kopplingen och tillgängligheten till Svensk Byggtjänsts webbtjänster har tydliggjorts och förenklats.

Under våren räknar Svensk Byggtjänst med att lansera fler tjänster på byggtjanst.se. Bland annat kommer ett elektroniskt nyhetsbrev för dem som vill hålla sig ajour med det som händer runt om i Byggsverige, ytterligare temaavdelningar och integration med Byggsveriges sökmotor Bygglo, www.bygglo.se.


Pressmeddelandet skickades med MyNewsdesk

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.


Innehåll från Monitor Capital MarketsAnnons

Därför ökar intresset för investeringar i onoterade bolag

Fredrik Roos, en av grundarna till Monitor Capital Markets.
Fredrik Roos, en av grundarna till Monitor Capital Markets.

När coronapandemin bredde ut sig i våras tog många ett steg tillbaka. Investerare var inga undantag och resultatet blev fallande kurser. Men nu har återigen aktiviteten kommit tillbaka och intresset för att investera i onoterade bolag har blivit allt starkare. Monitor Capital Markets, som mäklar just onoterade aktier, har nu vind i seglen och ska därför expandera. 

– Redan i somras tog det ordentlig fart igen. Juli, som annars är en relativt lugn månad, var minst sagt transaktionsintensiv. Efterfrågan på onoterat ökar kontinuerligt och vi växer och ska därför anställa fler medarbetare, berättar Fredrik Roos, vd på Monitor Capital Markets som är ett mäkleri med fokus på onoterade värdepapper. 

Läs mer om Monitor Capital Markets. 

På spelplanen, inte vid sidlinjen 

Vid kriser minskar investerare ofta sin risk. I mars, när coronakrisen slog till med full kraft, skedde precis det och investerare gjorde sig mer likvida genom att sälja tillgångar, till exempel aktier, såväl noterade som onoterade. 

– Troligen gjorde sig investerare alltför likvida. Mycket talar för att intresset för att investera i onoterat kommer att öka allt mer. Det beror bland annat på att det kontinuerligt kommer fler intressanta startups samt att det finns gott om mogna bolag som man kan investera i innan de noteras, konstaterar Fredrik Roos.

Sund och effektiv andrahandsmarknad för onoterat

Monitors affärsidé är att upprätthålla en sund och effektiv andrahandsmarknad för onoterade bolag. Rent konkret innebär det att den investerare som vill köpa eller sälja en onoterad aktie tar kontakt med Monitor Capital Markets, som i sin tur åtar sig att hitta en motpart.

En nyckelfaktor bakom bolagets framgång när det gäller att säkerställa avslut är dess nätverk, som Fredrik Roos och hans kollegor successivt har byggt upp under de dryga tio år som de har arbetat med onoterat. Nätverket består av förmögna privatpersoner, family offices, fonder, investmentbolag samt börsnoterade bolag som är intresserade av onoterade investeringar. 

– Investeringar i onoterat kan vara svåråtkomliga för privatplacerare. Genom vårt nätverk, som utgörs av aktiva investerare, får man ta del av dessa möjligheter, säger Roos och berättar att den genomsnittliga transaktionen ligger i spannet 0,5–1 miljon kronor. 

Avlastar bolagsledningarna

Det är inte bara investerare som uppskattar Monitor Capital Markets tjänster utan även de onoterade bolagen. Anledningen är att de ser en stor fördel med en organiserad handel och en aktör som är specialiserad på just detta. Att onoterade företag kontaktar Monitor beror bland annat på att bolaget bidrar till ökad likviditet i aktien samt att bolagsledningarna avlastas.

– Att hantera enskilda aktieägares frågor tar för det första mycket tid och för det andra så finns det en risk att man inte behandlar alla ägare lika. Och det är här vi kommer in i bilden eftersom vi agerar professionellt, oberoende och behandlar alla lika, berättar Fredrik Roos. 

Förbättrar likviditeten

Ett annat dilemma som Monitor bidrar till att lösa är likviditeten. Genom sitt nätverk av investerare kan Monitor hitta en motpart vilket bidrar till en effektivare andrahandsmarknad. 

– Vi agerar inte rådgivare och kan inte garantera avslut, men vi har ett mycket starkt track record när gäller att komma till avslut. Det bidrar i sin tur till att likviditeten förbättras, vilket är bra vid kommande kapitalanskaffningar, säger Fredrik Roos. 

Granskar verksamheten

När Monitor tar sig an ett bolag granskas verksamheten för att säkerställa att den är seriös. Alla köpare och säljare är anonyma så länge de inte sitter i ledningen. 

– Ledande befattningshavare har ett informationsövertag och det bör investerare få reda på. För oss är transparens A och O och det vet vi att våra uppdragsgivare värdesätter, avslutar Fredrik Roos.

Fakta: Monitor Capital Markets

Monitor Capital Markets arbetar enbart inom orderförmedling. Bolaget arbetar således som ett renodlat finansiellt mäkleri utan rådgivning. Genom sitt breda kontaktnät och samarbete med de ledande aktörerna på marknaden för främst onoterade tillgångar bygger Monitor Capital Markets verksamheten framför på andrahandsmarknad och kapitalanskaffning. Läs mer här.

 

Mer från Monitor Capital Markets

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Monitor Capital Markets och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?